GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Europa League e ca şi luată de Digi » Ofertă de 16 milioane euro!

Cameramanii de la Digi Sport au cele mai mari şanse să filmeze şi finala Europa League.
Cameramanii de la Digi Sport au cele mai mari şanse să filmeze şi finala Europa League.

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 23 februarie 2012 21:57

Compania RCS&RDS a plusat cu circa 6 milioane de euro peste preţul per sezon plătit de ProTV la ultimele trei ediţii din C2.

După Liga 1 şi campionatele din Spania, Italia şi Anglia, DigiSport va avea, aproape sigur, şi meciurile din Europa League, începînd din sezonul viitor. Compania RCS&RDS ar fi înaintat în acest moment cea mai bună ofertă pentru achiziţionarea drepturilor TV din C2: circa 16 milioane de euro! Asta în condiţiile în care ProTV plătise 10 milioane de euro pe fiecare dintre ultimele trei sezoane, cu încasări de numai 1,5 milioane euro din publicitate pe ediţiile 2009-2011, conform Forbes România.

Luptă cu Dolce şi pentru Champions League
RCS&RDS concurează cu Dolce pe Europa League, dar şi pe partidele din Champions League, la care va participa, de asemenea, la licitaţie. TVR a plătit pe ultimele trei sezoane din UCL suma de 35 de milioane de euro, cu cîştiguri din reclame de circa 1,4 milioane euro. "La modul în care au căzut preţurile în ultimii ani, drepturile pe Champions League n-ar trebui să se cumpere, în mod normal, cu mai mult de 7-8 milioane de euro pe sezon. Dar e posibil să apară şi mari surprize!", a estimat un specialist din piaţă.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
hansoloro
hansoloro  •  27 Februarie 2012, 09:24

lea cumparat sau le cumpara este singurul post care a licitat pt ele?, cameramani care flimeaza meciurile din romania sunt de la tvr si de la celelate posturi tv asa fac si ei un ban cinsit,digi vine cu caru tv si cameramnai de unde o fi

felipes22
felipes22  •  24 Februarie 2012, 16:06

e adevarat @goma , dar e diferenta prea mare de la 10 milioane la 1,4 ca sa nu mai vb de cele 35 fata de 1,5. cat ar scoate din rating nu iese socoteala. sigur scot din alta parte ca altfel nu are logica. Oricum una peste alta cum spun alti useri de mai jos, e super sa plates 4-6 € si sa vezi atat sport aparte de toate celelalte canale de toate domeniile si pt toate gusturile. La spanioli de exemplu dai de la 15 € in sus abonament pt a vedea Barcelona si Madrid si ceva de pe la englezi. nu se merita deloc. e incomparativ ce ofera Digi la banii astia cu ce ofera cei de afara. la ai nostrii vad fotbal de unde nu mi-am imaginat in veci. Africa, america, asia..incredibil..se merita pe deplin

petrisor_1923
petrisor_1923  •  24 Februarie 2012, 15:18

Problema e că ei vor monopolul, adică să obţină tot ce se poate pe piaţa media în competiţii (fotbal, handbal etc), dar au şi o strategie cu abonaţii. Eu am cablu RDS şi decodor HD. Abonaţi=vă la ei, au servicii foarte bune, eu unul sunt mulţumit !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează