GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  OPINIE GSP

Opinie de Decebal Rădulescu » Rămas bun, Bunicul tuturor!

Articol de - Publicat sambata, 16 decembrie 2017 19:44

Și după moartea lui, Regele Mihai binecuvântează poporul pe care l-a iubit! În ziua înmormântării sale, eu, de exemplu, am o sumedenie de trăiri.

Simt România profundă. Fetița mea de 5 ani mi-a pus zeci de întrebări din fața televizorului. Ea, care de obicei se uita rar, doar la desene animate cu Mister Bean. Îmi pare rău ca nu e puțin mai mare, sa înțeleagă bine ce-i spun. Dar sunt convins că nu va uita ziua asta și, când va avea ocazia, va încerca să afle din cărți și de la părinții ei: “Cine e bunicul din poză?“ sau “Cine e, tati, sub plapuma colorată?”.

Și mai e ceva. Văd o lecție de ortodoxie. Cât de mult a iubit regele ortodoxia. Văd o demonstrație de rădăcină a neamului! Văd o slujbă de înmormîntare cu adevărat înălțătoare!! Solemnă. De pe catafalc, Mihai I trimite mesaje lumii întregi: suntem poporul roman cu tradiții , obiceiuri, credință și valori morale de care nu ne vom lepăda niciodată.

Azi, pentru totdeauna, regele meu și regele vostru, regele nostru, pleacă definitiv și rămâne definitiv! Nu știu de ce, dar ca niciodată simt nevoia sa spun: regele meu!

E ciudat sau nu, dar trăiesc același sentiment ca atunci când mi-a murit bunicul pe care-l iubeam cel mai mult. S-a întâmplat cu mulți ani în urma. La căpătâiul lui, ca să mă liniștesc, doar două cuvinte îmi alinau suferința: bunicul meu! Mi se părea că în aceste două vorbe puteam să cuprind toată dragostea pe care am fost eu în stare să i-o ofer. Mi-era frică să nu-mi scape ceva și să fie supărat pe mine. Așa și azi. Rămas bun, Bunicul tuturor! Rămas bun, Regele meu!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
107487296349251
Mihai Ducu  •  17 Decembrie 2017, 09:36

Comentariul e pt.Ion Ionescu

107487296349251
Mihai Ducu  •  17 Decembrie 2017, 09:34

Mai bine te invata istoria adevarata,bunicul tau.

ion.ionescu
ion.ionescu  •  17 Decembrie 2017, 08:14

1. Păcat că mânjeşti numele unui mare rege cu prenumele tău ! 2. După prestaţia de aseară (tv), am crezut că tu eşti Mr Bean, o fasole urât mirositoare care încercai să ieşi în evidenţă cu ce visai, devenind penibil...3. De când îmi stabileşti tu bunicii ?! Bunicu-meu matern a eliberat Basarabia, apoi a luptat până în Tatra, nu a trimis în Siberia 160.000 de români ca ăla pe care vrei tu să mi-l impui de bunic !...4. Bunicu-meu eliberator a devenit chiabur şi şi-a pierdut pământul primit de el şi de străbunii lui după 1877, pentru că bunică-tu a dat ţara pe mâna ruşilor, pentru un ceas cu rubine, Pobeda...Decebale, nu vrei să fugi în munţi ?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează