GSP SPECIAL  »  INVESTIGATIE  »  INVESTIGAŢIE GSP

Federaţia bulgară confirmă informaţiile GSP: ”Agentul Julius Ighodaro ne-a cerut arbitri”

Colegi în Comitetul Executiv UEFA, Mircea Sandu (dreapta) și omologul său bulgar, Borislav Mihailov, colaborează pentru a elucida
Colegi în Comitetul Executiv UEFA, Mircea Sandu (dreapta) și omologul său bulgar, Borislav Mihailov, colaborează pentru a elucida "cazul Ighodaro"

Articol de , , - Publicat marti, 21 februarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 21 februarie 2012 20:27

FRF ţine încă secret numele persoanei care a oferit 20.000 de dolari pentru a-l schimba pe arbitrul Viktor Kassai cu un ecuson FIFA bulgar controlat de mafia pariurilor. ”Intermediarul credea că înlocuirea putea fi înlesnită fiindcă Adalbert Kassai ar fi tatăl lui Viktor Kassai”, a dezvăluit FRF.

Forul de la Sofia face lumină în cazul tentativei de trucare a amicalului România - Uruguay (29 februarie, ora 20:30, Naţional Arena). Reţeta de la care a izbucnit scandalul: un agent belgian a oferit FRF 20.000 de dolari pentru a accepta schimbarea "centralului" maghiar Viktor Kassai cu o brigadă din Bulgaria, cu scopul de a dirija partida în interesul mafiei pariurilor. Iar ofiţerul de presă al federaţiei vecine, Pavel Kolev, a confirmat că omul pe care Mircea Sandu l-a reclamat la FIFA e organizatorul de meciuri Julius Owen Ighodaro, un belgian de origine nigeriană.

"Mail fără nominalizări"
Oficialul bulgar a precizat pentru GSP: "Da, e adevărat că am primit un mail din partea unei persoane care ne-a solicitat disponibilitatea de a delega o brigadă de arbitri la amicalul România - Uruguay. Nu era precizat nici un nume precis de pe lista noastră FIFA. Am direcţionat documentul respectiv şi către federaţia română, care ne-a răspuns însă că arbitru la partida respectivă va fi Viktor Kassai".

Pavel Kolev a completat: "Agentul invocat în mail este belgianul Julius Owen Ighodaro. Ulterior, el a comunicat însă federaţiei bulgare că nu ştie absolut nimic despre această acţiune, că nu e adresa lui de mail, susţinînd că o persoană necunoscută s-a folosit de numele lui în aceste demersuri. Urmează să stabilim în ce modalitate vom acţiona". Cu toate astea, FRF evită în continuare să rostească numele persoanei pe care a reclamat-o la FIFA.

Belgianul e impresar din 2010 şi jurnalist
Cine e însă, cu adevărat, misteriosul Ighodaro? Impresarul a intrat de curînd în breaslă, primind licenţa de agent de meciuri FIFA în 2010, iar conform CV-urilor pe care şi le-a postat pe Internet este şi jurnalist free lancer. El gestionează o serie de site-uri specializate pe informaţii şi reportaje din fotbalul african.

Contacte cu România a avut chiar la începutul activităţii sale, în primăvara lui 2010, cînd a fost la un pas să finalizeze un " amical" cu Camerunul la turneul pe care "tricolorii", cu Răzvan Lucescu pe bancă, l-au efectuat atunci în Austria. Corespondenţa ar fi purtat-o cu fostul director general al FRF, Ionuţ Lupescu, şi cu secretarul general, Adalbert Kassai.

Filmul evenimentelor

1. Impresarul belgian Ighodaro a sunat la FRF pe fix şi s-a recomadat drept agent de meciuri.

2. A trimis mail la FRFcerînd ca arbitrul ungur Viktor Kassai să fie disponibilizat de la România-Uruguay, pentru altă partidă. A nominalizat alţi 4 arbitri bulgari şi a oferit către FRF o despăgubire de 20.000 de dolari.

3. În paralel, a cerut federaţiei bulgare o brigadă pentru România-Uruguay. Bulgarii au trimis mailul agentului către FRF, care a răspuns că nu doreşte înlocuirea lui Kassai.

4. FRF a alertat UEFA, FIFA şi Europolul, Oficiul de poliţie al UE

"În mailul trimis la FRF, agentul de meciuri considera că demersul de înlocuire a arbitrului Viktor Kassai ar putea fi înlesnit, deoarece el ştia că secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, e tatăl acestuia!" (Paul Zaharia, purtător de cuvînt al FRF)

Vezi reacţia lui Julius Ighodaro: ”FRF să verifice înainte să mă acuze!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
sezione_ultra
sezione_ultra  •  21 Februarie 2012, 09:59

Chiar de prin lume aş rătăci “Fusei”, “făcui” tot aş vorbi Şi de-aş rămâne fără apă şi mâncare Să fii oltean e lucru mare

biancorossi
biancorossi  •  21 Februarie 2012, 03:08
Postat de criticul89 pe 21 Februarie 2012, 01:54

ba voua nu va e rusine sa puneti 3 "ziaristi" la acest articol ??? chiar atat de inceti sunteti la minte incat a fost nevoie de 3 oameni pt a scrie un articol banal ??? penibil; halal ziar....

ce ai mai cu oamenii? tu ce vrei, sa-i dea afara? si asa sunt destui someri cu enspe diplome pe m2. tiparite de-a gata. scriu si ei, cate 3/pix, cate un chix. ...)))

steaua.libera
steaua.libera  •  21 Februarie 2012, 02:22
Postat de criticul89 pe 21 Februarie 2012, 01:54

ba voua nu va e rusine sa puneti 3 "ziaristi" la acest articol ??? chiar atat de inceti sunteti la minte incat a fost nevoie de 3 oameni pt a scrie un articol banal ??? penibil; halal ziar....

Le-a dat Tudorache o paine si celorlalti 2..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează