GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DREPTURI TV

RCS vrea toată Liga I!

Media
Media

Articol de - Publicat vineri, 29 ianuarie 2010 00:00

Cu ajutorul lui Dumitru Dragomir, firma de cablu încearcă să scoată Antena 1 din afacerea transmiterii meciurilor din campionatul României

Partidele din Liga I s-ar putea vedea în retur doar la DigiSport, televiziunea de sport deţinută de RCS&RDS! Conform www.ancheteonline.ro, societatea de cablu a apelat la un tertip, cu ajutorul lui Dumitru Dragomir, prin care încearcă să pună monopol pe cele 9 meciuri transmise pe etapă.

Totul a plecat de la o datorie către LPF în valoare de 13 milioane de euro a consorţiului Antena 1 - RCS&RDS, cîştigătorul drepturilor TV pentru Liga I. La această restanţă s-au strîns penalizări de 6,5 milioane de euro, pe care Dragomir le-a imputat televiziunii din Băneasa. Preşedintele LPF a vîndut creanţa unei firme controlate de un off-shore şi în spatele căreia se află chiar RCS&RDS! Astfel, Antena 1 devine datoare la societatea de cablu şi, în cazul în care nu va plăti suma, va pierde cele 6 meciuri transmise pe etapă în favoarea celor de la RCS.
 
Reacţia GSP TV » "Ilegal"
Sabina Petre, director general GSP TV, spune că tertipul pus la cale de LPF şi de RCS este unul ilegal: "Nu vreau să comentez prea multe despre acest subiect pînă nu vom avea o întîlnire cu cei de la RCS&RDS. Contractul de cesionare încheiat între LPF şi firma respectivă este unul ilegal. Dacă cei de la LPF încheiau un contract cu o firmă care nu avea nici o legătură cu RCS&RDS, atunci totul era legal". Nici Dumitru Dragomir, şi nici reprezentanţii RCS&RDS nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

3 meciuri au transmis în turul campionatului cei de la DigiSport: opţiunile 3, 4 şi 6

85 de milioane de euro fără TVA au costat drepturile de transmitere a meciurilor din Liga I pe 3 ani

5 meciuri a transmis GSP TV în tur: opţiunile 2, 5, 7, 8 şi 9. Prima opţiunea a fost a Antenei 1

Fotbal 3D live în Anglia
Arsenal - Manchester United, derby-ul din această etapă din Premier League, va fi prima partida de fotbal transmisă live 3D. Canalul britanic Sky va difuza meciul de duminică în 9 pub-uri de pe teritoriul Marii Britanii: patru din Londra, două din Manchester şi cîte unu din Dublin, Edinburgh şi Cardiff. Conducerea postului de televiziune nu a dezvăluit încă numele locaţiilor alese de frica supraaglomerării.

Olimpiada de iarnă e la TVR
În perioada 12 - 28 februarie, TVR va transmite în direct peste 300 de ore de la Jocurile Olimpice de la Vancouver. În fiecare zi a competiţiei din Canada, programul special va debuta pe TVR 1 la ora 21:00 şi se va încheia a doua zi la 09:30. Şi pe TVR 2 Olimpiada de iarnă va domina programul între orele 20:00 şi 09:00 a doua zi, iar canalul TVR HD va fi în totalitate dedicat acestui eveniment.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (25)
 •  03 Februarie 2010, 09:51

Sa incep asa prin a spune ca nu ma zgircesc sa platesc sa vad meciurile dar pe de alta parte nu imi permit nici sa schimb providerul TV oridecite ori cistiga altcineva licitatia cu drepturile de televizare... Eu unu as interzice participarea la licitatie a firmelor a caror canale nu se pot vedea pe orice provider de televiziune... Fie ala Digi sau RDS.. sau Dolce, Astral , UPC , sau ce o mai fi. Speram sa le vina mintea la cap si sa nu mai foloseasca capul numai drept suport de caciula..

 •  29 Ianuarie 2010, 13:29

"3 meciuri au transmis în turul campionatului cei de la DigiSport: opţiunile 3, 4 şi 6 5 meciuri a transmis GSP TV în tur: opţiunile 2, 5, 7, 8 şi 9. Prima opţiunea a fost a Antenei 1" prima optiune a transmis-o antena 1??? au transmis pe draq, in etapa a 10a in tur erau 3 meciuri considerate ca si prima optiune: rapid-cfr cluj,un. urziceni-fc vaslui si fc brasov-dinamo, dobitocii de la antena 1 au transmis poli iasi-steaua,iar in etapa a 12a in loc de FC TIMISOARA-steaua,au da

 •  29 Ianuarie 2010, 12:33

ati luat-o-n mana.............aveti timp mai mult sa discutati numai de steaua.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează