GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  DRAMA LUI NEŞU

Medicii olandezi au chemat-o la Utrecht pe mama lui Neşu » Terapie maternă

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 20 mai 2011 21:19

Psihologii batavi cred că prezenţa mamei îl poate ajuta pe fotbalistul român operat la coloană săptămîna trecută. După mai multe false veşti bune, prima confirmare: deşi nu îşi simte membrele, Mihai respiră tot mai bine şi vorbeşte

"Mihai comunică prin scris cu soţia!". A fost prima reacţie publică a mamei lui Mihai Neşu după operaţia fiului din 10 mai. Apărea la Pro TV o veste dătătoare de speranţe, care părea să contrazică informaţiile venite dinspre spitalul UMC din Utrecht: Mihai putea, aşadar, să îşi mişte mîinile! La doar cîteva ore, medicii clubului olandez, care stau 24 ore din 24 lîngă Mihai, au explicat pentru gsp.ro cum comunică, de fapt, românul, precizînd: "nu-şi mişcă mîinile şi picioarele". Vestea bună s-a năruit.

Monica Neşu a povestit că Mihai vorbeşte normal şi s-a renunţat la tubul de oxigen care îl ajuta să respire. Din păcate, medicii au infirmat şi această informaţie: Neşu a suferit o traheotomie, pentru că tubul producea iritaţii. Apoi, s-a zvonit că jucătorul simte furnicături la picioare. Prin ofiţerii de presă, medicii contrariaţi au dezminţit iarăşi.

Sprijin pentru Mihai şi clarificarea situaţiei
Ieri, ofiţerul de presă al Utrecht, Harry van Dam, a anunţat oficial că Monica Neşu va ajunge astăzi în Olanda, pentru a fi alături de fiul său, vegheat pînă acum de soţie şi de tatăl venit de joia trecută la Utrecht: "Psihologii au avut ideea, iar doctorii au fost de acord. Noi ajutăm cu ce se poate, astfel ca Mihai să aibă parte de tot sprijinul din lume. E normal ca mama să ştie exact starea lui Mihai, să vadă cu ochii ei situaţia şi să-l ajute emoţional".

Astfel, olandezii asigură pe de o parte suportul afectiv necesar recuperării lui Mihai, dar se şi conving că mama înţelege corect situaţia medicală a acestuia, cîtă vreme medicii şi oficialii clubului au fost în ultimele zile în situaţia delicată de a contrazice toate veştile pozitive legate de starea Bichonului.

Prima veste bună reală
Medicul echipei FC Utrecht, Frank Hellemondt, a anunţat ieri că Mihai reuşeşte să respire fără ajutor perioade tot mai lungi de timp, în care chiar vorbeşte: "Doctorii îl deconectează din ce în ce mai des de la echipamentul de ventilaţie şi pe durate din ce în ce mai mari, ca să se obişnuiască să respire independent. Poate să vorbească atunci cînd nu este ventilat, comunicarea este perfectă, iar el e foarte puternic mental şi optimist!"

Totuşi, semnele îmbucurătoare legate de capacitatea respiratorie nu influenţează condiţia generală a lui Mihai Neşu, medicii accentuînd faptul că "nu îşi simte membrele, încă nu s-a petrecut nici o schimbare".

"N-am văzut nici un meci de-al fiului meu, pentru că nu mă uit la televizor. Nici n-am vrut să ştiu cît de grav este, pentru că sînt soţie de fost fotbalist. N-am dorit să aflu detalii despre cum s-a întîmplat, nu mă interesează"

"Sinceră să fiu, nu prea îmi e dor de el, pentru că de-abia m-am întors din Olanda, însă nu mă uit la pozele cu el de dinainte de accident. Eu merg la biserică, pentru că sunt fiică de preot şi am altă mentalitate"

"Mă voi duce sîmbătă în Olanda pentru că îi este greu soţului meu, care trebuie să stea lîngă fiul nostru zi şi noapte"
Monica Neşu, la emisiunea Cancan TV

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
ianisclaus
ianisclaus  •  22 Mai 2011, 13:35

vreau sa ii doresc si eu sa isi revina dar speratele cred ca vi le faceti in van...o prietena de-a mea zace in pat de 7 ani in urma unui accident asemanator...a speram doar ca el este puternic...bafta

treadstone
treadstone  •  21 Mai 2011, 13:30

lumea e plina de nebuni...la draq femeie e fiul tau, in sec 2 trebuia sa fii acolo. "Eu merg la biserică, pentru că sunt fiică de preot şi am altă mentalitate" sa te stergi cu mentalitatea la fund dc ai asteptat sa te cheme doctorii sa iti ajuti fiul

nsanyi23
nsanyi23  •  21 Mai 2011, 09:34

Sper sa se faca bine cat mai repede si sa vina inapoi la Orafea

Vezi toate comentariile (10)
Comentează