GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  BUNDESLIGA

Liderul Bundesligii joacă azi pe Eurosport 2

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 decembrie 2010 00:00

Eurosport 2 transmite astăzi în direct partidele care încheie etapa cu numărul 15: BAYER LEVERKUSEN – FC KOLN (16:30) şi FC NURNBERG – BORUSSIA DORTMUND (18:30).

Demisie şi indisciplină la Koln
Leverkusen a jucat miercuri pe un frig năprasnic la Trondheim, în Europa League (1-0 cu Rosenborg), dar antrenorul Jupp Heynckess a avut grijă să înceapă meciul fără Schwaab, Gonzalo Castro, Rolfes, Barnetta, Vidal, Renato Augusto şi Derdiyok. Contra lui Rosenborg a apărat Fabian Giefer (20 de ani) fiindcă Adler a acuzat o problemă musculară, dar internaţionalul german s-a antrenat sâmbătă şi probabil va reveni în poartă cu Koln. Singurii accidentaţi sunt Ballack şi Kiessling.
La Koln lucrurile stau rău şi nici măcar victoria cu Stuttgart şi egalul cu Wolfsburg nu l-au determinat pe directorul sportiv Michael Meier să renunţe la demisie. Nici la nivelul lotului veştile nu sunt mai bune: slovenul Novakovici s-a accidentat şi va lipsi, la fel ca McKenna şi Giannoulis, în timp ce marocanul Adil Chihi a fost scos din lot pe motive disciplinare. Antrenorul secund Dirk Lottner a anunţat că „avem trei soluţii pentru înlocuirea lui Novakovici: Terodde, Freis şi Ioniţă”. În ultimele 9 întâlniri cu rivala locală, Koln a marcat un singur gol. Autor: Patrick Helmes, acum la Leverkusen.

Cine-o opreşte pe Dortmund?
O ligă întreagă se roagă ca Nurnberg s-o oprească pe Borussia Dortmund. Cu Mainz învinsă, cu Bayern învinsă, Bundesliga şi-ar putea pierde interesul dacă trupa lui Jurgen Klopp câştigă şi la Nurnberg şi se distanţează la 10 puncte de următoarea clasată. Dieter Hecking chiar se gândeşte că ai lui ar putea da lovitura: „N-o să ne baricadăm în careu, vrem s-o oprim pe Dortmund din marşul triumfal”. Bavarezii au însă mari probleme în apărare, acolo de unde lipsesc Mike Frantz, Javier Pinola şi Per Nilsson, precum şi atacantul Albert Bunjaku, care va reveni în martie.
Borussia va încheia cu siguranţă turul de campionat pe primul loc, dar Klopp refuză titlul de campioană de iarnă: „N-are nicio semnificaţie, n-am auzit să fie premiat vreodată”. Antrenorul galben-negrilor se gândeşte mai degrabă că îi va lipsi paraguayanul Lucas Barrios, accidentat, om care a marcat 8 goluri în acest sezon şi care a reuşit un hat-trick la precedenta deplasare la Nurnberg (3-2). Nu-i vorbă că a fost grijuliu şi şi-a luat înlocuitor în vară, pe polonezul Lewandowski, atacant care a şi înscris joi, în Europa League, cu Karpatî Lvov (3-0). Mohamed Zidan este refăcut şi ar putea intra câteva minute pe final.

Runda se încheie de la 20:30 cu rezumatele tuturor meciurilor din această etapă. Cele două întâlniri pot fi urmărite direct sau înregistrat și pe www.eurosportplayer.ro.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close