GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  EROU

UPDATE Eroul din Herăstrău, amenințat cu moartea! » Pentru sport, a stricat socoteala unui business de zeci de milioane de euro

Articol de - Publicat vineri, 15 mai 2015 00:00

Administratorul Clubului de yachting Sportul Studenţesc i-a supărat  pe "rechinii" imobiliari. El a primit un mesaj anonim pe messenger: "Vezi că am împrumutat 100 de milioane de euro de la bancă să investim. O să-ţi luăm gîtul!"

Aduce puţin cu fostul mare cascador Szobi Cseh. Grizonat, înalt, bine făcut. E Liviu Doară, haiducul modern, omul care s-a bătut ani de zile cu fărădelegea, chiar şi cu legea, pentru a lua de la bogaţi şi îmbogăţiţi ca să dea înapoi oamenilor simpli şi Primăriei cele 7 hectare "smulse" din Parcul Herăstrău de aşa-numita "Gaşcă a Nordului": Finiş, Petrache, Bittner şi Ulrich. Liviu Doară a primit o multe mesaje de mulţumire, de încurajare, dar şi ameninţări cu moartea.

- Domnule Doară, cum e să fiţi celebru?
- Nu sînt celebru, sînt doar un om obosit, stresat, care a luptat pentru nişte lucruri în care credea. Ce celebru, că iar am primit ameninţări cu moartea!

- Vorbiţi serios?!
- Foarte serios, nici măcar nu e primul mesaj! Ăsta a fost tot anonim, dar mai agresiv. Mi s-a scris că băieţii cu bani, care luaseră cele 7 hectare, au făcut împrumut 100 de milioane de euro la Alpha Bank, că au investit, că eu le-am stricat combinaţiile, că o să văd eu ce-o să păţesc, că o să-mi ia gîtul.

- Cînd asta?
- Joi, a doua zi după decizia Curţii de Apel.

- Vă e teamă?
- Nu, dacă îmi era teamă, nu mă mai băgam în treaba asta. Am anunţat Poliţia, deja se fac investigaţii pentru aflarea autorului mesajului. Am pistol, o să-l port mereu. Asta e, toţi sîntem datori cu o viaţă, cu o moarte. Iar eu nu sînt chiar singur.

- Spuneaţi că au mai fost astfel de mesaje.
- Da, în perioada 2004-2006, cînd şmecherii de la SC Domino '94 Impex SRL au crezut că au devenit stăpîni. Tot aşa, îmi trimiteau să renunţ, că mă urmăreasc, să am grijă pe unde şi cum traversez.

"Bartolomeu? Un şarpe, un şmecher!"

- Aţi vorbit vreodată cu vreunul dintre "băieţii de băieţi" de la Domino?
- Da, cu Bartolomeu Finiş, cînd abia încheiaseră acordul cu BTT. M-a aburit vreo săptămînă, că vrea să investească, să preia el clubul. La final i-am spus franc ce cred. Că o să ne ia, club, sportivi, antrenori, o să ne plătească vreo trei luni, apoi o să ne lase pe drumuri, doar să se facă stăpîn pe locaţie! N-a zis nimic, cred că a înţeles că-l citisem. E un şarpe, un şmecher!

- Nu v-a propus să vă mutaţi pe baza Triumf?
- Ba da, dar nu era baza lor. Au intrat acolo, le-au spart lacătele, le-au pus la pămînt hangarul, le-au aruncat bărcile. Cum să fiu parte la dispariţia altui club?! Am refuzat.

"Am să-i ajut şi pe alţii!"

- Cam cîţi bani aţi cheltuit pe procese în aceşti ani?
- Cred că vreo 60.000 de euro. Cu banii ăştia puteam face multe pentru club. Noi nu mai avem nici vestiare, WC-uri, duşuri.  

- Parcă erau!
- Erau într-o cabană, dar au distrus-o.  Vezi Doamne, fac vestiare noi, fac Club Nautic Herăstrău. Vrăjeală! Am pus mîna pe planuri! Voiau să facă o cîrciumă. Şi am rămas aşa, fără vestiare!

- Au mai fost presiuni?
- Permanent. Au intrat peste mine directoarea de la Domino, Carmen Şerbănescu, cu haidamacii lor de la tenis. Au zis că cele 4 terenuri de tenis ale noastre sînt proprietatea lor! Dar Poliţia ne-a dat tot nouă dreptate. Pînă cînd să facem plecăciuni în faţa acestor umflaţi şi hoţi?! Cine sînt ei? În fine, important e că am cîştigat în instanţă.

- Credeţi că aţi devenit un exemplu?
- Eu sper. Deja am fost sunat de oameni care au astfel de probleme. Am să-i ajut cît pot. Acum important e sş mergem mai departe. Sţnt sînt pe drum, cu bărcile, că avem în week-end Cupa Tomis, pe Siutghiol. Facem sport, copiii sînt fericiţi. Asta contează!

"Cine sînt Petrache, Finiş, Ulrich, Bittner?! Sînt, toţi, oamenii lui Adrian Năstase. O mafie care voia să pună laba pe terenul ăsta din Herăstrău!"
Liviu Doară, antrenor şi administrator Club Yachting Sportul Studenţesc

"Aici erau terenuri de tenis, de fotbal, de tras cu arcul, multă verdeaţă. Băieţii au făcut doar betoane, deşi n-au fost niciodată proprietari"
Liviu Doară, antrenor şi administrator Club Yachting Sportul Studenţesc

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  15 Mai 2015, 20:02

bai sa va dea Dumnezeu la toti care faceti fapte din astea sanatate si putere sa luptati cu monstri astia si echipei tale Tolontane la fel Doamne-ajuta

rangers94
rangers94  •  15 Mai 2015, 18:38

Au inceput khazariii cu amenintarile .

gogu2005
gogu2005  •  15 Mai 2015, 14:02
Postat de galateanuldingalati pe 15 Mai 2015, 13:07

de asta sunteti iubiti de psd ,cu 2 mici si un pet de bere la 3 litri va pot vinde si organele

stelistuldingalati stai cam prost la capitolul ironie

Vezi toate comentariile (27)
Comentează