GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  JUNIORI

Egalii marelui Milan! » Copiii susţinuţi de Gazetă au impresionat la un superturneu din Germania

Diferențele fizice între +3   FOTO
Diferențele fizice între "ai noștri" și "ai lor" au fost uluitoare

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 25 mai 2013 21:04

Echipa cu puşti născuţi în 2002 a învins sau a remizat cu grupări celebre de pe continent.

Am pornit la drum încă de marţi spre turneul "Fortuna", ce avea să se dispute la finalul săptămînii trecute, sîmbătă şi duminică, în localitatea germană Dusseldorf. Echipa de copii " AS Dan Chilom", susţinută de Gazeta Sporturilor, a participat alături de peste 200 de cluburi venite din toate colţurile continentului la un turneu extrem de tare. Doar la grupa noastră de vîrstă, 2002, au fost înscrise 60 de formaţii!

Timp pe 3 zile şi jumătate am străbătut cu două microbuze România, Ungaria, Austria şi Germania, cu pauze de odihnă, dar şi cu scurte vizite prin Viena şi Koln. Destinaţia noastră a fost Krefeld, aproape de graniţa cu Olanda, un orăşel învecinat cu cel în care s-a ţinut turneul.

Trecem de grupe?
Numele mari care îşi anunţaseră prezenţa, AC Milan, FC Copenhaga sau Borussia Moenchengladbach, ne alimentau atît visele, cît şi temerile. Cel puţin nouă, adulţilor, pentru că cei mici păreau liniştiţi şi optimişti.

Obiectivul declarat era să trecem de prima grupă, însă, în sufletul nostru, speram chiar la mai mult. Pentru copii, emoţiile au început abia în momentul în care am ajuns la destinaţie. Totul era pregătit ca la carte, gazonul arăta impecabil şi a doua zi, dis-de-dimineaţă, urma să se audă primul fluier al competiţiei.

Şapte meciuri la rînd
Am început grupa cu o victorie, 1-0 cu Wattenscheid, pe care nu am avut timp să o sărbătorim, pentru că la scurtă vreme a urmat al doilea meci. Era întîlnirea cea mai tare, cea cu AC Milan, şi, curioşi fiind, i-am studiat de la distanţă pe puştii ce îmbrăcau echipamentul rossonero. În ciuda faptului că aveau doar 11 ani, păreau excelent dezvoltaţi şi arătau mai degrabă de 15!

Atunci cînd îţi măsori forţele cu una dintre cele mai mari şcoli de fotbal din lume, care a deplasat la turneu, alături de copii, un staff tehnic de 9 persoane, realizezi care-i diferenţa dintre fotbalul juvenil din ţara noastră şi cel din lumea bună. Am făcut 0-0, şi, după fluierul de final, italienii ne-au invitat la o poză de grup!

Ziua a continuat cum nu se putea mai bine. Remiză cu Hannover, 1-1, victorie cu Hilden-Nord, 2-0, şi încă un egal, cu FC Copenhaga, 1-1. În total am adunat 9 puncte şi am terminat grupa pe locul doi. Primele trei clasate au mers mai departe, alături de noi şi de AC Milan calificîndu-se FC Copenhaga.

Dar ziua nu se încheiase încă. După cele 5 partide din prima grupă, au început confruntările din cea de a doua, iar noi am fost nevoiţi să mai rămînem la teren pentru încă două dispute. Oboseala pusese deja stăpînire pe micuţii fotbalişti, însă am reuşit să cîştigăm din nou, 1-0 cu Dynamo Dresda şi tot 1-0 şi cu Fortuna Dusseldorf!

Epuizaţi fizic
A doua zi, cei mici n-au mai făcut faţă fizic şi au cedat 0-2 cu Moenchengladbach, 0-1 cu Aachen şi au remizat la 0 cu Hertha Berlin. Aceste rezultate i-au trimis pe copiii Gazetei în meciul pentru locul al 15-lea, contra celor de la Eintracht Frankfurt, pe care l-au cîştigat după loviturile de departajare, 4-3.

Temerile pe care le-am avut la start, cînd ne făceam griji în privinţa calificării, s-au dovedit neîntemeiate. Din păcate, oboseala a fost un adversar prea puternic pentru noi. Copiii se pot mîndri că au fost singurii care nu au pierdut în faţa cîştigătoarei turneului, AC Milan, iar experienţa trăită a însemnat o oportunitate extraordinară de a lua contact cu fotbalul adevărat.

Iepuri în loc de cîini :)
Orăşelul german Krefeld, cel în care ne-am cazat, pare desprins dintr-un basm. Plin de parcuri şi înconjurat de păduri, le-a oferit copiilor o surpriză de proporţii. "Dom' profesor, ia uitaţi cîte pisici sînt pe stradă!". Nu erau pisici, ci iepuraşi! La fel de numeroşi precum cîinii şi pisicile din Bucureşti, aceştia ieşeau din spaţiile verzi, pe care le întîlneai la tot pasul, şi alergau liberi pe trotuare!

Componenţii echipei ""AS Dan Chilom"
Petru Iordan (portar), Bulai Eugen, Dumitrache Antonio, Radu Alexandru, Petrescu Cosmin, Sandu Dragoş, Perianu Mihai, Nicola Ştefan, Nuţu Rusu, Păcuraru Andrei, Nadis Boboc, Răducanu Raul, Mitroi Bogdan, Petre Ionuţ

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
antonelaurentiu
antonelaurentiu  •  26 Mai 2013, 17:41

Buna ziua domnule Chilom, Felicitari pentru rezultatele de prestigiu obtinute. Sunt parintele unuia dintre copii de la clubul Tampa din Brasov, cu care ati stat de vorba in holul hotelului unde am fost cazati, grupa 2003. Asa cum cred ca ati aflat, copii au luat locul trei la turneul dedicat grupei de varsta 2003! O performanta extraordinara in contextul valorii foarte ridicate a competitiei. Consider ca, Gazeta Sporturilor ar trebui sa evidentieze aceasta performanta mai ales daca tinem cont de penuria de rezultate din fotbalul romanesc juvenil. Acesti copii o merita cu prisosinta. Va multumesc anticipat pentru obiectivitate.

antonelaurentiu
antonelaurentiu  •  26 Mai 2013, 17:40

Buna ziua domnule Chilom, Felicitari pentru rezultatele de prestigiu obtinute. Sunt parintele unuia dintre copii de la clubul Tampa din Brasov, cu care ati stat de vorba in holul hotelului unde am fost cazati, grupa 2003. Asa cum cred ca ati aflat, copii au luat locul trei la turneul dedicat grupei de varsta 2003! O performanta extraordinara in contextul valorii foarte ridicate a competitiei. Consider ca, Gazeta Sporturilor ar trebui sa evidentieze aceasta performanta mai ales daca tinem cont de penuria de rezultate din fotbalul romanesc juvenil. Acesti copii o merita cu prisosinta. Va multumesc anticipat pentru obiectivitate.

sadim3ro
sadim3ro  •  26 Mai 2013, 15:28

E minunat cand auzi asa ceva... ma intreb peste cativa ani daca o sa mai auzim de ei... sau o sa fie alti anonimi lasati deoparte pentru ca parintii nu au avut bani sa spaguiasca "un oarecare" antrenor. Bravo copii...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează