GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TRAGEDIE

Dramă în Italia! O legendă a lui Juventus ucisă de aceeași maladie de care suferă Marcel Sabou

Articol de - Publicat sambata, 18 ianuarie 2020 13:53

Pietro Anastasi, campion european cu squadra azzurra în 1968, cucerind 3 titluri în Serie A cu bianconeri, a murit vineri, la 71 de ani. Avea scleroză laterală amiotrofică (ALS).

Mesajul lui Claudio Marchisio e emoționant. „O icoană a unui fotbal care nu mai există. El a fost unul dintre acei jucători de care te îndrăgosteai din poveștile spuse de tatăl tău... Într-un final, probabil că era mai frumos așa. Drum bun, Pietro Anastasi”, a scris fostul mijlocaș al lui Juventus.

Pietro Anastasi era un nume mare în Italia, un simbol al anilor '70. „Pietruzzu”, cum îl alintau apropiații, supranumit și Pelé alb, a fost o legendă bianconera (1968-1976). Golgeter, căpitan, triplu campion în Serie A cu juventinii, care îl cumpăraseră de la Varese cu 650 de milioane de lire, o sumă importantă la acea vreme. Campion european în 1968 cu naționala peninsulară.

Suferea de mult timp de ALS. Scleroză laterală amiotrofică, aceeași maladie cu care se luptă Marcel Sabou, fostul jucător al lui Dinamo și Sporting Gijón.

A murit vineri, la Catania. Orașul în care se și născuse în urmă cu 71 de ani. Un sicilian. 

25 de selecțiia avut Pietro Anastasi la squadra azzurra, marcând opt goluri

78 de goluria marcat Anastasi în 205 meciuri jucate cu Juventus în Serie A

REPORTAJ EMOȚIONANT » Marcel Sabou a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică laterală, o boală incurabilă!

Citește și:

Adrian Drăgănoiu, încă un fost jucător român afectat ALS, la fel ca Marcel Sabou: „Dacă aș ști ziua în care mor, aș face un chef înainte”

REPORTAJ EMOȚIONANT » Povestea tulburătoare a lui Marcel Sabou: de la transferul la Real Madrid la 6 ani în vârtejul ALS, o boală incurabilă

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează