GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  REMEMBER

EVENIMENTUL LUNII SEPTEMBRIE / Simon îşi apără titlul la Open România

Articol de - Publicat vineri, 02 ianuarie 2009 00:00

Ediţia cu numărul optsprezece a turneului Open România avea să aducă o premieră. Gilles Simon devenea primul tenisman care îşi apără trofeul cucerit pe zgura din Cotroceni, dar şi primul care cîştigă de două ori turneul. Dacă va mai izbuti şi a treia oară, francezul va pleca acasă cu trofeul original, nu doar o copie.

TREI JUCĂTORI DIN TOP20 LA START

Un singur român se regăsea calificat direct pe tabloul principal, Victor Hănescu. Totuşi, Victor Crivoi şi Adrian Cruciat au reuşit să pătrundă şi ei în ”main draw”, primind wild-carduri din partea organizatorilor.

Trei jucători din Top20 au fost prezenţi la Bucureşti, Richard Gasquet, Gilles Simon şi Nicolas Almagro. Jo Tsonga urma să primească şi el o invitaţie, dar a fost nevoit să decline oferta din cauza unei accidentări.

La start îi mai regăseam pe veteranul Carlos Moya, pe Filippo Volandri, Ramirez Hidalgo, tînărul talent Ernests Gulbis, Jose Acasuso, Potito Starace şi Florent Serra. În ciuda numelor cunoscute din industria ATP, finala părea una decisă, Gasquet - Simon.

Gasquet a început timid partida cu Oscar Hernandez din primul tur, cedînd primul set cu 6-3. Lumea îşi amintea de un alt francez care venise la Bucureşti în 2007 cu un wild-card şi pierduse jenant în primul tur, Sebastian Grosjean. Dar Richard a revenit şi s-a calificat mai departe.

DUBLA LUI GILLES

În partea inferioară a tabloului, Simon defila pînă în semifinale. Acolo dădea peste un Jose Acasuso, argentinian care nu ar fi spus nu unei şanse la un nou trofeu pe zgura din Bucureşti, după cel obţinut în 2004. Gilles a trecut şi peste acest hop, cîştigînd în trei seturi foarte echilibrate.

Moya a obţinut o calificare incredibil de uşoară în faţa lui Gasquet. Ceea ce se anunţa un meci echilibrat, a fost mai degrabă o demonstraţie de forţă a tenismanului iberic. Simon însă a fost prea în formă în ziua finalei pentru Moya. Victorie cu 6-3 6-4 şi trofeul rămînea la acelaşi Gilles Simon.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  02 Ianuarie 2009, 13:56

anul acesta a fost senzational Simon. Mult prea bun in unele momente si pentru Nadal (l-a invins in semifinala de la Madrid daca nu ma insel...). E unul din cei mai luptatori tenismeni pe care i-am vazut... el si Murray m-au impresionat anul acesta..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează