GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  TROFEUL NICOLAE DOBRIN

FOTO Omagiu pentru "Gîscan" » Trei echipe de legendă au jucat la Piteşti în memoria lui Gicu Dobrin

În burți să ne luptăm sau în driblinguri să ne măsurăm?, o provocare pentru Vlădoiu (stînga) şi Ungureanu +7   FOTO
În burți să ne luptăm sau în driblinguri să ne măsurăm?, o provocare pentru Vlădoiu (stînga) şi Ungureanu

Articol de , - Publicat miercuri, 01 mai 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 01 mai 2013 01:18

Belodedici, Tudorel Stoica, Geolgău sau Vlădoiu s-au înfruntat în meciuri savuroase de Old Boys la prima ediţie a trofeului "Dobrin", desfăşurată însă într-o atmosferă dezolantă. Craiova Maxima a fost cîştigătoarea serii din Piteşti.

Argeşul e pîrjolit de un soare sîcîitor. Scaunele din Trivale sfîrîie ca pe un grătar, accesoriul nelipsit acestei săptămîni. E o acalmie totală, susţinută de colbul care flutură prin afişele înfăţişîndu-l pe Dobrin.

La un semn, deschisă-i calea! Pe rînd, părăsesc vestiarul: sînt steliştii, e Bumbescu, e şi Stoica, şi Majearu! Lucică Bălan, cu o mare "minge" sub tricou, e cea mai şocantă apariţie. Lipsesc însă Duckadam, Lăcătuş şi Balint, trei dintre oamenii magistrali de la Sevilla, dar trupa e completată cu alte nume de legendă pentru roş-albaştri: Sătmăreanu, Troi sau Aelenei.

Echipamentele sînt inscripţionate ca la un eveniment de anvergură. Se fac glume. "La meciul ăsta, eu sînt manager, Iovan e antrenor. Invers faţă de lotul naţional, să moară de ciudă!", se amuză Bumbescu. E "taxat", de pe margine, de Tilihoi: "Pfai, uite-l pe Bumbescu! Joacă atacant, ne-am dat dracului! Înseamnă că eu sînt Gotze!".

Glume în iarbă, pustiu în tribune
Pe banca Stelei şi a Argeşului stă Viorel Turcu. Urmăreşte cu privire ageră cum se mişcă pe gazon foştii săi colegi din Trivale sau din Ghencea, visînd la zilele cînd picioarele sale, amputate acum, devastau apărările adverse şi îngenunchiau portarii neputincioşi. A luat titlul cu ambele trupe, în '79 şi în '87, iar acum se mută agale de pe o bancă pe alta, susţinut de amici.

Pe iarba din Piteşti continuă apoi să apară oltenii. Geolgău, Beldeanu, Negrilă, Săndoi sau Donose. Dar şi gazdele. Au lotul cel mai scăzut numeric, nici Halagian n-a apărut, sînt însă prezenţi Speriatu sau Vlădoiu.

Festivalul se termină seara tîrziu: scoruri fluviu, glume între crainicul Ţopescu şi jucători şi o cîştigătoare cu nume: Craiova Maxima! Dar şi o senzaţie neplăcută, că, în memoria lui Dobrin, în tribune n-au venit decît 200 de suflete. "Gîscanului" nu i-ar fi plăcut asta!

5,5 ani s-au scurs de la decesul lui Nicolae Dobrin, produs la Piteşti, pe 26 octombrie 2007

Cine s-a produs pe gazon

Steaua '86: Gherasim, Belodedici, L. Sătmăreanu, Bumbescu, Bărbulescu, Aelenei, Troi, T. Stoica, Radu II, I. Dragomir, Iftodi, C. Zamfir, Majearu, Pena, Bălan, Iovan

Craiova Maxima: Geolgău, Ţicleanu, Tilihoi, Ungureanu, Negrilă, Beldeanu, Donose, Bîcu, Săndoi, Ciurea, Papură, Mohora, Cristescu, Ciupitu, Cl. Stoica, Dumitru

FC Argeş: Speriatu, Prisăceanu, M. Zamfir, Ceauşu, Ghergu, Ancuţa, Moiceanu, Stancu, Vlădoiu, Crivac, Anghel, D. Toma

Rezultate
Steaua '86 - Juventus Bascov 7-2
Craiova Maxima - FC Argeş 4-2

Finala
Craiova Maxima - Steaua '86 2-1
Au marcat: Bîcu, Ciurea / Iftodi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
teilandezu
teilandezu  •  01 Mai 2013, 17:40

Doamne , ce slabi condeeri sportivi avem in ziua de azi . Ghirila sau Eftimie Ionescu se rascolesc in mormint citind asa ceva . Despre `omagiul GISCANULUI ` doar in titlu si la sfirsitul articolului. M-a mir cum de va tin astea la usea ziarului . Chiar asa de slabi sinteti cu totii ?

raul4steaua
raul4steaua  •  01 Mai 2013, 10:46

Eu nu inteleg o chestie, ori au fost 3 ori 4 echipe?

alex_777
alex_777  •  01 Mai 2013, 10:12

Ati mediatizat ce a mancat nu stiu ce pitipoanca sau cine s-a culcat Anda Adam dar pentru a face un spectacol in memoria celui mai bun fotbalist roman ce ati facut? Eu am auzit de asta in ziua in care erea deja finala!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează