GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CLUB ATLETIC ORADEA

Fosta campioană a Ungariei şi a României din anii '40, Club Atletic Oradea şi-a aniversat Centenarul » Boloni, one man show

Articol de - Publicat luni, 15 noiembrie 2010 00:00

Fostul selecţioner, 57 de ani, a fost vedeta echipei legendelor Ardealului în meciul disputat în week-end cu legendele Ungariei. A dat un gol şi o pasă decisivă.

3.000 de spectatori s-au strîns sîmbătă în tribunele stadionului "Iuliu Bodola" din Oradea pentru a asista la un eveniment istoric. Legende ale fotbalului românesc din Ardeal şi din Ungaria au sărbătorit printr-un meci de gală împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea celebrei echipei CAO, care fost campioană atît a Ungariei, în '44, cît şi a României, în '49.

Din selecţionata Ardealului, condusă de antrenorul Emeric Ienei, au făcut parte mai mulţi foşti internaţionali români: Loţi Boloni, fraţii Lajos şi Alexandru Sătmăreanu, Vigu, Zare, Attila Kun, Dembrovschi, Hajnal, Muzsnay.

Pentru sinistraţii din Ungaria
Partida-eveniment, organizată de europarlamentarul Laszlo Tokes, sub patronajul preşedintelui Ungariei, Pál Schmitt, s-a disputat într-o atmosferă destinsă. Steagurile României şi Ungariei au fluturat în tribune alături de cele ale Uniunii Europene. Maghiarii s-au impus cu scorul de 5-3. Pentru ardeleni au înscris Kulcsar, Boloni şi Cigan, care a punctat din pasa ideală a fostului selecţioner al României. Oaspeţii au ajuns la Oradea cu "Trenul nostalgiei" şi au fost însoţiţi pînă la stadion de fanfară şi majorete. Încasările din  vînzarea biletelor de intrare la meci vor fi donate sinistraţilor catastrofei cu mîl din Ungaria.

"Am găsit o atmosferă frumoasă la Oradea, dar totuşi mă aşteptam la mai multă lume. Sper ca acest meci să fie un imbold pentru renaşterea fotbalului orădean"
Laudislau Boloni, fost internaţional român

"Sîntem de origine maghiară, dar am reprezentat cu cinste culorile ţării în care am trăit. Eu am 30 de selecţii la naţională, Bölöni are 108 şi sîntem mîndri de asta"
Alexandru Sătmăreanu, fost internaţional român

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (5)
 •  26 August 2011, 00:27

RUSINE,BODOLA A VRUT SA O VIOLEZE PE MAMA MEA ,CARE ERA COAFEZA SI MANICHIURISTA..DE-BIA A SCAPAT...HUUUUUUU,,,FOTBALISTI ORDINARI... ASTA A FOST DE MULT.DAR MAMA MAI TRAIESTE,SI POATE CONFIRMA,,,SI...DAR SI PUIU IORDANESCU ESTE UN VIOLATOR,,,,PERIOADA 1972-1975,,,,A VIOLAT O C........

 •  15 August 2011, 15:10
Postat de komo pe 15 Noiembrie 2010, 07:07

mey cfr_atlanta, de ce nu te muti tu la viena sau wcpesta,pardon ,budapesta..

mei komo, de ce nu mergi tu-n ... sti tu unde

komo
komo  •  15 Noiembrie 2010, 07:07

mey cfr_atlanta, de ce nu te muti tu la viena sau wcpesta,pardon ,budapesta..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează