GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERCEPTĂRI

Numele lui Alexa, Zicu şi Contra apar în discuţii despre blaturi la pariuri: "Să o laşi mai moale, să nu mi-i calci pe cap!"

Dan Alexa şi Ianis Zicu
Dan Alexa şi Ianis Zicu

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 iunie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 07 iunie 2013 21:07

Fotbaliştii Ianis Zicu (acum în Coreea de Sud, la echipa Gangwon) şi Dan Alexa (acum în Cipru, la Anorthosis Famagusta) au fost înregistraţi în timpul unor convorbiri telefonice avute cu liderul grupării specializate în infracţiuni cu violenţă, Sorin Udrea, bănuit şi de aranjarea unor meciuri.

De asemenea, în cadrul convorbirilor telefonice care apar în referatul întocmit de către procurorii DIICOT Timişoara pentru propunerea de arestare preventivă a liderului unei grupări infracţionale din Timişoara, Sorin Udrea, se vorbeşte de posibile meciuri aranjate ale echipelor Săgeata Năvodari, Victoria Brăneşti, Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Totodată, este pomenit şi un nume "Contra", despre care în acelaşi referat se arată că este posibil să fie actualul tehnician al echipei Petrolul, Cosmin Contra, fost antrenor la FC Timişoara.

Zicu discuta cu Udrea despre meciuri aranjate

În referatul întocmit de procurorii DIICOT Timişoara pentru propunerea de arestare preventivă a liderului unei grupări infracţionale din Timişoara, Sorin Udrea, apar şi numele unor fotbalişti precum Ianis Zicu şi Dan Alexa. Potrivit referatului pentru propunerea de arestare preventivă, pe numele liderului unei grupări infracţionale din Timişoara, Sorin Udrea, întocmit de procurorii DIICOT, Udrea a avut, în 23 mai 2011, o convorbire cu un fotbalist de la o echipă din Diviza B, pe care l-a întrebat dacă "joacă în echipă" . La răspunsul afirmativ al interlocutorului, Udrea i-a spus: "Vreau să vorbesc ceva cu tine, dacă se poate, pentru ultimul meci".

"În ziua următoare, la ora 16.37, Udrea Sorin Adrian a fost contactat de către jucătorul de fotbal Ianis Zicu, de la echipa Poli Timişoara. În timpul convorbirii, aceştia au discutat despre meciurile din liga secundă, iar la un moment dat fotbalistul a spus "Am prieteni care au cîştigat la pariuri 200 de milioane!", la care inculpatul (Udrea - n.r.) i-a spus "Şi eu, trebuia să câştigăm!". Zicu a întrebat " Păi, şi n-aţi pierdut?", iar Udrea i-a răspuns  "Păi, n-am mai apucat!" În continuare cei doi au discutat despre meciurile şi cotele de pariuri. La finalul discuţiei, Udrea Sorin Adrian i-a spus interlocutorului "dacă ştii ceva, sună-mă pe week-end acum!" şi interlocutorul i-a răspuns că va verifica dacă titularii joacă la echipe. Tot la final, Udrea a susţinut că aşteaptă să se întîlnească cu numitul Cristi de la Săgeata Năvodari, echipă care evolua în liga a doua", se arată în referat.

De asemenea, potrivit aceluiaşi referat, în 25 mai 2011, Udrea a întrebat o persoană neindentificată dacă ştie pe cineva la echipa Brăneşti, spunînd că el e "cu marea, frate", respectiv cu echipa Săgeata Năvodari. Interlocutorul a spus: "Am înţeles, cu marea", iar Udrea a mai spus: "Acum ai înţeles", ceea ce înseamnă, potrivit documentului, că cei doi discutau despre un meci ce urma să fie aranjat.

Tot în convorbirea dintre cei doi se aminteşte de posibilitatea aranjării unui meci de fotbal la Concordia Chiajna şi Ceahlăul Piatra Neamţ.

Alexa a apelat la Udrea pentru a-l ajuta pe Contra

Într-o altă discuţie telefonică, din 31 mai 2011, Udrea negocia sume de bani pentru aranjarea unor partide: "Sub 3 lei 50 nu vrea nimic "pentru mine" Pe cuvîntul meu. În rest, pentru nimeni. Nu-s curioşi de nimeni". Răspunsul interlocutorului a fost: "Da. Asta pentru tine, da. Mă gîndesc".

Potrivit anchetatorilor, într-o convorbire telefonică cu antrenorul echipei Auto (FC Auto Timişoara - n.r.), Udrea este refuzat şi se enervează, trecînd la ameninţări: "Să o laşi mai moale, să nu-mi accelerezi aşa, să nu mi-i calci pe cap! Un meci acolo, te rog frumos! Chiar vrei să fac iureş acolo, festival la voi acolo?".

Totodată, conform aceluiaşi document, fostul jucător al lui Poli Timişoara, Dan Alexa, l-ar fi rugat pe Udrea să îl ajute pe prietenul lui, Contra.

"Pentru recuperare de bani au apelat la Udrea Sorin Adrian şi fotbalistul Dan Alexa, de la clubul Rapid Bucureşti. Astfel, într-o discuţie din data de 22 martie 2011, ora 16.40, acesta l-a rugat să îl ajute pe Contra (se pare că era vorba despre fotbalistul Contra Cosmin din Timişoara), "cu problema lui cu aia, cu Pepi!", menţionînd la un moment dat "7.000 sînt!?", se mai arată în document.

sursa: Mediafax

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (73)
snoopmind
snoopmind  •  08 Iunie 2013, 10:44

pai daca ar fi dreptate suta la suta, maxim 5 echipe ar mai exista in toata tara, pai cate blaturi sunt in divizia b si c anual, ar face puscarie toate ligile

luciano86
luciano86  •  08 Iunie 2013, 10:40

mama frate, toata lumea are probleme sezonu asta... :))

useronix
useronix  •  08 Iunie 2013, 03:08

Ca un mic detaliu care poate va scapa in sezonul cand se bateau cu Otelul Galati la titlu,in cate meciuri au fost condusi la pauza si au castigat pe final (pauza/final pentru pariuri) cred ca au fost 13 14 meciuri de genul asta. Ma intreb cum putem sa mai fim suporteri al echipelor din campionatu asta cand absolut toate ma dar toate fac balturi.

Vezi toate comentariile (73)
Comentează