GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  LITIGIU FRF - GICĂ POPESCU

Președintele Dunării Galați: ”Noi sîntem victime, FRF îl favorizează pe Gică Popescu!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 februarie 2010 00:00

Președintele Dunării Galați, Auraș Brașoveanu, spune că Gică Popescu n-ar trebui să se considere nedreptățit de FRF în litigiul pe care îl au.

 

”Nu e adevărat că Federația face presiuni asupra lui Gică Popescu pentru a-i dezafilia Școala de Fotbal. Din contră, Federația îl favorizează, iar victime sîntem noi, cei de la Dunărea Galați”, a declarat azi pentru gsp.ro oficialul clubului din Liga a 2-a.

Auraș Brașoveanu a mai precizat: ”Modificările din regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor pe care le reclamă domnul Gică Popescu au fost făcute la solicitarea clubului nostru, deoarece dînsul voia să înființeze o Academie și să-și transfere jucătorii de la Școala de Fotbal. Ar fi fost regulamentar dacă nu interveneam la timp, astfel încît să fie corectată scăparea din vechiul regulament. Comitetul Executiv al FRF are dreptul să modifice regulametul, nu e nimic în neregulă!”.

Președintele Dunării Galați a mai spus: ”Nu adevărat nici faptul că regulamentul n-ar putea fi aplicat deoarece ar fi contestat în instanța civilă. E drept, avocații lui Gică Popescu au cerut anularea regulamentului la Tribunalul Municipiului București, dar și-a declinat competența și regulamentul a rămas în vigoare”.

Oficialul gălățean a mai declarat: ”Gică Popescu să nu se mai erijieze în victimă, fiindcă trebuia de mult să fie dezafiliat fiindcă nu avea voie să atace în instanța civilă un litigiu între două cluburi. Dacă nu i-au convenit deciziile comisiilor federale, s-ar fi putut adresa Trbunalului Sportiv de la Laussane, dar nu a făcut-o, sfătuit că va pierde și va intra sub incidența altor regulamente. Noi am solicitat de nouă ori Comitetului Executiv al FRF să aplice regulamentul, dar nu a făcut-o. Am cerut și o audiere la Comitetul de Urgență, dar am fost refuzați, pe cînd Gică Popescu i-a convins să-l asculte și a solicitat anularea deciziei de a ne plăti 300.000 de euro. Comitetul de Urgență a constatat însă că nu poate face acest lucru fiindcă ar fi intrat sub incidența codului penal”.

Auraș Brașoveanu a precizat că Dunărea Galați a făcut plîngere penală împotriva lui Gică Popescu pentru înșelăciune. ”Dacă se demonstrează că am greșit renunțăm la orice pretenție și ne cerem scuze față de Gică Popescu, dar dacă e invers să-și ceară el scuze și să ne plătească datoria”, a precizat gălățeanul.

Brașoveanu a mai dezvăluit: ”Eram dispuși să ne înțelegem cu Gică Popescu pentru 150.000 de euro în trei tranșe, iar restul pînă la 300.000 de euro să-i recuperăm din transferurile lui Ionuț Cioinac și a lui Bogdan Gavrilă. Gică Popescu n-a vrut și ne-a propus 100.000 de euro, plus doi jucători. N-am acceptat și așteptăm decizia Comisiei de Disciplină a FRF”.

Gică Popescu a dat în judecată FRF după ce Comisia de Soluționare a Litigiilor și Comisia de Recurs a hotărît ca Școala de Fotbal Gică Popescu să plătească Dunării Galați 300.000 de euro pentru transferul juniorului Bogdan Gavrilă la AS Roma.  

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  17 Februarie 2010, 14:51

bogdanel a jucat cu mine la dunarea e super jucator ....si aici clubul sportiv dunarea are dreptate popescu greseste

Vezi toate comentariile (1)
Comentează