GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  STEAUA

CORESPONDENŢĂ DIN SLOVENIA » VIDEO + FOTO Un loc deosebit lângă cantonamentul Stelei » Castel, armuri, viori şi măşti populare

Articol de - Publicat duminica, 19 iunie 2016 14:57

Impresionant! Nu are alura palatelor din Italia sau din Germania, nu se compara cu cele din Franţa, însă Castelul din Ptuj are un farmec deosebit.

Este peste râul Drava, la 3 kilometri de cantonamentul Stelei, în zona istorică a urbei. Elevii lui Laurenţiu Reghecampf se pot relaxa fără probleme în orice zi a săptămânii, dacă vor alege această destinaţie atractivă.

Este cel mai important punct de interes pentru turiştii ce vizitează cel mai vechi oraş al Sloveniei. Castelul a fost construit la mijlocul secolului 12 ca un loc de apărarea împotriva ungurilor. Când a fost ridicat, Ptuj aparţinea de Ducatul Salzburg. Castelul, ridicat pe două nivele, adăposteşte colecţii impresionante în multele sale camere care reliefează arta gotică şi barocă a acestor locuri.

De la obiecte de artă din antichitate la tablouri uriaşe din Evul Mediu, iar pereţii sunt tapetaţi cu pânze uriaşe pictate superb. La Ptuj este şi cea mai numeroasă colecţie de instrumente muzicale, de la viori fascinante din anii 1600 la piane lucrate măiastru.

Gazdele sunt foarte ospitaliere, te îndeamnă să vizionezi fiecare ungher sau cameră a castelului. Sâmbătă, în toată Slovenia, a fost "Noaptea muzeelor", iar turiştii au putut savura în curtea interioară a castelului şi un concert de jazz.

Pe lângă suvenirurile ce pot fi achiziţionate, lângă magazin există şi o expoziţie colorată de măşti, impresionantă, unde ţi se explică ritualul folosit pentru alungarea spiritelor rele.

5 € costăbiletul de intrare în castel

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează