GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  

Canal Plus şi Al Jazeera Sport s-au duelat pentru comentatorul Christophe Dugarry » Un milion de dolari!

Christophe Dugarry (stînga), alături de Gregoire Margotton, cu care formează un superduet la Canal Plus
Christophe Dugarry (stînga), alături de Gregoire Margotton, cu care formează un superduet la Canal Plus

Articol de - Publicat joi, 19 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2012 19:42

Atît au oferit arabii, care l-au curtat insistent pe fostul mare fotbalist francez. Dar Canal Plus i-a prelungit imediat contractul, dublîndu-i salariul


Campion mondial şi european, fost atacant la Bordeaux, Milan şi Barcelona, plus foarte bun prieten cu Zidane, Christophe Dugarry este acum considerat cel mai iubit comentator-consultant de fotbal din Franţa. "Duga", 40 de ani pe 24 martie, a trecut în 2006 de la M6 la Canal Plus şi a rămas la faimosul post criptat pînă astăzi, în 2009 fiind ales de L'Equipe numărul 1 în Hexagon.

În decembrie, Al Jazeera Sport, fratele mai mic al canalului TV cu baza la Doha, Qatar, a cîştigat drepturile Ligii Campionilor pentru Franţa în perioada 2012-2015 (are 4 din 5 opţiuni, ultima fiind Canal Plus). Şi a pornit la vînătoare de comentatori-vedetă. Primul atac a fost la Dugarry.

Arabii au aflat că ţinta lor are un salariu anual de 350.000 de euro şi au jucat tare: ofertă de un milion de dolari, echivalentul a 782.000 de euro. Mai mult decît dublu. Dar nici Canal Plus nu a cedat. I-a prelungit contractul lui Christophe pentru încă patru sezoane. Cu un salariu de 600.000 de euro. Iar "Duga" a rămas fidel postului său.

"De ce sînt comentatorul preferat al francezilor? Probabil că oamenii îmi iubesc timbrul şi naturaleţea. Sînt mulţumit că îi fac pe telespectatori să se simtă bine"
Christophe Duggary

2 este cifra marilor trofee cîştigate de Dugarry cu "naţionala" Franţei: titlul mondial (1998) şi european (2000)

Oamenii noştri de fotbal la TV
Şi canalele de sport româneşti au sub contract mari nume din fotbal: foşti jucători, antrenori şi conducători de club. La DigiSport, cel mai important este Ilie Dumitrescu, iar Dolce Sport mizează în primul rînd pe Răzvan Lucescu, fost selecţioner şi actual tehnician al Rapidului.

DigiSport
Ilie Dumitrescu
Gică Craioveanu
MM Stoica
Dinu Gheorghe

Dolce Sport
Răzvan Lucescu
Viorel Moldovan
Basarab Panduru
Iulian Miu

sport.ro
Cristi Munteanu
Adrian Matei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează