GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DECIZIE

FOTO / Presa din întreaga lume aşteaptă deciziile FIFA. Zapatero: "Putem organiza Mondialul luna următoare"

Articol de GSP - Publicat joi, 02 decembrie 2010 00:00

Presa din ţările implicate în lupta pentru organizarea unui Campionat Mondial trăieşte intens în aceste ore. Emoţiile sunt uriaşe, iar cei implicaţi încearcă prin declaraţiile lor să mai schimbe în ultimul moment decizia membrilor Comitetului Executiv al FIFA.

Pentru organizarea Mondialului din 2018 se luptă Spania/Portugalia, Anglia, Rusia şi Belgia/Olanda.

Spania şi Portugalia. Zapatero: "Putem organiza Campionatul Mondial luna următoare" » Prim-ministrul Spaniei, Zapatero se arată încrezător în proiectul propus de cele două ţări din peninsula Iberică:

Anglia. Beckham: "Avem încredere în FIFA" » Chiar dacă în ultimele zile a izbucnit un scandal după un reportaj al celor de la BBC, englezii rămîn unii din mari favoriţii pentru organizarea turneului final din 2018. David Beckham, unul dintre susţinătorii candidaturii este principala armă a Angliei în această bătălie.

Rusia.
Putin: "Nu am vrut să creez o presiune şi mai mare asupra membrilor Comitetului Executiv" » Fără a fi pînă acum organizatoarea unui Mondial, Rusia se poate lăuda cu cel mai mare buget, însă cu o mare problemă, aceea a rasismului care a luat amploare în ultimii ani în fotbalul din Rusia. Premierul Vladimir Putin, unul din susţinătorii candidaturii, a decis să nu meargă la Zurich.

Belgia şi Olanda.
"Împreună spre o mare reuşită" » Candidatura lor este cotată cu cele mai mici şanse, însă speranţa nu le lipseşte, avîn în vedere că cele două ţări au stat departe de scandalurile de corupţie.

Pentru organizarea Mondialului din 2022, FIFA are de ales între cinci variante: Qatar, SUA, Japonia, Coreea de Sud şi Australia.

Marea favorită este Qatarul, chiar dacă americanii au cel mai stabil proiect, ţara din Orientul Mijlociu este favorita preşedintelui FIFA, Sepp Blatter.

"Veţi realiza din candidatura noastră cît de importantă este Campionatul Mondial pentru această regiune. Un Mondial în Qatar ar trimite un mesaj important că după 92 de ani de aşteptare, vom deveni o parte a acestei familii numită fotbal"
, a declarat Sheikha Mozah.

"Este important ca toate echipele care vin la un Campionat Mondial, să simtă ca joacă acasă, nu doar pentru cei care se uită la televizor", a spus Bill Clinton.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close