GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Votează AICI „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”! » Iată cine sunt nominalizații pentru octombrie

Articol de , - Publicat luni, 31 octombrie 2022 15:53 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 17:01

„Cei mai buni”, proiectul Gazetei Sporturilor, revine cu performanțele fotbalistice din luna octombrie, iar astăzi pornim procedura de vot pentru acordarea trofeelor „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”.

O lună de foc! Cu meciuri în SuperLigă, cupele europene plus Cupa României! Victorii memorabile, pase de geniu, goluri de generic care au ridicat zeci de mii de fani în picioare. Pentru toate acestea „Cei mai buni” revine cu o nouă ediție în care îi premiem pe cei care s-au remarcat prin performanțele lor din teren.

Octombrie a fost cea mai aglomerată lună din ultimul timp. Meciurile din întrecerea internă au umplut stadioanele și le-au transformat în adevărate furnicare, iar reușitele fotbaliștilor români și-au ocupat un loc în cartea de istorie a fotbalului. Mulți dintre performerii lunii intră pentru prima oară în lupta pentru un trofeu individual.

Gazeta deschide procedura de vot în proiectul „Cei mai buni” pentru luna octombrie 2022. Puteți vota astăzi pe site-ul GSP.ro, în sondajele speciale.

Jucătorul lunii octombrie 2022 - nominalizări

Pentru trofeul „Jucătorul lunii octombrie”, Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:

  • Denis Alibec (Farul Constanța). Sub bagheta magică a lui Hagi, Denis are o formă de invidiat. Este principalul motor din atacul constănţenilor, fapt dovedit şi în octombrie, când a marcat de două ori, unul din goluri fiind în poarta Rapidului, principala urmăritoare a Farului, a oferit o pasă decisivă şi a scos un penalty.
  • Doru Popadiuc (Chindia Târgoviște). A avut un octombrie de povestit nepoților. Mijlocașul a contribuit din plin la cea mai bună perioadă a Chindiei de la promovarea în prima ligă. Doru a înscris de cinci ori, bifând primul hat-trick din carieră în meciul cu FC Voluntari, şi a mai oferit un assist.
  • Andrea Compagno (FCSB). Transferul său a fost privit cu rezerve mai ales din cauza sumei plătite, 1,5 milioane de euro, dar vârful italian a devenit principalul om de gol al roş-albaştrilor. În octombrie, Andrea a înscris de 4 ori în Liga 1, detaşându-se în fruntea clasamentului golgheterilor, şi o dată în Conference, în remiza cu Anderlecht.
  • Cristian Săpunaru (Rapid). Este liderul care face legătura între tot ce se întâmplă pe teren şi tribună. E fără îndoială legenda actualului Rapid, iubit de sute de mii de suporteri alb-vișinii. Săpunaru conduce cea mai bună defensivă din campionat, iar în plus a marcat și în două meciuri extrem de importante: 1-1 cu Farul şi 2-1 cu CFR Cluj.
  • Simone Scuffet (CFR Cluj). Eroul "dublei" cu Slavia Praga, partide în urma cărora CFR a rămas în cărţi pentru o calificare în primăvara europeană. GSP l-a notat cu 9 în tur şi 8 în retur, iar evoluțiile italianului ofertă siguranță apărării, făcându-l pe Petrescu să-și mențină declarația: "Campionatele se câștigă cu apărarea".

Pe lista preliminară au mai fost: C. Deac (CFR), Pitu (Farul), Larie (Farul), J. Morais (Rapid), Tătărușanu (AC Milan)

Antrenorul lunii octombrie 2022 - nominalizări

Pentru trofeul „Antrenorul lunii octombrie”, Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:

  • Anton Petrea (Chindia Târgoviște). Instalat la sfârşit de septembrie, a reuşit într-un timp foarte scurt să schimbe faţa Chindiei. A implementat un joc ofensiv de calitate, iar rezultatele nu au întârziat. Târgoviştenii au reuşit 4 victorii şi o remiză în campionat, acesta fiind cel mai bun parcurs al lor pe prima scenă de la promovare!
  • Gheorghe Hagi (Farul). Neînvins în campionat, 4 victorii şi o remiză, s-a distanţat în fruntea clasamentului. Sub comanda "Regelui", Pitu este unul dintre cei mai buni pasatori, Grameni se numără printre revelaţiile sezonului, Alibec a regăsit plăcerea de a juca fotbal, iar Academia aduce în prim-plan alte nume noi: Andrei Borza şi Alexandru Stoian.
  • Cosmin Olăroiu (Al Sharjah). Rămâne unul dintre puținii tehnicieni români care scriu pagini importante de istorie peste hotare. Este nu doar cel mai bine plătit, ci și cel mai performant antrenor din zona arabă. "Emirul" a cucerit al 16-lea trofeu în Asia, al 15-lea numai în zona Golfului Persic. Ultimul, în octombrie, Cupa Președintelui, în EAU.

Pe lista preliminară au mai fost: Dan Petrescu (CFR) și Adrian Mutu (Rapid)

Cum vom alege „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Foarte pe scurt, despre algoritmul folosit pentru departajare la stabilirea câștigătorilor. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi vor vota 3 categorii:

  • cititorii GSP.ro
  • jurnaliștii din redacție
  • 5 specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
gioni49
gioni49  •  01 Noiembrie 2022, 09:25

sapunare nu mai poate e bun de scandal atit

Ionescu07
Ionescu07  •  31 Octombrie 2022, 20:54
Postat de Mat114 pe 31 Octombrie 2022, 16:17

Trebuie să fie Săpunaru, cum sa nu fie Săpunaru, fix el! El care trebuia, suspendat pentru inca 5 sezoane, il face gsp, jucatorul lunii... Săpunaru sa este, de ce sa nu este..

Doamne câtă ură ai, măi fecesebistule, pe un jucător de care voi n-o să aveți niciodată.. Din fericire, nu mor caii când vor câinii!

Draconian
Draconian  •  31 Octombrie 2022, 17:06

Am votat Popadiuc si Petrea, sincer merita efortul lor la o echipa modesta, ambii au reînviat la Targoviste, au scos echipa din zona retrogradarii in doar o luna, luna Octombrie.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează