GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DREPTURI TV

LPF a anunţat cine va transmite meciurile din Liga 1: "E vorba de două posturi!" » Toate detaliile despre drepturile TV şi planurile Ligii

Articol de - Publicat miercuri, 12 martie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 martie 2014 14:01

LPF a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care a vorbit despre vînzarea drepturilor TV către firma Intel Sky, iar secretarul general Justin Ştefan a explicat şi care sînt planurile Ligii Profesioniste de Fotbal. ♦ Gino Iorgulescu nu a fost prezent la întîlnire, a preferat să meargă la o şedinţă a suporterilor la FRF convocată de Răzvan Burleanu.


"Cred că repet unele lucruri. Am încheiat un parteneriat cu Intel Sky din Malta, pe 5 sezoane. Contractul actual va avea aceeaşi valoare financiară ca şi cel anterior. Din 2014-2015 vrem să facem şi Cupa Ligii. Există garanţii de bună execuţie ca şi pentru contractele internaţionale. Ratele sînt acoperite de scrisoarea de garanţie de bună execuţie.

Vom respecta legea concurenţei atît de la noi, cît şi pe cea internaţională. Nu va exista un singur cumpărător. Vor fi două televiziuni cu acoperire naţională care vor transmite aceste meciuri. Telespectatorii nu vor fi deloc afectaţi!

Toţi banii vor intra în contul cluburilor şi nu la alte terţe persoane. Au existat discuţii cu mai multe companii, dar am optat pentru acest parteneriat pentru că a avut valoarea cea mai bună.

La Adunarea Generală din 20 ianuarie au fost prezente 18 cluburi. Dar domnul Condescu a plecat la un moment dat. S-a votat de către cei prezenţi pentru ca domnul Iorgulescu să fie imputernicit pentru negocierea drepturilor tv. Nu s-a anunţat numele firmei am preferat ca restul problemelor să fie lămurite doar ulterior în cadrul unei conferiţe de presă.

Nu trebuie sa facem o confuzie cu durata de viaţă a unei firme şi să ne axăm pe experienţa celor care lucrează acolo. Nu vă pot spune ce experienţă are firma Intel Sky Broadcast. Nu lucrez la această firmă şi vă rog să vă adresaţi celor de acolo în privinţa acestor detalii. Pe noi ne-au interesat garanţiile financiare şi ne bucurăm că ele au fost acceptate. Domnul Paszkany nu e implicat în tranzacţie. Garanţiile acoperă ratele contractuale şi putem recupera drepturile chiar dacă dau faliment a doua zi. Cel mai important lucru îl reprezintă garanţiile pe care firma respectivă le oferă.

Modelul cu licitaţie nu trebuie să fie obligatoriu. Există mai multe tipuri pentru acordarea acestor drepturi. Posturile nu trebuue să fie neapărat libere la retransmisie. Nu ştiu dacă au început negocierile cu vreun post tv", a spus Justin Ştefan.

Secretarul general a anunţat şi suma pe care o vor primi cluburile din partea LPF: "Suma de bani intră la Ligă indiferent dacă se vor vinde  drepturile sau nu. Vom încerca să nu oprim dreptul telespectatorilor să vadă meciurile.

Liga va primi 27.5 milioane de euro net pe sezon. Din discuţiile avute la ligă cu persoane fizice şi companii ne-am dat seama că nu putem obţine mai mult decît suma pe care ne-o oferă Intel Sky".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (58)
bogdanalbu
bogdanalbu  •  13 Martie 2014, 19:02
Postat de stoicaalinvivi pe 12 Martie 2014, 22:36

Cele 2 posturi sunt in grila mai tuturor companiilor de cablu din tara...mai cauta...

se aude k cele 2 posturi ar fi Prima Tv si TVR 1 ... deci ar avea acoperire in toata tara

stoicaalinvivi
stoicaalinvivi  •  12 Martie 2014, 22:36
Postat de antonio25 pe 12 Martie 2014, 17:06

astea nu sunt posture cu acoperire nationala, poate in ungaria da nu si in Romania.

Cele 2 posturi sunt in grila mai tuturor companiilor de cablu din tara...mai cauta...

analog
analog  •  12 Martie 2014, 18:08
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Eu stau la oras si nu am firma de cablu care sa dea digi, dar tataia la tara are si plateste mai putin, asa ca ramai la tine la tara si vezi meciurile cu tataie,la un pahar de pufoaica,fac eu cinste!

Vezi toate comentariile (58)
Comentează