GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  BUNDESLIGA

Dortmund, Bayern şi Marica pe Eurosport 2

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 noiembrie 2010 00:00

Etapa a 13-a din Bundesliga se dispută doar pe durata a două zile, sîmbătă şi duminică.

Etapa a 13-a din Bundesliga se dispută doar pe durata a două zile, sîmbătă şi duminică.

Astăzi, Eurosport 2 va transmite în exclusivitate meciurile Freiburg – Borussia Dortmund (16:30), Schalke 04 – Werder Bremen (18:30) şi Bayer Leverkusen - Bayern Munchen (19:30).

Golgeterul Cisse faţă în faţă cu cea mai bună defensivă
Învingătoare etapa trecută pe terenul lui Hoffenheim, prin golul marcat în ultimul minut de joc de golgeterul Papiss Demba Cisse, Freiburg încearcă să profite şi în faţa liderului de forma excepţională a internaţionalului senegalez. După ce a marcat şi miercuri în partida amicală Senegal – Gabon 2-1, Cisse vrea să recîştige şefia clasamentului golgeterilor din Bundesliga, unde se află la doar un gol în spatele grecului de la Eintracht Theofanis Gekas (10 goluri Cisse, 11 Gekas).

În faţa lui se află însă cea mai bună defensivă din campionat, numai şapte goluri primite. Doi dintre fundaşii Borussiei, Hummels şi Schmelzer, au fost titulari în amicalul Germaniei cu Suedia (0-0), meci în care au mai jucat Grosskreutz şi Gotze. Dortmund a dat nu numai reprezentativei Germaniei cei mai mulţi jucători, ci şi Poloniei, pentru care au evoluat Piszczek, Blaszczykowski şi Lewandowski (ultimul a reuşit o dublă). Aşadar, numai veşti bune pentru Jurgen Klopp, care, în plus, i-a revăzut în această săptămînă la antrenamente şi pe Tamas Hajnal şi Mohamed Zidan, reveniţi după accidentări îndelungate.

Schalke cu Huntelaar, Werder fără Pizarro
Forma excepţională a lui Klaas-Jan Huntelaar a continuat şi în această săptămînă, vîrful lui Schalke marcînd singurul gol al amicalului Olanda – Turcia. În condiţiile absenţelor lui Plestan, Hoogland şi Kenia, tehnicianul Felix Magath ar putea avea ochi şi Ciprian Deac, care a avut o evoluţie apreciată contra Italiei.

Werder gîfîie. N-a mai învins în campionat de 5 runde, iar miercuri are nevoie să cîştige neapărat în Champions League cu Tottenham pentru a mai spera la primăvara europeană. Trupa lui Schaaf trebuie să se descurce însă fără accidentaţii Pizarro, Boenisch, Vander, Borowski şi Naldo.

Ribery titular?
Cu 3 victorii consecutive, Leverkusen a urcat pe 2, la 7 puncte de Dortmund. Echipa lui Heynckess merge ceas deşi are accidentaţi oameni cheie precum Michael Ballack şi Stefan Kiessling. Finlandezul Hyypya s-a refăcut, dar nu e la 100% din posibilităţi şi nu e sigur că el îl va înlocui pe suspendatul Stefan Reinartz.

Bayern l-a recîştigat etapa trecută pe Franck Ribery (pasă de gol pentru Gomez contra lui Nurnberg), iar în această săptămînă l-a văzut pe Arjen Robben reluîndu-şi alergările. Greu de crezut însă că olandezul va putea juca la Lerverkusen, unde vor absenta şi Klose, Olici şi Badstuber. Antrenorul Van Gaal a decis scoaterea din lot a lui Braafheid pentru atitudine necuviincioasă la adresa staffului tehnic.

Marica primeşte vizita lui Ioniţă
Duminică, Eurosport 2 va difuza în direct partidele VfB Stuttgart – FC Koln (16:30) şi St. Pauli – VfL Wolfsburg (18:30). Runda se va încheia de la 20:30 cu rezumatele tuturor meciurilor din această etapă.

Orice alt meci din Bundesliga poate fi văzut în direct, la cerere, pe aplicaţia www.eurosportplayer.ro.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează