GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL

EXCLUSIV / Gazeta a stat de vorbă cu Mike Shinoda, vocalistul Linkin Park: "Nadia a fost uriaşă!"

Articol de - Publicat miercuri, 06 iunie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 06 iunie 2012 10:18

Mike Shinoda (35 de ani) a vorbit, cu o zi înaintea concertului Linkin Park organizat de Events la Romexpo, despre România şi Campionatul European care e gata să înceapă.

Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Joe Hahn, Rob Bourdon şi Dave "Phoenix" Farrell sînt membrii celei mai apreciate trupe rock a momentului, Linkin Park. Din '96, de cînd au înregistrat primul material, au vîndut peste 45 de milioane de albume în întreaga lume! Diseară vor concerta la Romexpo, în Bucureşti, în faţa a peste 15.000 de oameni. GSP a stat de vorbă cu unul dintre cei care au pus bazele formaţiei, americanul Mike Shinoda.

- Salutare, Mike, ce faci?
- Salut! Cu colegii din formaţie într-o mică pauză, ne pregătim pentru concertul de la Bucureşti, sîntem încă în Germania la Berlin.

- Am o grămadă de întrebări pentru tine. Pentru start, una clasică: ştii ceva despre ţara în care veţi concerta?
- Andrei, curiozitatea fanilor şi a jurnaliştilor e mare, dar timpul este foarte limitat aşa că prefer să răspund cînd mai exact. E clar că ştiu multe despre ţara voastră, am auzit de România, în special de Contele Dracula. Cu toţii am vorbit cel puţin o dată în viaţă despre Dracula. În plus, ştiu şi alte lucruri legate de România, lucruri frumoase.

- Voi vă pregătiţi de Campionatul European?
- Da, prin concerte. (rîde) Vom urmări meciurile prin ţările în care avem evenimente în perioada următoare. E o onoare pentru toată lumea să vadă un astfel de spectacol.

- Concerte peste concerte, dar sînt curios să ştiu care este echipa ta de fotbal preferată?
- Sincer, mă uit printre picături la meciurile de fotbal, dar nu pot să zic că sînt fanul unei anumite formaţii. În schimb am colegi foarte, foarte pasionaţi de fotbal. Uite, de exemplu Phoenix, basistul! El ne ţine la curent cu ce se mai întîmplă. Avem noroc cu satelitul, ne mai uităm la cîte un meci, dar eu unul nu-mi petrec foarte mult timp la televizor pentru că nu am timp.

"Nu-l ştiu pe Hagi, doar pe Nadia"

- Eşti născut în Statele Unite. Te uitai la Hagi, la Mondialul din 94?
- Nu mă uitam la meciurile de la turneul final şi cred că din acest motiv nu am auzit de Hagi. Dar, în schimb, ştiu că în România sînt sportivi foarte valoroşi, cunoscuţi şi foarte buni. Noi, americanii, ştim foarte multe lucruri despre gimnastica din ţara voastră. Eu şi toţi cei din generaţia mea eram înnebuniţi după gimnastica din România.

- De cine ai auzit?
- E clar, de Nadia Comăneci. Era uriaşă! Eu eram copil, dar ea era atît de populară şi atît de cunoscută. Era cu adevărat o profesionistă de care a auzit toată lumea. Foarte tare, uimitoare!

"Trei piese în premieră"

- Vreau să te întreb şi de concertul de la Bucureşti. Ce surprize pregătiţi?
- Sincer să fiu, încă nu ştiu desfăşurătorul concertului, dar tot ce pot să spun acum este că fanii noştri din România vor auzi în premieră două sau chiar trei piese de pe noul nostru album pe care-l vom lansa la finalul lunii iunie. Fanii care vor veni la concertul de la Romexpo vor avea parte de surprize foarte tari.

- Mike, ai un mesaj pentru fanii voştri din România?
- Abia aşteptăm să-i vedem la concertul de la Bucureşti. Ne dorim să iasă un spectacol pe cinste pe care-l vor uita cu greu. Vreau să fie fericiţi şi să le mulţumim pentru că sînt fanii Linkin Park!

Mai sînt bilete!
Peste 15.000 de fani ai trupei rock sînt aşteptaţi astăzi la concertul de la Romexpo. Încă se mai găsesc bilete de acces, iar preţurile sînt cuprinse între 130 şi 360 de lei. Pentru gazon B, fanii vor plăti 130 de lei, pentru gazon A - 200 de lei, în golden ring aproape de scenă 270 de lei, iar pentru un loc la tribuna VIP, iubitorii rockului vor plăti 360 de lei. Accesul va fi permis începînd cu ora 17:30, iar concertul Linkin Park va începe de la ora 19:00, cu trupa Zdob şi Zdub în deschidere.

Cele mai tari piese Linkin Park
Fanii din întreaga lume au votat pe forumul oficial al formaţiei cele mai tari piese Linkin Park din istoria trupei. O parte din ele vor fi incluse pe un "best of" ce va fi lansat în acest an de trupa americană.
Piesa: Album / An lansare
1. One Step Closer: Hybrid Theory 2001
2. High Voltage/Points of Authority: Reanimation 2002
3. Somewhere I Belong: Meteora 2003
4. Breaking the Habit: Meteora 2004
5. Numb/Encore :Collision Course 2004

"În curînd vom mai pregăti o surpriză şi vom lansa un album cu cele mai bune piese ale Linkin Park din ultimii zece ani" (Mike Shinoda, solist Linkin Park)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
neacaisa
neacaisa  •  07 Iunie 2012, 00:59
Postat de mamba pe 06 Iunie 2012, 21:15

Autor de 2 lei ce esti, de Google ai auzit? macar asa, sa verifici informatiile din titlu.

chiar e vocalist si shinoda, desteptule.

andrei_30
andrei_30  •  06 Iunie 2012, 22:38

Ce legatura are articolul asta cu sportul ca nu inteleg? Omul o mentioneaza pe Nadia ca o forma politicoasa de a spune ca a auzit si el de Romania. Mai dati-i un telefon lui Becali sa mai aflati stiri senzationale, fabuloase, daca chiar nu mai aveti ce publica.

mamba
mamba  •  06 Iunie 2012, 21:15

Autor de 2 lei ce esti, de Google ai auzit? macar asa, sa verifici informatiile din titlu.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează