GSP SPECIAL  »  EVENIMENT  »  ZIUA LUI NEŞU

GALERIE FOTO Pentru Neşu, toţi spectatorii meciului Utrecht-AZ au cîntat celebrul You'll Never Walk Alone

Foto: Cristi Preda +12   FOTO
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 19 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 19 februarie 2012 19:38

UPDATE 17:15 // 3-0 a fost scorul final al meciului Utrecht-AZ Alkmaar. Victoria este una surprinzătoare ţinînd cont de cum stau lucrurile în campionat, dar prezenţa lui Neşu la stadion şi atmosfera senzaţională pe care au reuşit să o creeze suporterii parcă le-au dat aripi foştilor colegi ai românului. Mîine are loc Gala Fundaţiei Neşu, de la care Gazeta Sporturilor îşi va oferi toate informaţiile!

Citeşte în ediţia tipărită a Gazetei Sporturilor de luni un reportaj tulburător realizat de Gabriel Berceanu şi Cristian preda la Utrecht!

UPDATE 16:15 // În minutul 41, Duplan a urcat scorul la 3-0!

UPDATE 16:05 // Din minutul 15, AZ a rămas cu un om mai puţin pe teren, iar Gernd a transformat penalty-ul acordat, tot el ridicînd scorul la 2-0 (min. 21). Primul meci jucat de Utrecht după accidentul lui Neşu a fost tot cu  Alkmaar, 5-1 s-a terminat atunci.  În clasament, AZ e lider alături de PSV, cu cîte 45 de puncte, în timp ce Utrecht e abia pe 14, cu 22 de puncte.

Cu ajutorul jurnaliştilor Gabriel Berceanu şi Cristian Preda, GSP.ro te va ţine la curent cu tot ce se întîmplă astăzi şi mîine la arena Galgenwaard din Utrecht.
Vezi la finalul articolului o GALERIE FOTO şi VIDEO realizate astăzi la Utrecht

UPDATE 15:25 // Toată lumea fredonează imnul lui Liverpool, iar în tribune sînt oameni cărora le-au dat lacrimile. A fost desfăşurat un imens steag tricolor, au fost lansate artificii şi confetti în culorile roşu-galben albastru! Alături de Mihai sînt Mircea Neşu şi George Ogăraru.

UPDATE 15:20 // Conform programului, înaintea startului de meci, Neşu va ieşi din lojă pentru ca oamenii să-i poată striga numele şi să-i cînte "La mulţi ani". S-a oprit şi ploaia. La staţia de amplificare a fost pusă celebra melodie You'll Never Walk Alone.

UPDATE 14:45 // Bate un vînt puternic la Utrecht, iar grindina continuă să se abată din timp în timp asupra stadionului, dar oamenii continuă să vină. Pînă cu o oră înaintea întîlnirii Utrecht-AZ Alkmaar se vînduseră în jur de 20.000 de bilete însoţite de programul de meci care îi e dedicat în totalitate lui Mihai. Alje Schut va fi titular în jocul care începe la 15:30.

UPDATE 14:30 // Prezenţa lui George Ogăraru la Utrecht reprezintă o imensă surpriză pentru Mihai Neşu. "Mă bucur să-l văd. Nu ştiam că va veni personal să-mi ureze la mulţi ani!".

UPDATE 14:20 // Mihai continuă să uimească prin forţa pe care o degajă. În ciuda situaţiei, el nu ezită să glumească: "Tata a arbitrat foarte bine acest meci, dar am un pic de teamă. Sper să nu facă febră musculară pentru că nu ar mai putea avea grijă de mine", a spus Neşu la finalul disputei juniorilor, stîrnind zîmbetele celor din jur.

UPDATE // 14:00 Mihai a urmărit disputa copiilor din loja patronului van Seumeren. La stadion s-a început şi strîngerea donaţiilor suporterilor pentru fundaţia lui Mihai. Banii sînt băgaţi în nişte cutii. Deocamdată nu este clar dacă suma va fi anunţată la finalul meciului sau luni, la Gala Fundaţiei Neşu.

UPDATE // 13:00 Marcat evident de ceea ce se întîmplă cu fiul său, Neşu senior pare mai emoţionat ca oricînd. "Din 1987, de cînd m-am retras din activitate, nu am mai pus niciodată fluierul în gură. Niciodată! O să o fac acum şi vreau să mă bucur alături de Mihai şi de aceşti copii. Sînt fericit că Mihai este atît de puternic, mai puternic decît mine!", a afirmat fostul arbitru internaţional în timp ce întorcea pe toate feţele fluierul de plastic.

UPDATE // 12:50 La arena lui Utrecht a ajuns şi cel mai bun prieten al lui Neşu, fostul său coleg de la Steaua, George Ogăraru, acum la Sion.

