GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU CU MIHAI MĂRGINEANU

Mihai Mărgineanu: “ Îl ador pe Bănel Nicoliţă!”

Mihai Mărgineanu
Mihai Mărgineanu

Articol de GSP - Publicat luni, 16 noiembrie 2009 00:00

Cel mai nou album al lui Mihai Mărgineanu, "Pe sub norii de hîrtie", e lansat astăzi 17 noiembrie, în exclusivitate cu Gazeta Sporturilor


Mereu spontan şi la obiect, dar şi plin de umor, Mihai Mărgineanu întruchipează perfect stilul muzical pe care îl practică. A debutat în muzică în 2005, atunci cînd s-a făcut rapid remarcat prin albumul "Gore din Chitila", iar doi ani mai tîrziu, în 2007, a lansat "Şi îngerii beau vin". Astfel, "Pe sub norii de hîrtie" este titlul celui de-al treilea album lansat de către artistul în vîrstă de 41 de ani pînă în prezent. Mărgineanu spune că nu se va opri aici, pentru că "România este o sursă nesecată de inspiraţie, de aceea pot spune că poporul lucreză pentru mine".


"Eu mă adresez tuturor, nu am un target anume, muzica mea este voioasă şi distrată. Vreau să fie pe placul oricui"
Mihai Mărgineanu

- Mihai, ce ne poţi spune despre noul album?
- Pe noul album se vor regăsi multe dintre cîntecele care mie mi-au plăcut foarte mult. Sînt culegeri din popor sau cîntece frumoase uitate de lume, pe care nu le-a mai cîntat nimeni de mult. Întotdeauna mi-a plăcut să readuc în faţă melodii vechi care sînt şi au fost pe placul românilor. Evident că pe album vor fi regăsite şi melodii compuse de mine.

"Ascult de la Beatles pînă la Paraziţii"

- Se cîştigă bine din muzică?
- Trebuie să fii ipocrit să spui că nu poţi cîştiga bani din muzică. Dacă te ţii de ceea ce faci şi lucrezi cu profesionalism, este aproape imposibil să nu reuşeşti. Eu totuşi privesc muzica precum un hobby şi nu vreau să mă întreţin doar din asta.

- Ce tip de muzică asculţi?
- Îmi place foarte mult muzica românească, de la Paraziţii pînă la ultimele melodii house apărute pe piaţă. De asemenea, fac o pasiune pentru muzica veche, este imposibil să nu-ţi placă formaţii precum AC/DC, Beatles şi aşa mai departe.

- Este pirateria o mare problemă?
- Într-adevăr este o problemă pentru artişti. Internetul ne este şi prieten, dar uneori şi duşman. Recunosc, am descărcat şi eu melodii de pe internet, evident, nu în scopuri comerciale, ci doar pentru a le asculta eu. Diferenţa este că atunci cînd îmi place cu adevărat o trupă sau un artist anume îi cumpăr albumul, am o colecţie impresionantă acasă.


"Nu creezi un nou Hagi dîndu-i unui fotbalist 100.000 de euro la 19 ani. Ce motivaţie va mai avea el peste 3-4, ani cînd deja are o avere impresionantă?"
Mihai Mărgineanu

"Nu cred că este corect ca suporterii să fie alungaţi atunci cînd contestă conducătorii, este dreptul lor la opinie atît timp cît şi-o exprimă civilizat"
Mihai Mărgineanu

- Ce părere ai despre fotbalul din România?
- Conducătorii de cluburi de la noi îşi modelează jucătorii după caracterul lor. Se comportă ca nişte recuperatori disperaţi după bani. În loc să investească în centre de juniori, să lupte pentru a modela şi crea noi talente, ei privesc fotbalul ca pe o afacere şi se plîng mereu că pierd bani.

- Cum caracterizezi fotbalistul român?
- La fel ca oricare fotbalist din lume. Problema la noi este că ei cîştigă mult prea mult din start. Ar trebui făcute salarii pe etape, în acest fel fiecare ar lupta pentru nivelul următor. Corect ar fi ca acest salt să nu fie realizat brusc.

Fanul lui Bănel Nicoliţă

- Mergi pe stadion?
- N-am mai fost de mult. Nu sînt de acord cu rivalităţile dintre galerii. Nu ne ajunge să ne diferenţiem prin rasă? Trebuie să ne omorîm între noi pentru că unul e dinamovist, stelist sau rapidist? Pe stadion nu pot veni femei sau copii, pînă şi la meciurile din cupele europene îşi mai aduc aminte să se înjure puţin. Fotbalul este o bucurie şi trebuie tratat ca atare.

- Ce fotbalişti români îţi plac în mod special?
- Sînt fanul numărul 1 al lui Bănel! Săracul de el, îmi amintesc ce trist a fost autogolul său pe "Santiago Bernabeu". Îmi inspiră a fi un băiat foarte bun şi muncitor, atît cît poate. Îmi mai plac foarte mult Hagi, Chivu şi Mutu.

- De ai ales Gazeta Sporturilor?
- Cu Gazeta s-au lansat pînă acum cîteva dintre formaţiile muzicale preferate şi mă bucur să mă alătur acestui şir. Totodată, trebuie să recunosc că îmi face o reală plăcere să fac parte din această frumoasă echipă a Gazetei.



Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
 •  17 Noiembrie 2009, 02:09

uau sunt fanul tau nr 1............voi fi primul care va.....descarca albumul tau dde pe net

 •  16 Noiembrie 2009, 23:28

Un cantaret foarte amuzant care merita respect!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează