GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  SUPERLATIVE GSP

EXCLUSIV / VIDEO Gheorghe Popescu, desemnat Legendă GSP: „Așteptam mai devreme acest premiu! Este rezultatul unei munci extraordinare pe care am făcut-o”

Gheorghe Popescu (56 de ani)
Gheorghe Popescu (56 de ani)

Articol de - Publicat vineri, 22 decembrie 2023 10:00

Gheorghe Popescu (56 de ani) a scris o pagină de istorie importantă pentru fotbalul românesc. De șase ori desemnat „Fotbalistul anului” în România, câștigător al titlului cu Steaua, PSV și Galatasaray, căpitan al Barcelonei și al echipei naționale a României, Gică Popescu primește premiul de „Legendă GSP” în 2023.

- Domnule Popescu, după o viață plină în sportul românesc, cu performanțe și realizări, primiți un premiu de legendă din partea Gazetei Sporturilor.
- Glumind, așteptam mai devreme acest premiu! Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Mulțumesc frumos pentru acest premiu și, probabil, este rezultatul unei munci extraordinare pe care am făcut-o atât la echipa de club, cât și la echipa națională. Performanțele sunt acolo, vor rămâne veșnice. 

Sperăm ca tot ce se va întâmpla de-acum încolo în fotbalul românesc să fie superior a ce am făcut noi, cei din generația noastră și jucătorii anilor '90. Iar această calificare a echipei naționale ne dă speranțe că lucrurile se vor schimba și sperăm noi să se nască o nouă generație, de ce nu?, poate mai bună decât a noastră
Gică Popescu, fost internațional

Gheorghe Popescu: „Mă jucam singur cu mingea în perete sau dădeam în poarta casei și comentam singur acele momente”

- Când ați început fotbalul la Calafat v-ați gândit vreodată că veți ajunge căpitanul Barcelonei, că veți juca în echipa națională, că veți fi pe buzele tuturor copiilor? Un idol pentru o Românie întreagă?
- Atunci nu avem orizonturi atât de îndepărtate. Singurul lucru la care mă puteam gândi sau spera era să ajungem în echipa națională. Crescând în acea perioadă a Craiovei Maxima, lucrul pe care mi l-am dorit dintotdeauna, și Îi mulțumesc lui Dumnezeu să s-a împlinit, era să devin căpitanul Universității Craiova și al echipei naționale. 

- De-acolo a început povestea dumneavoastră de succes!
- Mi-aduc aminte că mă jucam în curtea casei de la Calafat, mă jucam singur cu mingea în perete sau dădeam în poarta casei și comentam singur acele momente imaginându-mi că sunt căpitanul Craiovei. A fost unul dintre lucrurile pe care mi le-am dorit enorm și am fost incredibil de bucuros în momentul în care am pus pentru prima dată banderola de căpitan la echipa pe care am iubit-o și cu care am crescut.

+18 FOTO

„Întotdeauna Real Madrid va fi dușmanul de moarte al celor care au jucat la Barcelona”

- Când ați realizat că veți ajunge mare?
- Niciodată, niciodată! Lucrurile au mers pas cu pas. În fotbal nu realizezi niciodată că ai făcut trecerea de la o etapă la alta. Noi am avut șansa să participăm la un Campionat Mondial când aveam, majoritatea colegilor, între 20 și 22 de ani. A venit Revoluția când eram calificați la Mondiale, a venit Campionatul Mondial din Italia, după care am plecat cu toți afară. Am început să câștigăm trofee și cred că am realizat abia după '94, după acel Campionat Mondial, că suntem jucători valoroși și că facem parte dintr-o echipă națională extraordinară, așa cum a fost cea din '94.

Cele mai importante trei momente din carieră? Mondialul din '94, Cupa Cupelor cu Barcelona și Cupa UEFA cu Galatasaray. Aș mai pune Supercupa Europei contra lui Real Madrid pentru că am bătut-o cu Galatasaray, iar eu veneam de la Barcelona. Întotdeauna Real Madrid va fi dușmanul de moarte al celor care au jucat la Barcelona
Gică Popescu, fost internațional

Citește și:

Tudorel Stoica, desemnat Legendă GSP: „Nu mi-am dat seama niciodată că sunt un idol. Am fost ambițios și am luptat”
SUPERLATIVE GSP
Tudorel Stoica, desemnat Legendă GSP: „Nu mi-am dat seama niciodată că sunt un idol. Am fost ambițios și am luptat”
Maria Olaru, desemnată Legendă GSP: „Un premiu este binevenit și este o recunoaște a faptelor mele. Sunt surprinsă!”
SUPERLATIVE GSP
Maria Olaru, desemnată Legendă GSP: „Un premiu este binevenit și este o recunoaște a faptelor mele. Sunt surprinsă!”
Maricica Puică, desemnată Legendă GSP: „Emoțiile sunt foarte puternice, dar sunt foarte încântată de acest frumos premiu”
SUPERLATIVE GSP
Maricica Puică, desemnată Legendă GSP: „Emoțiile sunt foarte puternice, dar sunt foarte încântată de acest frumos premiu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
futhienzbang22
futhienzbang22  •  23 Decembrie 2023, 09:11

un ciuline! adică un scaiete care se agață de pielea sau blana animalelor,mai ales a măgarilor!

futhienzbang22
futhienzbang22  •  23 Decembrie 2023, 09:10

un ciuline!

martorul
martorul  •  23 Decembrie 2023, 08:32

Un cocalar

Vezi toate comentariile (28)
Comentează