UPDATE // 12:40 La cîteva minute după ce a ajuns la stadion, Neşu a urcat în lojă alături de prietenul său Mihai, şi de un copil român. Fostul fotbalist al lui Utrecht fusese adus cu microbuzul special pe care îl folosesc cei aflaţi în cărucior.

Mihai Neşu împlineşte astăzi 29 de ani, iar ziua şi-o sărbătoreşte la stadion, alături de fani şi de foştii coechipieri. Ajuns la arenă la 12:30, cu o jumătate de oră înaintea partidei de juniori sub 11 ani pe care o dispută echipa antrenată de Mihai înainte de accident, Neşu a fost aplaudat de cîteva sute de suporteri strînşi în faţa intrării principale şi i s-a cîntat "La mulţi ani"! Cu 10 minute înainte, din senin se iscase o ploaie cu grindină care îi alungase pe oameni în locuri acoperite. Cum s-a stîrnit, la fel de brusc s-a oprit răpăiala.

Partida puştilor, antrenată acum de Alje Schut, chiar cel care i-a produs teribila accidentare pe 10 mai 2011, va fi arbitrată de tatăl lui Mihai, Mircea Neşu, fost arbitru internaţional.

De la 15:30 se va disputa FC Utrecht - AZ Alkmar, dedicat fundaţiei românului care se luptă cu paralizia. Gala oficială a lansării "Fundaţiei Mihai Neşu" va avea loc luni, în oraşul în care Mihai trăieşte.

Tot luni, Mihai va fi încă o dată în atenţia lumii întregi. Într-o ceremonie care se va desfăşura la Eindhoven, el va fi recompensat cu premiul D'n Opkikker. Acesta îi va fi trimis la Utrecht.

Trofeul, acordat an de an din 1973, este dedicat fotbaliştilor din Olanda victime ale unor grave accidentări. De-a lungul timpului, l-au primit brazilianul Ronaldo (fost şi la PSV Eindhoven), actualul internaţional batav John Heitinga, precum şi alte mari vedete din Eredivisie, portarul Hans van Breukelen şi mijlocaşul Frank Arnesen.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
steaua.libera
steaua.libera  •  20 Februarie 2012, 00:59
Postat de criticul89 pe 19 Februarie 2012, 23:45

tu glumesti nu? tu stai sa-mi explici mie un titlu de cantec celebru ce inseamna ??? stiu f bn ce a vrut sa insemne acest cantec si mesajul lui ;) eu doar am atras atentia ca a fost prost ales; puteau sa trasmita acelasi mesaj dar intr-un mod care sa nu afecteze in nici un fel; eu doar imi imaginez ce-o fi fost in sufletul lui cand s-a gandit ca el n-o sa mai poate merge (WALK) vreodata ! fara sa vrei faci aceasta greseala: imagineaza-ti ca unui orb ii spui: "Vezi tu cum stau treburile" sau ceva asemanator !!

Salut. Ti-am explicat si mai jos si ori nu ai vazut ori nu ai inteles. Expresia "never walk alone" nu se traduce "niciodata nu vei MERGE singur" ci "niciodata nu VEI FI singur". chiar daca to walk = a merge; a pasi, constructia respectiva este un Grup de cuvinte cu INTELES UNITAR. Nesu stie engleza si fii sigur ca a tradus exact, nu pe cuvinte.

criticul89
criticul89  •  19 Februarie 2012, 23:45
Postat de intrusul33 pe 19 Februarie 2012, 23:23

e un fel de metafora, in sensul ca nu va fi singur in momentele grele prin care trece...citeste printre randuri, criticule :) ps : multa putere de lupta si ambitie iti doresc Nesule...si rabdare..

tu glumesti nu? tu stai sa-mi explici mie un titlu de cantec celebru ce inseamna ??? stiu f bn ce a vrut sa insemne acest cantec si mesajul lui ;) eu doar am atras atentia ca a fost prost ales; puteau sa trasmita acelasi mesaj dar intr-un mod care sa nu afecteze in nici un fel; eu doar imi imaginez ce-o fi fost in sufletul lui cand s-a gandit ca el n-o sa mai poate merge (WALK) vreodata ! fara sa vrei faci aceasta greseala: imagineaza-ti ca unui orb ii spui: "Vezi tu cum stau treburile" sau ceva asemanator !!

intrusul33
intrusul33  •  19 Februarie 2012, 23:23
Postat de criticul89 pe 19 Februarie 2012, 19:07

frumos gestul dar nimeni nu a gandit melodia deloc; ce cretini; cica "you never WALK alone" !!! e ca si cum unui orb ii pui melodia "i can SEE clearly now" !!! penibil moment....

e un fel de metafora, in sensul ca nu va fi singur in momentele grele prin care trece...citeste printre randuri, criticule :) ps : multa putere de lupta si ambitie iti doresc Nesule...si rabdare..

Vezi toate comentariile (18)
Comentează