Articol de GSP - Publicat duminica, 04 octombrie 2015 00:00

După mai multe zile mohorîte, cu ploaie şi vînt la Bucureşti, ieri, la prima oră a dimineţii, soarele a reapărut, ca un cadou pentru sutele de băieţei şi fetiţe care au alergat la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2015

O zi de sîmbătă dimineaţă e mereu bine venită astfel încît cei mai mici alergători să uite de jocurile pe calculator, să renunţe la tableta şi smartphone-ul de ultimă generaţie al părinţilor şi să iasă să alerge! Chiar asta s-a întîmplat ieri în deja celebra cursă a copiilor, care an de an deschide Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, cel mai important eveniment de atletism stradal din România.

Ieri dimineaţă, sute de copii i-au convins pe părinţi să-i înscrie la cursa lor, dedicată celor cu vîrste cuprinse între 5 şi 12 ani, şi-au pornit într-un tur de neuitat pe Bulevardul Unirii şi în jurul Palatului Parlamentului. Chiar și cei cu dizabilităţi au avut şansa să participe alături de unul dintre părinţi.

Startul s-a dat la 10:30, iar timp de trei ore, străzile din jurul Palatului Parlamentului le-au aparţinut copiilor. La final, primii 40 de finalişti, împărțiți pe categorii de vîrstă, au primit premii din partea organizatorilor, dar şi de la partenerii Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2015! În plus, la ora 13:15 şi-au intrat în rol şi părinţii, care au alergat cu cei mai mici bebeluşi în cursa "Jogging în scutece".

"Abia am putut să dorm vineri seară. Toată ziua m-am gîndit la cursa de la Parlament. Am venit cu toţi băieţii din clasă, i-am convins cu greu, dar pînă la urmă am reușit să fim cu toţii aici. Trebuie să facem mişcare pentru că ne ajută! De la anul nu o să mai venim la cursa copiilor, s-a terminat din păcate. Dar mama mi-a dat veşti bune! O să mă înscrie la cursa populară, pentru că aici avem voie de la 13 ani.

Acum, să vedem dacă o să pot să alerg peste trei kilometri, cum e la regulament. E un pic cam mult, dar cine ştie?, dacă mă antrenez bine, o să reuşesc!", spune Patrick, un puști simpatic de 12 ani, din Bucureşti, care n-a lipsit de la ultimele trei curse ale copiilor de la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon.

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”