GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  SPECIAL

VIDEO Gadget inovator pentru mişcare » Nike a lansat brăţara care monitorizează activitatea fizică zilnică

Nike a lansat joi seară în Statele Unite prima brăţară care monitorizează în orice moment activitatea fizică zilnică
Nike a lansat joi seară în Statele Unite prima brăţară care monitorizează în orice moment activitatea fizică zilnică

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2012 12:06

Brăţara foloseşte un accelerometru care monitorizează mişcările încheieturii pentru a furniza informaţii despre diferitele activităţi fizice şi oferă informaţii despre caloriile consumate, timpul de mişcare şi numărul de paşi.

Brăţara Nike FuelBand este cel mai revoluţionar gadget care monitorizează şi oferă informaţii în timp real despre activitatea fizică zilnică a persoanei care o poartă. Aceasta a fost lansată joi seară, în Statale Unite ale Americii şi, spre deosebire de alte dispozitive scoase în ultimii ani, inclusiv ceasuri, nu presupune conectarea la un GPS, ci doar updat-area brăţării, prin conexiunea USB sau cu o aplicaţie gratuită IPhone cu ajutorul tehnologiei Bluetooth, pentru a înregistra şi urmări evoluţia zilnică.

Brăţara, care are un anumit circuit, se pune la mînă şi foloseşte un accelerometru care monitorizează mişcarea încheieturii şi, în funcţie de ce efort face fiecare persoană în parte, măsoară mişcarea pe 3 axe spaţiale, după care informaţiile sînt afişate pe un display cu o matrice LED, amplasată pe partea exterioară a brăţării. Interfaţa aplicaţiei oferă mesaje de încurajare şi motivare atunci cînd obiectivele sînt atinse. "Este o modalitate uşoară de a-ţi fi recunoscute activităţile şi de a te compara cu alte persoane, chiar dacă practică alt sport", a declarat Carmelita Jeter, campioană mondială IAAF în 2011 în proba de 100 de metri.

Mai jos ai
demonstraţia VIDEO
de la lansarea oficială
a brăţării!

Dispozitivul furninează patru tipuri de valori: timpul de mişcări, calorii consumate, paşii făcuţi şi Fuel Band-ul. Acest ultim parametru reprezintă convertirea primelor 3 în anumite puncte Fuel Band. Tocmai de aceea, marea noutate constă în faptul că dispozitivul poate fi setat să atenţioneze cît de aproape e persoana care îl foloseşte de obiectivele zilnice de activităţi fizice pe care cineva şi le propune. Brăţara are nu mai puţin de 20 de LED-uri a căror culoare variază de la roşu la verde, în funcţie de cît de aproape se află utilizatorul de ţinta stabilită iniţial.

Pentru a utiliza brăţara Nike FuelBand, sînt necesare următoarele:
- Un sistem Macintosh sau PC, dotat cu port USB şi cu sisteme de operare Mac OS v 10.4 sau, mai recent, Windows 7 , Windows Vista (SP2) sau Windows XP (SP2)
- Acces la Internet
- Aplicaţia mobilă poate fi descarcată din Apple Store

"Ce este remarcabil la această brăţară e modul în care oferă informaţii reale şi valori despre cît de multe fac oamenii zilnic. Este un instrument care îi va determina să fie mult mai activi şi să aibă control de la o zi la alta dacă fac sau nu mai puţină mişcare" ( Lance Armstrong)

149 de dolari e preţul unei brăţări în Statele Unite ale Americii, primul stoc, de cîteva mii, fiind deja epuizat. Prima ţară europeană în care va fi disponibilă este Anglia, iar preţul va fi de 139 de lire sterline

Alte aplicaţii asemănătoare în domeniu

Lose It (Gratuit) - Aplicaţie care te ajuta să slăbeşti. În funcţie de kg şi înălţime plus exerciţiile practicate, se comportă ca propriul tău nutriţionist şi în acelaşi timp antrenor de fitness.

Skin Scan - Aplicaţie IPhone creată de români şi costă 4,99 dolari. Îţi poţi fotografia orice aluniţă de pe corp şi în funcţie de analiza asupra ei făcută de aplicaţia respectivă, îţi poate spune dacă este cancerigenă sau nu.

Go Pedometer - Aplicaţie care costă 0,99 dolari. Îţi spune exact cîţi paşi ai făcut, îţi arată traseul mers prin gps, caloriile arse şi distanţa

Nike Plus (iPhone şi iPod) - Se comporta ca un antrenor personal, îţi spune cîţi metri ai alergat, cîte calorii ai consumat şi îţi păstrează un history. Un device se introduce în talpa adidasului Nike, care are un loc creat special din fabrică, device care e conectat la iPhone sau iPod

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
theopalas
theopalas  •  21 Ianuarie 2012, 15:15
Postat de stan_1 pe 21 Ianuarie 2012, 13:33

Gindeste ca unul din lumea III a

Lasa ca e bine asa cum gandesc eu (adica logic)...a gandi ca-n secolul 21, inseamna sa dai banii pe toate porcariile de fitze care nu sunt practice? Daca maine NIKE scoate pe piata un dispozitiv care iti spune de cate ori sa te stergi la fund, il cumperi? Poate ca da , ca tu ai minte de secolul 21. :))) Poate acest dispozitiv e bun pt sportul profesionist, la antrenamente etc. Dar pt omul de rand care alearga in jurul blocului, si care apoi iese la Univeristate ca nu are bani de paine, nu cred ca e necesar....si intra la categoria "fitze".

stan_1
stan_1  •  21 Ianuarie 2012, 13:33
Postat de theopalas pe 21 Ianuarie 2012, 13:12

Pentru cate functii are nu dau bani pe asa ceva. Important e sa fac sport, ce ma intereseaza cate miscari fac? Hai ca asta-i buna. Daca faci sport des si esti atent la mancare e foarte bine. NIKE FuelBand= bani aruncati in vant.

Gindeste ca unul din lumea III a

theopalas
theopalas  •  21 Ianuarie 2012, 13:12

Pentru cate functii are nu dau bani pe asa ceva. Important e sa fac sport, ce ma intereseaza cate miscari fac? Hai ca asta-i buna. Daca faci sport des si esti atent la mancare e foarte bine. NIKE FuelBand= bani aruncati in vant.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează