Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 14 ianuarie 2015 13:22

Gazeta Sporturilor publică azi povestea lui Gil Mărdărescu, cel care şi-a schimbat numele în ”Mardaresco”, şi care a evoluat alături de Pele în SUA.
În 1970, Mărdărescu juca la Politehnica Iaşi, în echipă cu Simionaş, iar cinci ani mai tîrziu ajungea la New York Cosmos, coechipier cu marele Pele. În ediţia tipărită de azi şi în platforma digitală puteţi citi fabuloasa sa biografie, descoperită de Răzvan Luţac.

Fiul singurului antrenor autohton care a cucerit un titlu continental, Virgil Mărdărescu, Gil, a evoluat alături de brazilianul considerat cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor. La Cosmos, echipa starurilor din SUA. Iar fostul "decar" carioca i-a dedicat cîteva rînduri în cartea sa.

"«Am visat mereu că îţi voi strînge mîna. Însă să joc alături de tine este un miracol!». E un mijloc de iunie 1975 ploios pe coasta estică a Statelor Unite, dar campusul Universităţii Hofstra, Long Island, e înţesat de curiozitate. Şi gesturi. Discursul ţinut de Pele în faţa noilor săi colegi de la New York Cosmos, într-o engleză stîngace, după cum va recunoaşte peste ani, e-ntrerupt brusc. În faţa lui, prin furtună, stă un băiat castaniu, cu mustaţă şi păr dezordonat, ochi emoţionaţi şi accent gîtuit.

«Şi-a făcut semnul crucii şi m-a luat de mînă», rememora întîmplarea triplul campion mondial cu Brazilia. Chiar în debutul capitolului 10 al autobiografiei sale, coordonată de jurnalistul Brian Winter.

Numele personajului? «Unul din noii mei colegi. Mijlocaşul român Gil Mărdărescu!»."

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”