GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  COMPETIŢIE

Dolce Sport transmite în premieră în România competiţia de Formula E » Fani îi pot ajuta pe piloţi cu ajutorul internetului :)

Articol de GSP - Publicat joi, 21 august 2014 00:00 / Actualizat joi, 21 august 2014 14:49

Dolce Sport va transmite în exclusivitate în România competiţia în care maşinile electrice fac spectacol pe zece circuite stradale din mari oraşe ale lumii. Pe 13 septembrie debutează Formula E Championship, cea mai nouă întrecere organizată de Federaţia Internaţională de Automobilism.

Printre concurenţi se află foşti piloţi din Formula 1, dar si femei pilot cunoscute; patronii echipelor sunt celebrităţi, iar fanii pot creşte pe Internet puterea monoposturilor.

Pe 13 septembrie debutează la Beijing FIA Formula E Championship, competiţie de tip Formula 1 cu maşini electrice. Chiar dacă fanilor le va lipsi zgomotul motoarelor “clasice”, organizatorii promit că vor avea parte de mult spectacol.

La startul competiţiei, transmise în direct şi în exclusivitate în România de Dolce Sport, se vor alinia 10 echipe, fiecare cu cîte doi piloţi şi cu cîte 4 maşini, pentru că la boxe piloţii nu vor alimenta, ci vor schimba maşinile cînd li se vor termina bateriile.

Monoposturile vor fi identice în primul sezon şi pot accelera în trei secunde de la 0 la 100 km/oră. Totuşi, unele dintre maşini vor putea beneficia şi de putere suplimentară dată de către fani.

Înaintea fiecărei curse, aceştia pot intra pe site-ul oficial al competiţiei, http://www.fiaformulae.com/, pentru le acorda voturi piloţilor favoriţi.Primii trei clasaţi în ordinea preferinţelor fanilor vor primi un “bonus de putere a motoarelor” ce va putea fi folosit pe pistă pentru cîteva secunde.

Activitatea fanilor va putea fi împărtăşită şi pe reţelele de socializare, pentru a aduna voturi suplimentare.Cine vor fi favoriţii fanilor? Listă cuprinde nume precum Jarno Trulli, italianul cu 265 de Mari Premii de Formula 1 la activ, germanul Nick Heidefeld, nepotul lui Ayrton Senna, brazilianul Bruno Senna, sau compatriotul său Lucas di Grassi, belgianul Jerome D’Ambrosio, trecuţi şi ei prin Marele Circ, dar şi reprezentante ale sexului frumos, precum italianca Michela Cerruti sau Katherine Legge din Marea Britanie, care au mare experienţă în lumea motorsportului.

Iar alegerile vor fi şi mai grele cînd fanii se vor uita cine sunt patronii şi managerii echipelor implicate. Cu cine să simpatizezi? Cu Alain Prost, de 4 ori campion de Formula 1, cu Michael Andretti fost pilot in Formula 1 si IndyCar, fiul legendarului Mario Andretti, sau cu supervedeta hollywoodiană Leonardo DiCaprio, fondator al echipei Venturi?

Fanilor li se promite spectacol total. Chiar dacă vor fi electrice, monoposturile Renault cu care se va concura în primul an pot deăşsi 200 kilometri pe oră. Motoarele electrice vin de la McLaren, iar sistemul de baterii este conceput de William F1. Michelin va fi furnizorul anvelopelor oficiale. Pe circuitele stradale, maşinile vor putea fi urmărite foarte de aproape prin mari oraşe precum Beijing, Buenos Aires, Miami, Monte Carlo, Berlin sau Londra.

În prima cursă, cea de la Beijing, boxele vor fi în forma literei U, cu o zonă pentru spectatori în interiorul literei. În România, competiţia va putea fi urmărită în direct şi în exclusivitate pe canalele Dolce Sport. Telespectatorii Dolce Sport primesc astfel încă o felie spectaculoasă de motorsport alături de alte competiţii exclusive precum Formula 1, WRC (Campionatul Mondial de Raliuri), Campionatul Naţional de Raliuri, GP 2, GP 3, Porsche SuperCup.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează