GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DOSARUL TVR - DOLCE

Războiul de vineri, pacea de sîmbătă, întrebările de luni » TVR şi Dolce s-au împăcat: transmit simultan meciurile de la Euro 2012

Articol de , - Publicat duminica, 17 iunie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 17 iunie 2012 00:14

Postul Romtelecom şi-a reluat aseară difuzarea partidelor din Ucraina/Polonia, dar a pierdut exclusivitatea pentru patru meciuri din ultima etapă din grupe


Conflictul dintre TVR şi DolceSport s-a stins ieri.

Părţile s-au aşezat la masa tratativelor în 16 ore de la conferinţa de presă furtunoasă, în cadrul căreia noua conducere a postului naţional anunţa rezilierea unilaterală a contractului de sublicenţiere.

Lovitura fusese administrată către Romtelecom brusc, astfel că celor de la DolceSport li s-a interzis să preia semnalul meciului doi de vineri seară, Ucraina - Franţa 0-2. Era urmarea presiunii publice şi a suspiciunii că TVR a plătit 9,3 milioane de euro şi i-a sublicenţiat lui DolceSport 12 meciuri exclusive pentru 3 milioane de euro.

Cel puţin acestea sînt cifrele aflate de media, cele oficiale poate că le vom cunoaşte luni, cînd Radu Călin Cristea a anunţat o conferinţă de presă.

"O soluţie raţională"
Sîmbătă, reprezentanţii TVR au renunţat la poziţia de forţă. "Vineri supralicitaseră tonul tocmai ca să înceapă negocierea de pe o linie favorabilă", descrie cineva negocierile.

"Ne putem înţelege", au auzit cei de la Dolce şi a fost exact ce aveau nevoie. Încă de vineri, postul Romtelecom avansase soluţia transmiterii meciurilor de către ambele posturi.

"Am căutat o soluţie raţională, care să ţină cont de interesul ambelor televiziuni şi de plătitorii de taxe la TVR, şi de abonaţii Dolce"
participant la negociere

DolceSport s-a angajat să plătească mîine restanţa de 500.000 de euro şi penalităţi de întîrziere, astfel că partenerii s-au înţeles să transmită simultan restul de meciuri rămase de disputat pînă la finalul competiţiei.

Noua înţelegere a intrat în vigoare chiar de aseară. TVR (1 şi 2) şi Dolce (1 şi 2) au dat în direct, în acelaşi timp, jocurile din grupa A, Cehia - Polonia şi Grecia - Rusia, disputate de la 21:45, oră la care sînt programate şi ultimele 6 partide din prima fază.

Dolce a pierdut un meci şi a cîştigat patru
Concret! Ce s-a schimbat, de fapt, faţă de contractul iniţial?
Din toată tevatura, Dolce a pierdut un meci, Ucraina - Franţa, dar s-a ales cu alte patru partide din faza grupelor, adică toate din ultima etapă. Potrivit vechiului contract, din "sferturi" încolo, TVR şi Dolce transmiteau oricum simultan meciurile.

Întrebările care rămîn
Părţile vor rediscuta în perioada următoare şi transmisiile TV ale Olimpiadei de la Londra şi ale CM de fotbal 2014, precum şi celelalte competiţii pe care TVR le-a sublicenţiat la Dolce.

Pentru asta, TVR va forma o nouă echipă de negociere, din care va lipsi Cosmin Cernat, cel care a condus din partea televiziunii discuţiile pe primul contract.

Situaţia lui Cernat este confuză, el se gîndeşte la demisie, dar alţii consideră că asta nu va fi suficient. Pentru că enigma contractului n-a fost încă dezlegată. Suspiciunile şi întrebările continuă. "Gata, ei s-au înţeles şi răspunderea penală pentru c-au încercat să fure mult şi n-au reuşit să fure decît puţin nu mai există?", sună rezumatul mesajelor care comentează articolele. Mai ales în condiţiile păcii dintre posturi, publicul se întreabă dacă nu cumva responsabilităţile se vor opri aici.

410.000 telespectatori au vizionat, pe TVR2, meciul Ucraina – Franţa (1-2), care, iniţial, trebuia să fie transmis de Dolce: a doua partidă de ieri, Suedia – Anglia (2-3), a fost urmărită de 956.000 de oameni

Mîine, Gazeta va publica în ediţia tipărită noi culise spectaculoase ale situaţiei de la TVR.

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Acesta e locul cel mai potrivit pentru a face bani din pariuri. Cele mai importante informaţii, cele mai interesante pariuri, cele mai tari cote! Citeşti, pariezi şi cîştigi cu ponturile noastre!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
adisor1
adisor1  •  18 Iunie 2012, 02:53
Postat de alexbibirica pe 17 Iunie 2012, 14:17

oamenii vor sa fie si ei exlusivisti :) dar eu tot imi bag pl in romtelecom si'n dolce ! sunt oricum la rds :) dolce e de cacao :)

eu miam bagat pl in rcs de cand a scos gsp si antenele ...si acum am dolce..deci ma doare la banana..am antenele am dolce !:)adio rcs pe viata:))

adisor1
adisor1  •  18 Iunie 2012, 02:50
Postat de steaua.libera pe 17 Iunie 2012, 13:19

@redspyder09: Pe bune? Adica dolce a scos din grila televiziunea nationala? Doar la ora meciurilor sau si in rest? Mai are cineva dolce si poate confirma scoaterea tvr?

mergea tvr in timpul meciului ca mam uitat simultan ...dolce nu e ca rcs sa scaota antena 1,antena 3,gsp din grila..oricum ma uit la meci la dolce:X

duronash
duronash  •  17 Iunie 2012, 19:23
Postat de juicylucy pe 17 Iunie 2012, 13:30

Premisele de la care pleaca toate articolele pe tema asta sunt suparatoare pentru mine, platitor de abonament Dolce. De ce dreptul de-a vedea competitii sportive de mare anvergura trebuie, spuneti voi, sa fie garantat de statutul de platitor de taxa TV? De ce eu, platitor TV la randul meu, nu pot avea acces la 80% din meciurile Ligii 1, ca sa nu mai vorbesc despre Primera, Premier sau Serie A? Incetati sa fiti ipocriti si sa "aparati drepturile" unei majoritati care si-a castigat exclusivitati pe baza "concurentei libere", in timp ce semiexclusivitatile pentru care platesc "posturi de nisa" sunt categorisite ca ilegalitati. Astia-i pupa-n zone moi pe Digi, poate

problema e simpla. eu discut de cazul tvr pe care il platesc din banii mei si care da pe sub masa aceste drepturi preferential si fara licitatie catre dolce. si fara sa impuna niste conditii pentru ca sa se bucure cat mai multi de aceste evenimente organizate la cate 4 ani. nu ma intereseaza digi si dolce in mod special, ma intereseaza ca postul national care cumpara un campionat nu are voie sa faca aceasta mizerie. ar tb fiecare meci transmis in paralel. mi se parea de bun simt sa se alieze tvr si dolce de la inceput si sa participe impreuna la licitatie...sa se stie de la inceput. nu sa vina cu mizerii de genul asta.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează