GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  IDEILE GAZETEI

A fost rîndul lor

Articol de - Publicat sambata, 26 ianuarie 2008 00:00

În cadrul campaniei "Fotbalul s-a născut în curtea şcolii", organizată de "Gazeta Sporturilor" şi Coca Cola, Dorinel Munteanu şi Adrian Porumboiu au făcut scor cu elevii de la Liceul "Ştefan Procopiu" din Vaslui. Vedetele de la FC Vaslui au stîrnit ropote de aplauze la Liceul "Şt. Procopiu" mai ceva ca la festivităţile de premiere. Pe scări, pe garduri, grupaţi ciorchine în jurul terenului, puştii şi puştoaicele, desigur, i-au sorbit din ochi pe oaspeţi. "De trei săptămîni aşteptăm meciul!", explică unul, aşezîndu-şi discret creasta de raver.

A fost sau n-a fost? A fost, sigur că a fost. Un meci pe cinste. Vedetele de la FC Vaslui au animat curtea liceului "Ştefan Procopiu" mai ceva ca la festivităţile de premiere. Pe scări, pe garduri, grupaţi ciorchine în jurul terenului, puştii şi puştoaicele, desigur, i-au sorbit din ochi pe oaspeţi. "De trei săptămîni aşteptăm meciul!", explică unul, aşezîndu-şi discret creasta de raver. Nu au parte prea des de spectacole, fotbalul e divertismentul la zi şi cel mai la îndemînă. Îl gustă la maxim. Acum le-a venit rîndul şi lor să se bucure, să-şi admire favoriţii de aproape.

Aplaudă cînd Dorinel rupe rîndurile ca o sfîrlează, cînd Adrian Porumboiu îşi deschide culoar pe dreapta, cînd Temwanjera se învîrte cu mingea la picior şi cu micuţii adversari la genunchi. Aplaudă cînd Ljubinkovici încearcă o pasă cu călcîiul, cînd Bălace trece vîjîind pe lîngă tribunele de-o şchioapă. Se opresc din aplauze cînd Hăisan trece în poarta liceenilor şi e gata-gata să primească un gol de la un puşti care n-a prins mişcarea. Şiragurile compacte de copiii aplaudă iarăşi cînd finanţatorul marchează, din poziţie regulamentară, normal. Apoi scandează brusc însufleţiţi "Procopiu!", cînd pică şi primul gol juniorilor.

La final, capul tuns soldăţeşte al lui Dorinel dispare într-o mulţime pestriţă de treninguri. Chica blondă a lui Ljubinkovici flutură ca un canaf deasupra caietelor de teme. Mijlocaşul sîrb dă goluri cu dreptul şi autografe cu stînga. Porumboiu dă interviuri, spionîndu-şi echipa cu oleacă di mîndrie în priviri. Au cîştigat detaşat, 7-3, o ploaie de goluri şi, culmea, nici o fază litigioasă.

MVP
"Neamţul" alege
Cel mai bun jucător din echipa Liceului "Procopiu" a fost ales de către Dorinel Munteanu. Preferatul "neamţului" se numeşte Gabriel Cojocaru, dintr-a X-a H. "Vîrful" de 18 ani a fost premiat de Coca Cola cu un loc într-o tabără de fotbal, în vacanţa de vară.

Echipele
Liceul "Ştefan Procopiu": 1. Gabriel Fînaru, 2. Paul Moişan, 3. Lucian Claudiu Maftei, 4. Gabriel Cojocaru, 5. Vlad Bîrda, 6. Viorel Bojoagă, 7. Irinel Postolache, 8. Vasile Lupan, 9. Sergiu Dodiu, 10. Alexandru Plăcintă, 11. Ştefan Ciocălău, 12. Ionuţ Anton, 13. Andrei Bârlădeanu, 14. Răzvan Lefter, 15. Silviu Bocăneţ, 16. Mihail Iacob A1: Prof. Elena Moşneagu

Vedete: Dorinel Munteanu, Adrian Porumboiu, Cristian Hăisan, Sorin Frunză, Marko Ljubinkovici, Silviu Bălace, Mike Temwanjera, Cladiu Puia

Gazeta: Cristian Geambaşu, Radu Oprişan, Alin Buzărin, Adrian Florea, Răzvan Rotaru A1: Andrei Vochin

Arbitru: Ioan Danciu

Comentator: Cristian "Zup" Damian

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează