GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INVESTIGAŢIE GAZETA SPORTURILOR

Ei au dat "tunul" Astoria » Avocaţii angajaţi de ministrul Sorina Plăcintă îşi execută silit clienţii

Hotelul Astoria
Hotelul Astoria

Articol de - Publicat miercuri, 05 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 04 decembrie 2012 21:14

Casa de avocatură Sfîrîială şi Asociaţii, căreia MTS i-a oferit un comision de 1,6 milioane euro, a devenit celebră după procesul în care a pus mîna pe hotelul de lîngă Gara de Nord.

Aşa cum a prezentat Gazeta Sporturilor în ediţia de ieri, Sorina Plăcintă a încheiat, la sfîrşitul mandatului de ministru al Tineretului şi Sportului, în decembrie 2009, un contract cu o casă de avocatură pentru asistenţă juridică. Cei de la Sfîrîială şi Asociaţii au primit un comision de succes de 30% pentru a recupera de la Loteria Naţională banii pentru sport, peste 17 miloane de lei.

Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat în favoarea MTS şi imediat 7 milioane de lei au ajuns şi au rămas la avocaţi. Asta în ciuda faptului că ministerul a fost obligat să returneze banii în urma recursului depus de Loterie, fază în care sportul e reprezentat de propriii jurişti.

În momentul în care ministrul Plăcintă a încheiat contractul de asistenţă juridică, cabinetul Sfîrîială şi Asociaţii devenise cunoscut după "tunul" cu hotelul Astoria de lîngă Gara de Nord. Firma de avocatură a fost angajată în 2007 de Societatea Feroviară de Turism, creaţia celebrului Mihai Nicolaiciuc şi administratorul patrimoniului SNCFR, pentru două contracte de servicii juridice.

Chiar dacă nu a cîştigat nici un proces, firma de avocatură a cerut plata unui onorariu de 17.000 de euro. Societatea Feroviară nu a plătit nici unul din cele două contracte încheiate cu Sfîrîială şi Asociaţii. Firma de avocatură s-a întors împotriva societăţii, a cîştigat procesul plus hotelul Astoria, pe care l-a vîndut ulterior cu 2,5 milioane de euro firmei imobiliare Orhideea Gardens. Firmă pe care avocaţii Sfîrîială au reprezentat-o apoi în procesele cu fostul client, Societatea Feroviară de Turism!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
alegzander19
alegzander19  •  05 Decembrie 2012, 12:44
Postat de cimpanzeul_visiniu pe 05 Decembrie 2012, 10:19

Pentru o datorie de 17.000 euro, avocaţii au pus laba pe un hotel de 2,5 milioane??? Parcă n-aş crede...

Ce vrei suntem in Romania .. instanta le-a dat "daune morale" un hotel sa poata dormi linistiti !!!

claudiub_80
claudiub_80  •  05 Decembrie 2012, 10:49

nu e ceva nou sunt alte cazuri la fel!!!!!dar nu sa intamplat nimic

cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  05 Decembrie 2012, 10:19

Pentru o datorie de 17.000 euro, avocaţii au pus laba pe un hotel de 2,5 milioane??? Parcă n-aş crede...

Vezi toate comentariile (8)
Comentează