GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  OPINIE

Cornel Nistorescu: "Nişte Ridzi-piţi"

Articol de GSP - Publicat luni, 22 iunie 2009 00:00

“De ce mă întrebați pe mine ?Il aveți aici pe primul ministru!” Acesta a fost răspunsul lui Traian Băsescu atunci cînd la Bruxelles a fost întrebat cum „comentează” scandalul Ridzi!Președintele a fost la un pas de a-și face cruce în trei colțuri (pe umeri și pe burtă-semnul ancorei la marinari!)!Cum să-l privească pe el o mînărie de ministru?Chiar ar trebui să ne mirăm că Traian Băsescu n-a început să urle,nenorociților,ce fel de ziariști sunteți voi și de la ce trusturi dacă încercați să mă tîrîți în probleme atît de mărunte?

”Operațiunea” Monicăi Iacob Ridzi este bomba politică a anului!Traian Băsescu a simțit asta și s-a îndepărtat de ea ca Dracul de tămîie.A încercat să o plaseze lui Emil Boc,evitînd orice explicație.El „luptă” cu criza economică ( doar cînd bea palincă,tunde oi și vrăjește populația!) și nu se ocupă de asemenea mărunțișuri!Cînd e vorba de recuperarea unor bani subtilizați pentru partid și pentru imaginea fiicei sale,Doamne ferește, n-a auzit și nici gura nu-i miroase!La urma urmelor,cine ar putea dovedi că președintele a șters pe jos cu cei care n-au obținut mai multe voturi pentru Elena Băsescu? Cine să depună mărturie despre laudele rostite la adresa județul Hunedoara, unde Monica Iacob Ridzi a scos atît de multe voturi încît ajungeau și pentru „europenizarea” Monicăi Gabor Columbeanu. Puțini știu însă că, înainte de dezvăluirea din Gazeta Sporturilor,prin sprijinul substanțial acordat Elenei Băsescu,Monica Iacob Ridzi a sărit pe locul doi în partid,imediat după Elena Udrea (imposibil de depășit!).

Și atunci,cum să sune președintele Traian Băsescu la DNA sau la Parchetul General?Doar n-o să-și bage fata în gura lupului!Doar nu s-o apuca tocmai el de numărat banii de campanie publicitară strînși cu atîta „inspirație” și cu transpirație de partid și de Monica Iacob Ridzi? Să explice Boc!Si dacă o-ncurcă,îl scurtăm și-l punem în acvariul cu peștișori!

Traian Băsescu a fost și este sigur că puțini români își mai aduc aminte de felul în care a suspendat miniștri guvernului Tăriceanu!Vă mai aduceți aminte cum au zburat din post Theodor Atanasiu, Tudor Chioaru,Paul Păcuraru și atîția alții? Erau dușmani politici! Ar fi absurd să-i pretindem să-și trateze la fel pușculițele! In plus,președintele este convins că românii n-au auzit de scandalul din Anglia și de demnitarul englez obligat să restituie o mie și ceva de lire scăpate din bugetul public în buzunarul propriu.Sîntem în România și dacă stai sub umbrela președintelui,poți să cari și cu bascula!

Monica Iacob Ridzi,dincolo de tupeul cu care încearcă să nege sau să justifice o afacere politică făcută pe bani publici și cu încălcarea grosolană a legii,uimește prin tupeul ei nemăsurat.Iar acesta nu se poate explica decît prin teama lui Traian Băsescu de a o lăsa pe Elena Băsescu sub povara unui enorm val de penibil.Altfel,în 24 de ore,Monica Iacob Ridzi ar fi fost destituită și arestată.Tupeul ei vine din disperarea lui Traian Băsescu de a-și apăra fiica și din comportamentul căcăcios al primului ministru de a se pune împotriva stăpînului său politic!

Din fericire,cazul Ridzi nu mai poate fi băgat sub preș!Si succesul Elenei Băsescu la euro-parlamentare și această afacere care o implică va face ocolul Europei,intrînd în antologia golăniilor pe banii cetățenilor.Ceea ce schimbă total mersul lucrurilor!Alegerea Elenei Băsescu în Parlamentul Europei e pe cale să intre în categoria mînăriilor politice specifice României.Si-l transformă pe Traian Băsescu din cavalerul anti-corupției în tăticul lăcustelor din ultimul val! Cornel Nistorescu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (86)
 •  23 Iunie 2009, 00:09

Nu am inteles titlul. E dat doar asa, de-a dura... Suna bine in subconstient, dar probabil ca putini stiu ca este numele popular al unui joc de logica: "riti-piti, jocul mintii", mai cunosut ca "5-in-linie". Joc dealtfel foarte serios, dezvolta capacitatea de gindire strategica etc. Nerecomandat guvernantilor. Petru ei ar fi fost mai potrivit un titlu cu aluzie de larga raspindire nationala: "Poarta-n casa"

 •  22 Iunie 2009, 22:44

frate,intre ziaristul de la tabloide si deontologi nu mai e diferenta...de ce nu va luati si de psd?

 •  22 Iunie 2009, 22:28
Postat de alicsandru pe 22 Iunie 2009, 19:24

mai votati cu PD-L. poate nu v-ati saturat sa fiti furati.

si altii crezi ca ce vor face...vor fura si mai mult...cel putin astia au ceva deja in buzunar si o sa ia mai cu discretie nu ca altii cu amandoua mainile...altii mai buni nu sunt!!!

Vezi toate comentariile (86)
Comentează