GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL

GALERIE FOTO PAPA FRANCISC LA BUCUREȘTI // Suveranul Pontif a petrecut prima zi în mijlocul autorităților și pelerinilor din România: „Să mergem împreună!”

Foto: Bogdan Fechită +14   FOTO
Foto: Bogdan Fechită

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2019 21:23

Papa Francisc a ajuns astăzi în România, în jurul orei 11:10, fiind întâmpinat la aeroportul Otopeni de președintele României, Klaus Iohannis și de soția sa, Carmen. Suveranul Pontif se va afla în țara noastră până pe 2 iunie, urmând să mai ajungă la Iași, Șumuleu Ciuc, Blaj și Sibiu.

Fan înfocat al echipei argentinene San Lorenzo, echipă la care este și membru cotizant, Papa Francisc și-a continuat programul în București cu o vizită de curtoazie la Palatul Cotroceni, fiind întâmpinat și de această dată de președintele Klaus Iohannis.

Pe urmă s-a întâlnit cu premierul Vorica Dăncilă, precum și cu corpul diplomatic și reprezentanții societății civile, printre care și câțiva sportivi.

După vizita la Palatul Cotroceni, Papa a avut o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel și cu Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române la Palatul Patriarhal. A urmat vizita la noua Catedrală Ortodoxă, iar la ora 18:10 a susținut Sf. Liturghie în Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif.

În ciuda unei ploi torențiale, Suveranul Pontif a făcut tradiționala plimbare cu papamobilul, salutând sutele de mii de credincioși veniți să asiste la vizita sa.

Programul următoarelor zile

Mâine, la 11:30, Papa va susține o Sfântă Liturghie la Sanctuarul marian din Șumuleu-Ciuc, județul Harghita, iar după-masă va vizita Catedrala „Sfânta Maria Regină” din Iași, pe urmă va avea o întâlnire mariană cu tinerii și cu familiile în fața Palatului Culturii din aceeași localitate.

Duminică, la ora 11:00 va beatifica 7 episcopi greco-catolici martiri la Blaj, iar după amiază se va întâlni cu comunitatea romă în aceeași localitate. Ceremonia de rămas bun va avea loc pe Aeroportul Internațional din Sibiu.

Papa Francisc este al 266-lea episcop al Romei, fiind ales în această funcție pe 13 martie 2013. Originar din Argentina, Suveranul Pontif a vizitat România la exact 20 de ani după vizita Papei Ioan Paul al II-lea.

papa francisc la bucuresti 5 +15 FOTO

Citește și:

FOTO Gică Hagi și Ivan Patzaichin au trimis cadouri pentru Papa Francisc » Ce i-au dăruit Suveranului Pontif

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  31 Mai 2019, 23:09
Postat de Costel Tudor pe 31 Mai 2019, 22:46

Rar mi-a fost dat sa văd atâta PROSTIME , atâta lipsa de DEMNITATE și atâta PUPINCURISM !!!

Oho! La capitolul ăsta avem rezerve interminabile! Majoritatea românilor au guduratul în sânge!

485809194904413
Costel Tudor  •  31 Mai 2019, 22:46

Rar mi-a fost dat sa văd atâta PROSTIME , atâta lipsa de DEMNITATE și atâta PUPINCURISM !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează