GSP SPECIAL  »  EVENIMENT  »  DEMISIE

Cine îl înlocuieşte pe Octavian Morariu » Cele două variante luate în calcul

Articol de - Publicat miercuri, 16 aprilie 2014 00:00 / Actualizat marti, 15 aprilie 2014 22:14

Octavian Morariu îl pregăteşte ca succesor al său pe Alin Petrache, Octavian Belu vrea să-şi ia revanşa. Anunţul retragerii a fost o surpriză şi pentru apropiaţi. Alin Petrache, preferatul lui Morariu la succesiune, a aflat vineri. De atunci a început şi cursa pentru puterea vacantă."Nu au fost făcute anunţuri oficiale privind candidaturi, dar toate drumurile duc spre Alin Petrache. Oricum, mandatul va fi pînă după Jocurile Olimpice din 2016", a spus Adrian Stoica. Numele lui Petrache, deputat PSD şi preşedinte al FR Rugby, nu este o supriză pentru nimeni, acesta devenind vicepreşedinte al forului olimpic în 2013 cu ajutorul lui Octavian Morariu.

Există însă şi un curent anti-Petrache. " COSR nu trebuie să devină feuda nimănui, care să poate fi lăsată moştenire. preşedintele trebuie să fie un exponent al olimpismului românesc", a spus unul dintre membrii.

O candidatură aşteptată este cea a lui Octavian Belu. După o pauză de doi ani zile, Belu şi Mariana Bitang au participat la şedinţa de ieri a Adunării Generale.
"Este posibil să-mi depun candidatura", a declarat ieri pentru Gazeta Sporturilor antrenorul lotului olimpic de gimnastică feminină.

Octavian Belu a mai candidat la şefia COSR şi în 2008, dar cu cîteva zile înainte de alegeri şi-a retras dosarul în favoarea lui Morariu. La alegerile din 2013, cînd Morariu a cîştigat al 3-lea mandat, Belu şi-a dat demisia din toate funcţiile deţinute la COSR, printre care şi cea de preşedinte al Academiei Olimpice.

Un posibil candidat ar putea fi şi Elisabeta Lipă. "Nu pot spune în acest moment dacă îmi doi depune dosarul, pentru că nu m-am gîndit la treaba asta. Sînt încă sub efectul demisiei domnului Morariu", a spus cea care este vicepreşedinte al COSR, dar conduce şi FR Canotaj şi CS Dinamo.

Profilul noului preşedinte
Octavian Morariu s-a ferit să vorbească despre posibilii succesori ai săi, dar a făcut totuşi un portret al noul preşedinte. "Trebuie să fie un om cu mare experienţă în sport la toate capitolele. Trebuie să fie cineva care nu a sărit etape. Trebuie să fi fost un mare campion, să fi fost responsabil de federaţie, să fi ocupat funcţii administrative, să fie un bun manager", a spus şeful COSR.

Acesta a amintit că funcţia de preşedinte COSR este o funcţie neretribuită şi deci "trebuie să fie cineva care să aibă capacitatea financiară să ocupe funcţia asta". "Şi, bineînţeles, trebuie să fie cineva din rîndul nostru, din rîndul mişcării olimpice. Pentru că trebuie să fie cineva care este acceptat", a precizat Morariu.

Alegeri rapide
Conform statutului, Morariu rămîne în funcţie pînă ziua şedinţei Adunării Generale de alegeri, care a fost convocată pentru data de 29 mai. Termenul de depunere a dosarelor de candidatură este extrem de strîns: 29 aprilie.

"COSR a ieşit pe plus cu trei milioane de lei pentru exerciţiul financiar 2013. Comitetul Olimpic este sănătos din punct de vedere financiar" (Octavian Morariu, preşedinte COSR)

"Nu pot să spun că este unul sau altul favorit pentru că nu vreau să descurajez pe nimeni. Alin Petrache poate este unul dintre candidaţii potriviţi. Dar aştept să se închidă lista candidaţilor în 29 aprilie şi după aceea pot vorbi. Nu pot să iau poziţie acum pentru cineva. Dacă mi se va cere opinia după ce se stabilesc candidaturile, îmi voi spune un punct de vedere" (Octavian Morariu, preşedinte COSR)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
offside
offside  •  16 Aprilie 2014, 14:48
Postat de radu978 pe 16 Aprilie 2014, 09:14

Alin Petrache este si deputat PSD, si presedinte al FRR si fiu al tatalui sau, mare preten al lui Adrian Nastase, deci are toate calitatile pentru a ajunge presedinte.

Nu-l cunosc pe acest domn Petrache dar nu inseamna ca daca e prieten cu OM este si candidatul ideal. In plus ma gandesc la umatoarele alegeri prezidentiale sa alegem tot un fost rugbist, vad ca se trag unul pe altul ca in gramada ordonata de la rugby.

radu978
radu978  •  16 Aprilie 2014, 09:14

Alin Petrache este si deputat PSD, si presedinte al FRR si fiu al tatalui sau, mare preten al lui Adrian Nastase, deci are toate calitatile pentru a ajunge presedinte.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close