GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  

Şeful de la Sport din TVR, Cosmin Cernat, a fost audiat la Poliţie despre contractul bizar cu Dolce » ”Ar trebui suspendat din funcţie”

Articol de - Publicat joi, 28 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 28 iunie 2012 00:42

În prima şedinţă a noului CA al TVR, desfăşurată ieri în cadru informal, Sorin Burtea a deschis subiectul legat de înlăturarea lui Cernat din fruntea departamentului Sport: ”Vom relua subiectul vineri, oficial”


Credeaţi că s-a încheiat circul TVR - Dolce? Nici vorbă! Sîntem fix la faza anchetelor penale şi a renegocierilor. Şeful departamentului Sport, Cosmin Cernat, a fost audiat luni de Serviciul Investigări Fraude al Poliţiei Sector 1, potrivit ziarului "Ring". Tema: încredinţarea directă către Romtelecom a drepturilor TV pentru mai multe evenimente sportive, între care Euro 2012 şi Olimpiada de la Londra.

Lăzescu aşteptat să dea cu subsemnatul
Cercetările au început în urmă cu zece zile, iar pe lista celor care vor da cu subsemnatul se va număra şi fostul director TVR, Alexandru Lăzescu, semnatar al contractului bizar cu Dolce. "Probabil pînă la sfîrşitul acestei săptămîni va oferi şi el declaraţiile necesare la Fraude", punctează surse din televiziunea publică.

Burtea: "N-ar fi fost normală o demisie a lui Cernat?"
Pe de altă parte, CA al TVR s-a reunit ieri dimineaţă în noua componenţă, cu Claudiu Săftoiu în postura de viitor şef al instituţiei. A fost însă, deocamdată, o întrunire informală, pentru că nu s-a publicat încă în Monitorul Oficial structura actuală a Consiliului. Vineri va fi prima şedinţă oficială.

Sorin Burtea, membru în CA din partea salariaţilor, a ridicat însă deja problema suspendării din funcţie a lui Cosmin Cernat: "E adevărat, am pus în discuţie această variantă. Şi am întrebat dacă n-ar fi fost normal ca, după toate aceste minuni legate de contractul cu Dolce, Cernat să-şi dea demisia sau să fie suspendat de la conducerea secţiei Sport. Vom relua subiectul vineri".

Marius Mitran ar prelua şefia la Sport
Momentan, nu s-a dezbătut în CA alternativa la Cernat pentru şefia de la Sport. Dar surse din instituţie înaintează numele lui Marius Mitran ca posibil înlocuitor. Alături de Marian Olaianos, el e unul dintre corealizatorii emisiunii de succes "Replay", difuzată pe TVR1.
Şi încă un amănunt. TVR şi Dolce renegociază în aceste zile repartiţia transmisiunilor de la Olimpiadă. Nu şi datele financiare: TVR a plătit pentru JO 1,1 milioane de euro, postul Romtelecom a preluat circa 40% din eveniment cu 600.000 de euro. Vor fi, în total, circa 5.000 de ore de competiţii.

Brînzan: "TVR va da peste jumătate din Olimpiadă"
Există o comisie internă TVR, condusă de Titi Dincă, mandatată să discute cu Romtelecom aceste detalii. "Discuţiile sînt aproape finalizate şi cert e că televiziunea publică va oferi peste jumătate din Olimpiadă. Întrecerile la care vor participa românii rămîn la TVR", a subliniat Claudiu Brînzan, membru CA.

Misterul casei de avocatură
Şi tot el recunoaşte că încă n-au apărut anexele la contractul TVR - Dolce, cele care detaliază condiţiile fiecărei competiţii cedate de postul public: "Ardeam de nerăbdare să le văd, poate vor apărea vineri. Şi atunci sper că vom afla şi numele casei de avocatură care a asistat departamentul Sport din TVR la contractul cu Romtelecom". Poftim altă nebuloasă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
dreamer123
dreamer123  •  29 Iunie 2012, 02:40
Postat de dragos.marinescu pe 28 Iunie 2012, 03:43

De ce ai fost privat mocofane? De o mizerie de competitie la care nici macar nu participa Romania. Da, daca a manarit contractul merita sa fie bagat la puscarie, insa m-am saturat sa vad ca romanii "au fost privati sa vada Euro". Sper ca pe viitor sa cumpere Dolce sau Digi drepturile, exclusiv, sa vedem atunci cum sta treaba. As prefera Dolce pentru comentatori, aia de la Digi nu stiu nici limba, ce sa mai vorbim de sport, insa cat de greu este sa iti pui doua antene? A, da, am uitat, romanul s-a obisnuit sa fie totul moca. Sper sa vina vremea sa se difuzeze competitiile importante in regim pay per view. Vrei sa vezi, dai banu', nu mocangeala ca vezi Doamne, platesti tu 4 lei pe lu

unde stai tu la tara poate oamenii nu prind dolce....

kily
kily  •  28 Iunie 2012, 14:32
Postat de florinf1 pe 28 Iunie 2012, 14:02

Eu nu-l contest pe Mitaran ca juralist ,e o intreaga enciclopedie sportiva, am spus doar ca am dubii in privinta coordonarii unei redactii sportive in televiziune . Una e presa scrisa si alta e televiziunea care implica mult mai multe lucruri. Si mie-mi place omul ,are bun simt si sper sa se puna lucrurile la punct , macar sport sa vedem la TVR ca in rest...

sa nu ai dubii! este omul potrivit la locul potrivit. este valoarea pusa in drepturi, in locul nonvalorii. este singurul jurnalist sportiv din tvr! restul? ingineri! ca si la gsp si digi...

florinf1
florinf1  •  28 Iunie 2012, 14:02
Postat de acetobalsamico pe 28 Iunie 2012, 12:35

Mitran are experienta de peste 20 de ani si fie a condus, fie a fost in conducerea multora dintre redactii - ProSport-ul ala de senzatie din anii 90, cred ca si la GSP a fost - nu mai spun de cel mai calitativ si profesionist experiment jurnalistic sportiv de pe la noi - Sport Total - acolo unde puteai citi exclusiv despre sport, fara pornografie si monden - asa cum suntem inundati azi pe toate canalele posibile. Deci chiar nu se pune problema competentei manageriale.

Eu nu-l contest pe Mitaran ca juralist ,e o intreaga enciclopedie sportiva, am spus doar ca am dubii in privinta coordonarii unei redactii sportive in televiziune . Una e presa scrisa si alta e televiziunea care implica mult mai multe lucruri. Si mie-mi place omul ,are bun simt si sper sa se puna lucrurile la punct , macar sport sa vedem la TVR ca in rest...

Vezi toate comentariile (15)
Comentează