GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CE S-A DISCUTAT ASEARĂ LA TV, LUNI

Gigi Becali: "Am dat 10.000 de dolari la un arbitru"

Articol de , - Publicat marti, 18 martie 2008 00:00

Despre incidentul cu banderola de căpitan, de la meciul cu Unirea Urziceni, goalkeeperul a spus: "Banderola nu e simbolul unui club. Un steag, suporterii sînt. E şi vina noastră că nu am stabilit ierarhia căpitanilor".

În cadrul emisiunii Fanatik Show de luni seară, moderatorul Horia Ivanovici i-a avut invitaţi în studiou pe portarul Rapidului, Dănuţ Coman şi pe colaboratorul permanent al emisiunii, jurnalistul Grigore Cartianu. Subiectul principal a fost derby ul etapei cu numărul 24, Rapid - Steaua, portarul giuleştenilor făcînd referire şi la situaţia din vestiar: "Într-adevăr sînt puţin dezamăgit. Sperăm la începutul returului să ne putem lupta la locul 1. Am început prost. Şanse la titlu mai sunt, dar trebuie să fim serioşi. Încercăm cu totii să discutăm şi să găsim o soluţie salvatoare.

Problema vine şi dinspre transferuri, care au venit foarte tîrziu. Era greu pentru nou-veniţi să se acomodeze în ultimele clipe. Noi în vestiar sîntem uniti, sîntem conştienţi că sîntem într-o situaţie grea şi încercăm să găsim soluţia salvatoare. Trebuie să ne autodepăşim, să cîştigăm cu Steaua. Au o formă mai bună decît noi. Am încredere în noi, în suporteri şi sper să ne bucurăm alături de ei. Nicio echipă nu este de neînvins. Steaua a adus jucători buni, care îmi plac foarte mult. Cel mai bun transfer este revenirea lui Rădoi! Nu ne interesează egalul. Simt că vom avea un meci foarte greu. Doar cu motivaţie putem cîştiga. Pornim cu a doua şansă, dar îmi doresc mult să cîştigăm", a spus Coman.

Eu datorez totul Rapidului. Datorită Rapidului sînt ce sînt. Nu pot folosi legea Webster. Nu am primit oferte de a pleca sau de a-mi prelungi contractul, dar vom vedea la finalul sezonului ce voi face în continuare. Cît ţine de duelul meu cu Zapata, vreau să vă spun ceva. Zapata a fost cel mai în formă portar din acest tur. Va fi un duel interesant. Cît ţine de patron, din ce am aflat noi, domnul Copos a vîndut astăzi. Incertitudinea ne afectează".

Coman a comentat apoi situaţia lui Mircea Rednic pe banca Rapidului: "S-a scris că nu vrem să jucăm. Nu e nimic adevărat. Noi am avea prea multe de pierdut. Cred că Mircea Rednic va continua cu noi pînă la finalul sezonului".

În emisiune a intervenit telefonic patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu. Acesta l-a atacat extrem de dur pe Gigi Becali, precum şi modul în care Steaua reuşeşte să cîştige meciurile.

"Rapid nu are nicio şansă cu Steaua, fiindcă Becali nu a vîndut Steaua. Luaţi 2 pentru joi! Niciun meci al Stelei nu se mai joacă pe gazon de la meciul cu CFR încoace. Domnul Becali este un golan, de fapt şi el şi Giovanni sînt golani! Chiar Becali a recunoscut că a fost peştele lui Hagi. Iar din Giovanni ce să iasă, avînd în vedere că a fost un bişniţar?! Cînd m-au sunat amîndoi dimineaţă, Giovanni a zis că se bate cu mine pentru Gigi! Eu le-am zis: «Am o echipă mai bună ca voi. O să bat Steaua, dar înainte o să arăt de ce sînteţi în stare. Nu veţi avea niciun loc în care să vă ascundeţi». Marele rău al fotbalului românesc este Gigi Becali, care sub masca de mare investitor şi ascuns sub Partidul Noua Gargară dă în toată lumea. Şi eu am băgat la fel de mulţi bani, deci nu accept să fiu furat. Averea lui e o minciună pe care eu nu o mai înghit. El nu e buricul pămîntului. O să spun eu adevărul. Văd cum aţi bătut voi Pandurii, care şi-au recuperat punctele cu alţii! Dacă se întîmpla asta acum 3 ani fugeam şi se ascundeau pe unde apucau. Poate îmi voi aduce aminte de tinereţe".

Cum de altfel era de aşteptat, în virtutea dreptului la replică, în emisiune a intervenit Gigi Becali. Finanţatorul Stelei i-a răspuns la fel de dur lui Marian Iancu, spunînd despre acesta, printre altele, că este "un ţigan". Apoi, Gigi Becali a dezvăluit cîteva lucruri interesante din istoria meciurilor pe care le-a disputat Steaua sub patronatul său.

"Să fiu sincer cu dumneavostră. Am dat 10000 de dolari la un arbitru cînd am intrat eu în fotbal. Mi-a zis cineva că fără bani la arbitri, nu poţi cîştiga. Era un meci cu Braşovul în care am pierdut puncte. Am cerut socoteală de la intermediari şi ăia mi-au zis că ăştialalţi au dat bani mai mulţi ca mine. M-am enervat şi am cerut banii înapoi. M-am jurat că în viaţa mea nu mai fac nimic. Singurul lucru pe care l-am făcut, şi pe care îl consider moral, este să motivez adversarele celor cu care mă lupt pentru titlu", a declarat Becali.

În tot acest timp, pe postul de televiziune Sportro, invitatul emisiunii Special era managerul Unirii Urziceni, Mihai Stoica. Acesta a început prin a critica maniera de arbitraj din meciul cu Steaua, oficialul susţinînd că echipa sa a fost dezavantajată în toate meciurile disputate în acest miniretur.

"Au fost nişte greşeli colosale. Înaintea returului am tras un sistem de alarmă că cel puţin din punctul nostru de vedere vor fi probleme. Nu m-a ascultat nimeni. Ştiam ce o să se întîmple şi uite că se întîmplă. Din 4 meciuri, pe care le-am jucat pînă acum, unul singur n-a fost cu probleme, atît. E cumplit! Mi-e greu să cred că greşelile sînt doar coincidenţe", a spus MM.

În cadrul emisiunii a intervenit şi fostul arbitru internaţional, Adrian Porumboiu, care a continuat criticile la adresa arbitrajului din Liga I, făcînd referire şi la două faze controversate din meciul Steaua - Unirea Urziceni: "Au fost două faze cu Dică. Una în care, din ce am văzut eu, cred că a fost o iregularitate comisă împotriva lui şi Steaua ar fi trebuti să primească penalty. A doua, la golul marcat de Steaua, atacul împotriva portarului este interzis. Portarul nu că este atins, este busculat. Din punct de vedere strict disciplinar, era vorba de lovitură liberă pentru echipa care se apăra, adică Unirea Urziceni. Probabil că lipsa de experienţă, o motivaţie nejustificată dealtfel, şi-a spus cuvîntul", a spus Porumboiu, care a lansat apoi atacul asupra arbitrilor:

"Unii au ajuns la o nesimţire fără margini. Au ajuns să acorde cartonaşe galbene la fel ca muzicanţii. Eu n-am nimic cu unii dintre foştii arbitri. Crăciunescu, Gheorghe... Băiatul lui Salomir de exemplu trebuie adus înapoi şi crucificat. E un arbitru extraordinar faţă de ce este acum. Arbitrii au probleme cu alergatul, cu călcatul pe gazon. Ei vin din eprubete. Dacă nu creem o emulaţie şi se ajunge în arbitraj decît pe bază de nepotisme n-o să ajungem nicăieri, a spus preşedintele lui FC Vaslui, care a continuat:

"Probema arbitrajului este aceea că selecţia este total deficitară. Lupescu nu e vinovat, el deleagă ce are la dispoziţie, cei care asigură procesul de selecţie sînt vinovaţi"

Porumboiu a făcut comparaţie între arbitrii de azi şi cei din valul trecut, făcînd în acest sens referire la Ion Danciu: "Măcar el avea preţurile fixe, exista un mercurial. Danciu atunci cînd primea darurile, măcar te mai distra. Erai satisfăcut la urmă, aducea umpic cu Fărcaşu, creea o atmosferă. Bine, a fost o glumă, nu am nici un fel de probă", încheiat fostul mare arbitru.

