GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CHARLIE HEBDO

Căpitanul "naţionalei" de rugby a Franţei, de origine ivoriană: "Mă revolt! Asta nu e lumea mea!"

Articol de - Publicat sambata, 10 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 09 ianuarie 2015 22:18

Thierry Dusautoir a protestat în blogul său de pe Huffington Post: "Nu-mi plăcea şi nu cumpăram Charlie Hebdo, eram şocat de unele caricaturi, dar mă făcea să-mi pun întrebări, să reacţionez"
Thierry Dusautoir, 33 de ani, este căpitanul "cocoşilor". S-a născut la Abidjan, Coasta de Fildeş, din tată francez şi mamă ivoriană, dar a devenit unul dintre cei mai buni rugbyşti ai Hexagonului. El a reacţionat pe blogul său din Huffington Post.

"Nu-mi plăcea şi nu cumpăram Charlie Hebdo. Era un săptămînal provocator, unele caricaturi mă şocau. Dar nu voi uita niciodată ce s-a întîmplat pe 7 ianuarie 2015. Acest act odios mă face să mă ridic şi să combat obscurantismul care te ucide pe o stradă din Paris pentru ideile tale", a scris Dusautoir, jucătorul lui Toulouse.

A revenit la Charlie Hebdo: "Avea umorul său, pe care nu-l gustam. Se mergea prea departe. Totuşi, îmi dădea de gîndit, reacţionam. Şi ce le cerem ziariştilor cu peniţă sau creion? Să ne informeze şi să ne facă să ne punem întrebări".
Teroriştii? "Nu respectă pe nimeni. Agresează. Asasinează. Şi gloanţele nu oferă niciodată idei. Nu seamănă decît moarte". Pentru aceasta, "mă revolt. Asta nu e lumea mea!".

"Nu putem rămîne nepăsători. În faţa ororii, a nedreptăţii, trebuie să fim uniţi, să luăm atitudine"
Zinedine Zidane, legendar fotbalist francez

"Din păcate, în ţara noastră trăiesc şi cretini, brute întunecate, care folosesc religia pentru a-şi stinge setea de violenţă. E dramatic, periculos"
Raphael Ibanez, fost mare rugbyst al Franţei

"Acest atentat barbar e o gravă atingere adusă libertăţii şi civilizaţiei. Armele n-au ţintit doar jurnaliştii, ci au vizat valorile apărate cu ardoare de Franţa"
Thomas Bach, preşedintele CIO

"Sînt dimineţi cînd descoperi că libertatea cuvîntului te poate omorî. Atunci, mingea devine mai mică, iar importanţa sa relativă"
Claude Onesta, selecţionerul "naţionalei" de handbal a Franţei

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
adyavr
adyavr  •  10 Ianuarie 2015, 18:49
Postat de vladutz13 pe 10 Ianuarie 2015, 17:27

Dar tu ce scoala ai de comentezi ?

Praz cu masline!

vladutz13
vladutz13  •  10 Ianuarie 2015, 17:27
Postat de ovidiu_3003 pe 10 Ianuarie 2015, 12:57

...ce scoala are negru acesta ?...ce intrebari isi pune !!!...asta i filozof ...sau i a scris cineva postarea ...

Dar tu ce scoala ai de comentezi ?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Ianuarie 2015, 12:57

...ce scoala are negru acesta ?...ce intrebari isi pune !!!...asta i filozof ...sau i a scris cineva postarea ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează