GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  TV

Televiziunile de sport, pierderi grele! TVR înregistrează o premieră șocantă + cine e marele câștigător pe piața media

Articol de , - Publicat luni, 11 ianuarie 2021 07:08 / Actualizat luni, 11 ianuarie 2021 08:30

Meciurile echipei naționale au rămas cele mai urmărite și în 2020, toate fiind transmise de Pro TV, în timp ce TVR a scris istorie neagră, fiind primul an fără niciun meci de fotbal transmis. 

2020 a fost un an de coșmar pentru televiziunile de sport de la noi! Amânarea Campionatului European și a Jocurilor Olimpice, blocarea sportului timp de trei luni în Starea de Urgență, dar și amânarea mai multor competiții interne și internaționale, toate au dus la bulversarea evenimentelor sportive, dar și a cifrelor de audiență.

TVR, fără sport! 

  • Chiar dacă, în acest moment, în România există nu mai puţin de patru televiziuni exclusiv sportive, Digi, Telekom, Look și Eurosport, nicio competiţie sportivă difuzată de acestea nu a intrat între cele mai urmărite evenimente de anul trecut.
  • ProTV a pus stăpânire și în 2020 pe tot ce înseamnă top transmisiuni sportive! Postul a difuzat confruntările echipelor naționale ale României, atât la seniori, cât și la tineret.
  • Mai mult, a profitat de lipsa evenimentelor sportive transmise de TVR! 2020 fiind, astfel, primul an din istoria postului public fără niciun meci de fotbal oferit abonaților de către postul național.

„Drama” Islanda-România e prima

Oprindu-ne la un Top 10 al evenimentelor sportive transmise la televizor în 2020, postul din Pache Protopopescu a pus mâna pe 8 dintre poziţii, lider fiind meciul disputat la Reikjavik​, Islanda-România 2-1, barajul ratat pentru Euro! La nivel naţional, 2,43 milioane de telespectatori au urmărit partida din faţa televizorului. Acesta a și fost singurul eveniment sportiv vizionat de mai mult de două milioane de persoane la nivel național.

Cum meciurile din Liga 1, din Cupa României și din cupele europene sunt transmise de trei posturi TV, Digi, Telekom și Look, în Top 10 mai găsim două confruntări, ambele din prima ligă. Doar că audiența luată în calcul este cea cumulată la cele trei posturi TV care au transmis meciurile.

Chiar și așa, audiența a fost de sub un milion de telespectatori la nivel național. Finala campionatului, din Bănie, dintre Craiova și CFR (1-3), a scos cel mai bun rating, fiind urmărită cumulat de 967.000 de telespectatori, iar Derby de România, Dinamo - FCSB 2-1 din primăvara trecută, de 950.000 de telespectatori.

Televiziunile de sport, pierderi grele! TVR înregistrează o premieră șocantă + cine e marele câștigător pe piața media

7,45 milioanede gospodării din România au cel puțin un televizor. 67,7% dintre acestea sunt conectate la cablu, 27,4% la satelit și doar 2% folosesc IPTV

Televiziunile de sport, pierderi grele! TVR înregistrează o premieră șocantă + cine e marele câștigător pe piața media

Televiziunile de sport au suferit pierderi grele

 COVID-19 a dat peste cap toate cifrele de audiență. Conform unei analize Forbes România, volumul de publicitate a scăzut cu 20% în 2020. Dintre cele 11 canale de sport din România, cele mai afectate de pandemie au fost cele deținute de grupul Digi! Audiența pe segmentul comercial din anul recent încheiat a scăzut cu 21,4% față de 2019. 

„Singurul canal care s-a menținut pe linia de plutire a fost Pro X, deținut de grupul ProTV, dar acesta difuzează și filme, seriale și emisiuni de divertisment pe lângă programe sportive. Pro X a înregistrat o creștere de 4,7% a volumului de audiență pentru reclamele difuzate", notează cei de la Forbes.

Citește și alte știri de media: 

CALENDAR 2021. Sportul rege e plin de evenimente de top » Fotbal la foc automat!

Vali Moraru dezvăluie ce s-a întâmplat cu audiențele emisiunii sale, după retragerea lui Gigi Becali de pe „sticlă”: „Părea improbabil, știu”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (10)
partner
partner  •  11 Ianuarie 2021, 15:24

Daca GSP se intereseaza doar de fotbal iarasi ma dezamageste. TVR transmite handbal, volei si rugby.

steaua_1947
steaua_1947  •  11 Ianuarie 2021, 12:14

Falimentul FC Fcsb. Televiziunile trebuie să abandoneze clona muribundă și să adopte adevărata Steaua.

ertyuiop
ertyuiop  •  11 Ianuarie 2021, 10:38

TVR de toata jena, pt prima data in istorie nu transmite in decursul unui an un meci de fotbal, pe ei ii preocupa doar interesele unui partid, chiar si in opozitie!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează