GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TRAGEDIE

Cornel Dinu a vorbit despre Angelo Niculescu: "Pentru noi e o pierdere fantastică! Prea puţini l-au înţeles"

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 iunie 2015 20:07

Angelo Niculescu a decedat astăzi la 93 de ani. Cornel Dinu, fostul său elev de la echipa naţională, a vorbit despre tehnicianul care a condus România la CM 1970.

"Pentru noi e o pierdere fantastică. Îi vom păstra educaţia pe care ne-a dat-o, era un om echilibrat, un tehnician extraordinar. Era un om venit din altă lume. A contat educaţia pe care a primit-o în perioada interbelică. Era un om paşnic, liniştit.

Prea puţini l-au înţeles, vă aduceţi aminte că se discuta de acea temporizare. El pleca de la o premisă foarte realistă: cu cît păstrezi mai mult mingea, cu atît adversarul are şanse mai mici să devină periculos. Noi, în perioada respectivă, jucam cu adversari superiori la mai multe capitole şi el pleca de la ideea să nu ne luăm la luptă cu ei, ci să plimbăm mingea.

Noi am învăţat foarte multe de la el. Ştiinţa jocului, dar şi maniera de a te purta faţă de jucători, de conducători", a spus Cornel Dinu la DolceSport.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
spinoza
spinoza  •  21 Iunie 2015, 02:57

Ca si pe tine Dinule! Dumnezeu sa-l odihneasca.

zecs93
zecs93  •  21 Iunie 2015, 00:33

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !!!

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  21 Iunie 2015, 00:04

R.I.P. ANGELO NICULESCU .. ALT SINDROM .-ROMANIA- ,TREBUIA SA MOARA CA SA AFLE SI GENERATIILE -FAKEBOOK- CINE A FOST.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează