GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  OPINIE

Educaţia urmaşilor lui Oprea » Întrebarea lui Mihai Brezeanu: "Ce vor învăța cei care sînt acum la grădiniță?"

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 octombrie 2015 18:23

Mihai Brezeanu scrie despre teatru şi film pe unbtc.ro şi liternet.ro. Este un contribuitor regulat al revistei Dilema Veche. Aceasta este o opinie trimisă pe adresa ziarului:

Suntem, pe drept cuvânt, indignaţi de miile de coloane oficiale pe care îi cuprind pe Gabriel Oprea, pe Patriarhul Daniel şi pe alţii asemenea lor. Ni se pare că reprezintă încă un gest de sfidare venit din partea Lor, a celor aflaţi etern la putere, din partea Sistemului, cel care gâtuie orice urmă de reforma morală, de prestaţie onestă şi competentă a celor aflaţi în poziţii semnificative.

Mă întreb, totuşi, cum se vor comporta peste 20-30 de ani, ajunşi în aceleaşi funcţii, cei din generaţiile care astăzi merg la grădiniţă sau la şcoala primară.

Cei pe care părinţii îi duc cu maşina până în poartă grădiniţei/şcolii, care îşi opresc vehiculul fix, dar fix în faţa porţii instituţiei de învăţământ, fără nici un gând să îl parcheze regulamentar sau, măcar, civilizat, blocând circulaţia din spate fără să arunce măcar o privire sau să schiţeze cea mai vagă intenţie de scuză, deschizând larg uşa şoferului, coborând calm, manipulând relaxat uşa din spate, fixând alene ghiozdanul pe spatele copilului, revenind la fel de lent la volan şi plecând după cam un minut de staţionare.  

Au vreo şansă aceşti copii să înveţe cum e să îţi pese de ceilalţi oameni de pe planeta asta? Îi învăţăm oare să se comporte altfel decât Oprea & co? Peste câteva decenii, cei asemenea noastră pe seama cărui Sistem vor pune comportamentul ciocoiesc al miniştrilor din vremea lor?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
734322590032726
Ioan Adrian Tancau  •  30 Octombrie 2015, 19:54

FOARTE bine spus! bravo mihai Brezeanu !

papuravoda
papuravoda  •  30 Octombrie 2015, 19:52

Poate se exagereaza cu coloanele oficiale, dar ele nu sunt de azi de ieri. Referitor la accident - e un accident de munca, din pacate sfarsit tragic, dar de aici si pana la a-l face pe Oprea raspunzator e cale lunga. Poate politistul era obosit, poate motocicleta nu era in stare buna, poate casca si echipamentul de protectie erau ieftine (se prea poate la felul in care institutiile publice fac achizitii), poate groapa nu era corespunzator semnalizata... Cu ce e de vina Oprea pentru cele de mai sus?

samertx
samertx  •  30 Octombrie 2015, 19:32
Postat de samertx pe 30 Octombrie 2015, 19:17

Domnule Brezeanu, aveți copiii? :)) Dacă da, vă asigur că știu și ei să treacă strada când semaforul arată verde. Se predau ore de specialitate, încă. Mai grav este când stați de vorbă acasă, ce-i învățați? : ”miile de coloane oficiale pe care îi cuprind pe ... ” . Apropo, ” dilema veche și scriitorii noi ” din ea ***! PAROL!

Fuorumiștii din noi, azi, în zi de tsunami! :)) Moderat!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează