GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  CINEMA

Mingi pe ecran » Două filme inspirate din sport pentru 2014 care merită văzute

Articol de - Publicat duminica, 29 decembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 29 decembrie 2013 14:12

"Million Dollar Arm" şi "Draft Day", care se vor lansa anul viitor, spun poveşti din baseball, respectiv din fotbal american.

Tensiunea, încordarea, scînteile sportului au inspirat de multe ori scenariştii şi regizorii de la Hollywood. Nici în 2014 filmele inspirate din această lume nu vor lipsi. Pe 11 aprilie va fi lansat " Draft Day", un film care-i are în rolurile principale pe Kevin Costner şi Jennifer Garner.

Intriga se desfăşoară într-o singură zi şi îl are în centru managerul general al echipei de fotbal american Cleveland Browns, Sonny Weaver Jr., interpretat de Costner. Viaţa lui profesională şi personală se ciocnesc chiar în ziua draft-ului NFL.

"Nu e un Major League film, e mai mult o dramă centrată pe personaj, dar are şi momentele sale comice şi e foarte alertă. Mizele sînt foarte mari, iar Sonny e într-o luptă contracronometru", a spus scenaristul Rajiv Joseph.

Multe secvenţe au fost filmate la Radio City Music Hall din New York în timpul draft-ului NFL din 2013.

Kostner nu este la primul film inspirat din lumea sportului, el jucînd în "Bull Durham" ( baseball) "Tin Cup" (golf) şi "Field of Dreams" (baseball). O lună mai tîrziu, pe 16 mai, va fi lansat Million Dollar Arm. Dacă "Draft Day" are un scenariu pur ficţional, acesta este inspirat dintr-o poveste reală a agentului sportiv J.B. Bernstein şi a pitcher-ilor indieni Rinku Singh şi Dinesh Patel.

J.B. Bernstein se luptă pentru a-şi salva afacerea, cînd are o idee genială, să aducă jucători talentaţi de crichet din India pentru a juca baseball în SUA.

De aceea el organizează un reality show, iar pe cîştigătorii Singh şi Patel îi ia în SUA pentru a-i antrena. Provocările noului sport, dar şi ale vieţii americane dau naştere la situaţii intense şi comice.

Interesant este că în unele secvenţe din film apar şi jurnalişti care sînt cunoscuţi în SUA pentru materiale lor despre baseball.

Bernstein e interpretat de Jon Hamm, cunoscut pentru rolul Don Draper din serialul Mad Men, iar Rinku Singh de Suraj Sharma, cel care a devenit celebru după ce a jucat în Viaţa lui Pi, lui Dinesh Patel îi dă viaţă Madhur Mittal, care a jucat în filmul premiat cu Oscar Slumdog Millionaire.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
neamircea
neamircea  •  29 Decembrie 2013, 11:08

Kostner? cu "K"? :(

Vezi toate comentariile (1)
Comentează