GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

EXCLUSIV - Lovitura verii pe piața media: Antena 1 a cumpărat derbyurile Ligii 1! Ce meci va transmite în prima etapă

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iulie 2015 14:32

 Cel mai bun fotbal din campionatul României se va vedea de-acum și pe Antena 1. Postul din Băneasa a obținut dreptul de a transmite derbyul fiecărei runde, în urma unui acord semnat recent cu Intel Sky Broadcast, compania care deține drepturile de televizare pentru meciurile din Liga 1 pentru următorii 4 ani.

 Surse LPF au dezvăluit că  Antena 1 își va alege cel mai interesant meci al fiecărei etape și îl va transmite pe TV. Pe lângă asta, în platforma Antena Play vor fi integrate și posturile Look TV și Look Plus, astfel încît pe Antena Play vor putea fi urmărite online (și în România, dar și în afara țării!) toate cele 7 meciuri ale fiecărei etape! Antena Play poate fi accesat la www.antenaplay.ro, dar există și o aplicație disponibilă în AppStore și în Google Play!

 În prima rundă a noului campionat, Antena 1 va transmite derbyul Steaua Petrolul (sîmbătă, ora 21:00). Suma plătită de Antena 1 către LPF și cluburile din Liga 1 nu a fost făcută publică deocamdată.

 Meciurile din Liga 1 vor mai fi transmise în acest sezon de Dolce Sport, Digi Sport și Look TV, posturi TV care au dreptul de a da toate meciurile unei etape. 

Gradul de acoperire al zonelor unde se vor putea urmări la TV jocurile din Liga 1 va fi de 99%, fiindcă cele 4 mari companii de cablu, RCS-RDS, Telekom, UPC şi Orange TV, au în grila lor măcar unul dintre cele 3 posturi care vor transmite live toate partidele.

urmează un Campionat cu 270 de meciuri!

Campionatul regulat: 182 meciuri
Play off: 30 meciuri
Play-out: 56 meciuri
Baraj promovare-retrogradare: 2 meciuri

120.000 € costă fiecare meci din campionatul următor şi din Cupa Ligii, suma totală a drepturilor TV pentru cele 285 de meciuri fiind de 34,1 milioane de euro

Drepturi TV-record

Chiar dacă suma pentru drepturile TV a rămas aceeaşi, 34,1 milioane euro, diminuarea numărului de cluburi din L1 are ca rezultat sporirea sumelor pe care echipele le vor încasa faţă de sezonul trecut. De exemplu, în campionatul trecut, nou-promovatele aveau în jur de un milion de euro, acum Poli Timişoara şi FC Voluntari vor primi aproape 1,5 milioane, cu tot cu TVA. Campioana urmează să încaseze în noul sezon aproape 4 milioane de euro!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (66)
ertyuiop
ertyuiop  •  10 Iulie 2015, 08:31

Daca avem Digi HD de ce sa urmarim antena?!!!

crimson.veritas
crimson.veritas  •  09 Iulie 2015, 23:48

basistii HD ... se oftica? ...:))

liviuemil
liviuemil  •  09 Iulie 2015, 23:37

Comunistii astia ***?????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (66)
Comentează