GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  ÎMPĂCARE DE 300 DE EURO

Zotta a cumpărat la licitaţie tricoul lui Iorgulescu, omul care l-a alergat pe teren, în '99, să-l bată :)

Constantin Zotta a rîs cu poftă după ce obținut tricoul fostului inamic, Gino Iorgulescu
Constantin Zotta a rîs cu poftă după ce obținut tricoul fostului inamic, Gino Iorgulescu

Articol de , - Publicat duminica, 30 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 29 octombrie 2011 22:16

Reeditarea pe genunchi, la Iaşi, a celebrului România - Italia, 1-0, din '83, cînd Boloni a adus o victorie istorică pentru "tricolori" în faţa campioanei mondiale '82, a produs şi un moment insolit la licitaţia deschisă pentru vînzarea tricourilor celor invitaţi la eveniment


Actualul preşedinte al lui FC Vaslui, Constantin Zotta, a cumpărat cu 300 de euro echipamentul lui Gino Iorgulescu, omul care, într-un episod memorabil din fotbalul românesc, îl alergase pe gazon pe fostul arbitru la un meci disputat în urmă cu 12 ani. În Moldova, tricoul a fost pus la bătaie, cu toate că Gino n-a fost prezent la partida de vineri după-amiază.

Sprint de 70 de metri
Incidentul dintre Zotta şi Iorgulescu s-a petrecut în mai '99, la un meci FC Naţional - Rapid (1-3) (FOTO JOS), în etapa a 30-a a campionatului, pe arena din Cotroceni, arhiplină, cu 10.000 de oameni în tribune. În minutul 74, la scorul de 1-1, Iencsi a înscris un gol spectaculos, după o lovitură liberă executată "scurt" de Lupu.

În acel moment, Gino, antrenorul "bancarilor", a ţîşnit pe teren hotărît să-i aplice o corecţie lui Zotta, pe care l-a fugărit vreo 70 m, reproşîndu-i că n-a fost cu faţa la fază, iar rapidiştii au bătut lovitura din alt loc decît cel unde se produsese infracţiunea. "Am auzit cum mingea a plecat de pe iarbă în momentul şutului" a fost explicaţia spectaculoasă oferită atunci de "central" spre a justifica de ce n-a dictat repetarea loviturii. "Eu am sărit să-i opresc de la bătaie pe jucătorii mei", a venit replica necrezută de nimeni a lui Gino. Cu victoria din acea întîlnire, Rapidul a obţinut titlul de campioană înainte cu 4 runde de finalul Diviziei A.

"Dovadă de respect pentru Gino"
Cum lămureşte Zotta gestul simbolic de împăcare după peste un deceniu cu Iorgulescu? "E dovada mea de respect pentru valoarea incontestabilă a unui fost jucător admirabil al echipei naţionale. Am ţinut neapărat să obţin acest tricou. Cu Gino am fost prieten pînă la povestea din '99, am rămas la fel şi după aceea. Iar despre faza de pe Cotroceni consider şi acum că n-am comis nici o greşeală".

Porumboiu a fost observator în ‘99 :)
După incidentul petrecut la meciul FC Naţional - Rapid, Constantin Zotta a fost suspendat patru etape de CCA, iar Gino Iorgulescu s-a ales doar cu avertisment din partea Comisiei de Disciplină a LPF. Sancţiunea împotriva lui Zotta a fost dictată în baza raportului nefavorabil întocmit de observatorul de arbitri, care la acel meci a fost Adrian Porumboiu, cel care astăzi îi este patron la Vaslui fostului ecuson FIFA.

26.100 de euro s-au strîns la licitaţia de la Iaşi: banii ar urma să fie folosiţi pentru începerea proiectului unei Academii de fotbal

25.000 de euro este suma cu care a fost vîndut la licitaţie de către fiscul italian cercelul cu diamante al lui Maradona

TOP 5 CELE MAI PREŢIOASE TRICOURI LICITATE
Franco Baresi    5.500 EURO
Giancarlo Antognoni    4.100
Paolo Rossi    2.300
Ioan Andone    2.100
Stefano Tacconi    2.000

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close