Mihai Stoica s-a referit şi la modul în care Dan Petrescu a fost primit pe Ghencea de către suporterii Stelei. "E păcat că suporterii nu l-au primit bine pe Dan Petrescu. Cunosc povestea lui la Steaua. Cînd era mic, venea pe jos staţii întregi de tramvai şi nu se făcea antrenament. Pentru el este atît de dureros episodul ăsta încît nici nu vă închipuiţi. De ce se consideră o jignire, dacă aşa era acolo, la clubul acela? Steagul era între el şi Giovanni. I s-a impus să-l sărute. Ce se întîmpla dacă n-o făcea, vă daţi seama ce păţea cu suporterii!?", a întrebat, retoric, fostul manager al Stelei.

Spre finalul emisiunii a intrat în direct actualul manager al Stelei, Adrian Ilie, între cei doi avînd loc un dialog tensionat:

Adrian Ilie: "Domnul Mihai Stoica vorbea de Mendoza şi spunea că nu ştie traseul jucătorilor. Vorbea şi de un site şi spunea că Steaua acum nu-l are. Vreau să-l întreb dacă acel site era acolo pe vremea cînd era manager la Steaua.

Mihai Stoica: Daca Steaua era abonată la acel site? Da, era.

AdI Ilie: Nu cred.

Mihai Stoica: Userul era mm2, iar parola pmlt - jarv. Nu era contul Stelei, era chiar cartea de credit a Stelei.

Adi Ilie a adăugat:"Mai am de făcut o precizare: Ştiu foarte bine cum au fost aduşi jucătorii şi ştiu foarte bine traseul lor", după care a ieşit din emisie. Imediat după, Mihai Stoica a comentat: "Vreau să clarific un lucru în ceea ce-l priveşte pe Zapata. Zapata a venit la Steaua prin Gică Hagi. Mondragon i l-a propus, pe răspunderea lui şi aşa a venit Zapata la Steaua. Nu vreau să fiu implicat în polemici, dar dacă se impune, o fac. Cu toata fiinţa mea. Şi încă ceva: Sumele pe care le-a avut Steaua acum, eu nu le-am avut niciodată la dispozitie", a încheiat Mihai Stoica.

Site ul la care au făcut referire actualul şi fostul manager al Stelei este "soccerassociation", iar aceasta este declaraţia care l-a făcut pe Adi Ilie să intervină în emisiune: "Nu vreau să vorbesc despre ceilalţi jucători veniţi la Steaua, dar pe Mendoza îl cunosc, e un fotbalist care a jucat foarte bine la Bruges, cand echipa era o forţă în Europa. A urmat apoi o perioadă dificila pentru el, a fost la Dinamo Moscova şi nu a jucat, a fost la Metalurg Donetsk, unde a jucat şi nu prea. Nu multă lume ştie tot traseul lui Mendoza, decît poate cei care au acces pe un site, pe care nu îl ştiu mulţi" - MM Stoica.

 

 

 

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (20)
 •  29 Martie 2008, 20:46

Nu se poate!!! Domnule Becali cati bani a primit de la dumneavoastra arbitrul Deaconu pentru a aplica un cenariu perfect jucat in meciul cu Rapid? Probabil nu veti raspunde niciodata. Pana la urma, peste ani, se va afla totul. Nu ma intereseaza fotbalul dar e pacat ca Steaua a ajuns in aceasi situatie din regimul socialist de dinainte de 1989. Dumneavoastra sustineti ca sunteti anticomunist convins si vam crezut pana acum dar dupa modul in care ati procedat cu acest nefricit Deaconu(in mod sub

 •  18 Martie 2008, 23:07

inseamna ca este mai smecher decat toti in primul rand cfr-ul sa-si castige locul in liga...ca daca se continua asa o sa avem iar trei tururi preliminare atata timp cat cfr-ul nu e in stare sa bata pe Anarthosis Famagusta ei domne vor in liga..hai sa fim seriosi

 •  18 Martie 2008, 23:04

nu situ ce zice-ti voi dar mie imi este scarba de atata hotie (putin spus) din fotbalul bucurestean mai ales. nu au pic de caracter, numa la furat le e gandul si ce e mai rau ca nimeni nu ii ia la suturi in fund .. asta este .. fortza VIOLA!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează