GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  FOTBALUL S-A NĂSCUT ÎN CURTEA ŞCOLII

Vedetele Stelei au înscris o geantă de goluri în curtea Colegiului PTTR » Poştaşii roş-albaştri

Pawel Golanski, Golanski, Steaua
Pawel Golanski, Golanski, Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 31 martie 2010 00:00

Campania "Fotbalul s-a născut în curtea şcolii" a avut un nou episod ieri, la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii "Gh. Airinei", unde Mihai Stoichiţă, Dumitru Dumitriu şi vedetele de la Steaua şi-au testat driblingul într-un meci cu echipa liceului
Vezi imagini cu steliştii jucînd fotbal în curtea şcolii! (video)

Stoichiţă s-a ocupat de atac, Dumitru Dumitriu a fost antrenorul cu apărarea. Florentin Matei, Cezar Lungu şi Pawel Golanski abia-şi vedeau tehnicienii din mulţimea de puşti. Noroc că banderola de căpitan se afla la Valeriu Argăseală, care a coordonat  cu ochi sigur, de manager, derbyul pe terenul sintetic. Meciul a început furtunos, cu aplauze şi urlete de bucurie în galerie. Patru goluri telegrafice, în zece minute!

Liceenii au început în viteză şi au alergat după fiecare balon, ca nişte viitori poştaşi. Au preluat conducerea pe tabelă, apoi au fost egalaţi. Golanski s-a instalat cu un calm imperial la mijloc, cu cîte un puşti la fiecare cot şi mînjii Stelei şi-au regăsit suflul. Nimic tacticizat, nimic a la Lippi, catenaccio nu s-a inventat în curtea şcolii. Arbitrul, care era şi antrenorul puştilor, a lăsat jocul liber, spre încîntarea elevilor care urmăreau meciul de sus, de la ferestrele internatului. "Henţ, dom' profesor, henţ!", insistau suporterii "poştaşilor". Dom' profesor s-a uitat la Stoichiţă, s-a uitat la copii şi a fluierat imparţial sfîrşitul primei reprize.

Indicaţii în plic!
Trupa puştilor a trecut iar în avantaj pe tabelă, pentru că poştaşii înscriu întotdeauna de mai multe ori. Mereu pe fază, galeria a lansat refrenul diplomatic: "Pentru echipă, pentru culori! / Vrem să fim şi noi ca voi!". Un cîntec destul de popular, la un liceu cu faţada roş-albastră. Argăseală a făcut semne spre banca tehnică, de unde întîrziau să vină indicaţiile. Şi chiar dacă ar fi venit, ar fi fost greu de auzit, prin larma ritmată de "PTTR/ Victorie!". Probabil trebuiau trimise în plic! Dar Stoichiţă şi Dumitriu aveau alte preocupări, se uitau la meci umăr la umăr, cu ochii mai degrabă la puşti decît la stelişti. Nu se ştie niciodată de unde apare atacantul!

Argăseală a trebuit să se înlocuiască singur, lăsîndu-l pe Golanski să fie omul-spectacol pe toate liniile. Dar nici pe tuşă n-a fost rost de odihnă. Micile "poştăriţe" au lăsat scandările şi au făcut repede coadă la autografe şi poze cu mobilul.

Tînăra speranţă / "Vîrful" lui Lippi
Cel mai bun jucător din echipa Colegiului PTTR a fost ales de Mihai Stoichiţă. "Poştaşul" premiat se numeşte Ionuţ Simidreanu, joacă atacant şi ţine cu Rapid. La fel cu ceilalţi puşti recompensaţi de Coca-Cola, el va putea atinge trofeul FIFA, cînd acesta va ajunge la Bucureşti, şi va merge la un meci de la Mondialul din Africa de Sud.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
 •  31 Martie 2010, 18:41

Bine ca mai bat si ei pe cineva

Vezi toate comentariile (1)
Comentează