GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  FOTBALUL LA TRIBUNAL

Amînare pentru Becali în "Dosarul Terenurilor MApN": noul termen, 26 februarie la Înalta Curte » "Îi e frică de condamnare!"

Fotomontaj: GSP
Fotomontaj: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 13 februarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 12 februarie 2013 19:46

La o zi după ce a primit sentinţa de 3 ani de închisoare cu suspendare în "Dosarul Sechestrarea", patronul Stelei a avut un nou caz la ÎCCJ: a venit doar avocatul său, Bogdan Vlad, care a declarat că Becali se teme de penitenciar. Gigi va trebui să fie audiat.

Tensiunea continuă pentru finanţatorul Stelei, după condamnarea primită luni: ieri s-a judecat în completul de 5 al Înaltei Curţi schimbul de terenuri dintre Becali şi MApN. Patronul Stelei, aflat la Dubai, a absentat. La fel Ioana şi Victor Babiuc, alţi doi inculpaţi.

Dumitru Cioflină a fost singurul acuzat prezent, astfel că magistraţii au programat un nou termen pentru 26 februarie, deoarece toţi cei patru inculpaţi din dosar trebuie reaudiaţi.

La ieşire, avocatul lui Becali, Bogdan Vlad, a detaliat însă: "Clientul meu şi-a retras cererea de a lua cuvîntul în faţa judecătorilor. Nu cunosc motivul, posibil să fi fost influenţat de sentinţa de luni. Îi e frică de condamnare. N-aţi văzut ce s-a întîmplat, cum o decizie luată de trei judecători să fie întoarsă de cinci magistraţi cu aceeaşi funcţie şi aceeaşi pregătire?".

Ce conţine " Dosarul Terenurilor MApN"
Becali e acuzat că a prejudiciat statul cu 892.758 de dolari în urma a două schimburi de terenuri cu MApN în 1999, operaţiune facilitată de Victor Babiuc, ministrul apărării din acea vreme. Becali a fost achitat de ÎCCJ în 2012, însă decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci judecători al instanţei supreme. Procurorii cer pedeapsă cu executare pentru fapte de corupţie.

25 martie e termenul la care ÎCCJ îl va judeca pe Gigi Becali în altă speţă aflată la instanţa supremă, "Dosarul Valiza"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
armion
armion  •  13 Februarie 2013, 11:52

La puscarie cu gibonul ! Un om mai idiot nu exista in tara noastra. Ii place sa spele toata ziua ecranele tv. si sa injure pe toata lumea.

icstream
icstream  •  13 Februarie 2013, 11:28
Postat de cimpanzeul_visiniu pe 13 Februarie 2013, 10:52

Avocatul are dreptate: când la ÎCCJ o instanţă achită şi a doua condamnă, ceva e putred rău. Pute tocmai de la Cotroceni.

Bah, ti-au spalat creieru aia de la antena3! Prima instanta a luat spaga, a doua nu. Ce nu tzie clar? Becali e renumit ca da cu bani in stanga si-n dreapta, valize etc. Adica crede cineva in tzara asta ca nu i-a "uns" pe magistrati acolo unde se poate? La fel a fost si in cazul verilor. La apel aia n-au mai "inchis ochii". Adica poate sa spuna cineva ca Antonescu nu si-a luat "dreptu" de la Becali, sa-l treaca pe liste si sa ajunga in parlament? Cu PNG nu lua 3%. Asa a mers la sigur. Stia retzeta de la Vadim. S-a gandit ca daca e parlamentar roman e "imun". Da nu prea i-a iesit. D-aia incearca sa se intoarca la Bruxelles cumva.

cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  13 Februarie 2013, 10:52

Avocatul are dreptate: când la ÎCCJ o instanţă achită şi a doua condamnă, ceva e putred rău. Pute tocmai de la Cotroceni.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează