GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  MEDIA

Şi Olimpiada se ascunde! » TVR a sublicenţiat către Dolce şi mare parte din competiţiile programate la JO de la Londra

Microbiştii români vor fi lipsiţi şi de o parte din competiţiile de la JO
Microbiştii români vor fi lipsiţi şi de o parte din competiţiile de la JO

Articol de , - Publicat miercuri, 13 iunie 2012 00:00 / Actualizat marti, 12 iunie 2012 22:21

De la sporturile de echipă, televiziunea publică va transmite numai finalele la tenis şi fotbal, plus fazele superioare la handbal, volei şi baschet. Singura veste bună: întrecerea de polo, unde România se află pe tablou, va fi exclusiv pe TVR. Şeful TVR, Alexandru Lăzescu, a fost demis ieri în Parlament!

Bizarul business TVR - Dolce, prin care fanii români au fost văduviţi de prezentarea pe postul public a 12 meciuri de la Euro 2012, se va translata şi către Olimpiada de la Londra (27 iulie - 12 august)! În contractul de sublicenţiere către Romtelecom a JO, televiziunea naţională a cedat toate sporturile de echipă, mai puţin competiţia de polo, unde "naţionala" masculină se va afla în întrecere!

Adio Neymar sau Nadal!
Bunăoară, la tenis şi la fotbal, TVR va oferi numai finalele, aşa că există posibilitatea reală ca nume precum Neymar, Beckham, Nadal sau Federer să se producă doar pe micile ecrane ale abonaţilor Dolce, dacă vedetele nu ajung să joace cu trofeele pe masă. Iar partidele desfăşurate în grupe la baschet, handbal şi volei vor fi, de asemenea, inaccesibile publicului larg.

"Nu e relevantă comparaţia cu Euro, fiindcă TVR şi-a luat măsuri de siguranţă spre a păstra în portofoliu sporturile unde românii vor fi în concurs, cu şanse la medalii. Aşa că oamenii vor avea acces la competiţiile care interesează direct ţara noastră!", parează însă o sursă de la Dolce.

TVR: "Venituri suplimentare şi reduceri de costuri"
Oricum, la controversatele contracte de sublicenţiere pentru Euro şi JO s-a făcut referire, ieri, şi în raportul de activitate pe 2011 al televiziunii publice, prezentat în plenul Parlamentului. Unde documentul a fost respins, iar conducerea TVR demisă! Şi în locul fostului director Alexandru Lăzescu a ajuns, interimar, scriitorul şi eseistul Radu Călin Cristea, propus de PNL.

Cum a explicat însă Lăzescu parteneriatul cu Dolce? "Decizia de a sublicenţia o parte dintre partidele de la Euro 2012 a plecat de la nevoia de a aduce venituri suplimentare şi reduceri de costuri pentru TVR. Contractul a atras către TVR o sumă semnificativ mai mare decît cea care ar fi putut fi obţinută din vînzarea de publicitate. Doar economia realizată prin împărţirea cu Romtelecom a costurilor de transmisie compensează peste 50% din suma care s-ar fi putut realiza din aceste încasări potenţiale".

Dolce ar fi plătit 1,5 milioane euro! Plus 51 de meciuri din L1
Nici TVR, nici Dolce nu rostesc însă sume concrete. "Preţul plătit a fost unul corect, avînd o valoare semnificativă", e singurul comentariu oferit presei de Romtelecom. În piaţă se discută însă despre următoarele cifre: TVR ar fi achiziţionat cu 9 milioane de euro drepturile pentru Euro 2012, iar Dolce, pentru sublicenţierea a 12 întîlniri, ar fi achitat 1,5 milioane de euro.

Lăzescu indica însă duminică, într-un comentariu pentru Hotnews.ro, că în acordul cu Romtelecom pentru Euro şi Olimpiadă, ar fi intrat şi cedarea către TVR a drepturilor de transmisie pentru 51 de meciuri din Liga 1 de fotbal pentru următoarele două sezoane! "Am obţinut un preţ semnificativ mai mic decît dacă le-am fi cumpărat direct", a subliniat Lăzescu.

Se împarte şi CM 2014: minimum 15 partide doar pe Dolce!
E cert: TVR a încheiat deja un parteneriat cu Dolce şi pentru transmiterea Mondialului din 2014 ( Brazilia)! Părţile evită deocamdată să ofere amănunte despre conţinutul acordului, dar surse GSP vorbesc despre faptul că Dolce va transmite exclusiv minimum 15 partide din faza grupelor: "Înţelegerea prevedeşi că partidele României, dacă vom ajunge acolo, vor fi simultan pe TVR şi pe Dolce".

"Au făcut ciordeli Lăzescu, Dan Radu, fostul director de programe, şi Cosmin Cernat, să plătească! Şi cum subînchiriază TVR meciuri de la Euro 2012 către Dolce cînd televiziunea publică plăteşte grosul şi difuzează doar spălături, dacă la mijloc nu e ciordeală? Contractul trebuie cercetat de DNA!" (Sorin Burtea, reprezentant salariaţi în CA al TVR, pentru ziarul "Ring")

38 de milioane de euro au fost pierderile înregistrate de TVR din contractul pentru Champions League (2009-2012), potrivit conducerii postului public: valoarea acordului a fost de 40 milioane euro

493718-media-olimpiada.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (32)
tipsy
tipsy  •  14 Iunie 2012, 10:30
Postat de wtf2aces pe 13 Iunie 2012, 21:36

jet in pula mea cu dolce.. ala-l au doar taranii de la sat :)

nu, taranii de la sat au tvr. ai vrut tu sa faci pe inteligentul dar se vede ca n`ai 3 clase

alecscom
alecscom  •  14 Iunie 2012, 02:24
Postat de iraola pe 13 Iunie 2012, 13:56

cand digi a pus monopol pe alte competitii nu ati sarit ca arsi. dc oare? cine a vrut sa vada camp. italiei, spaniei, angliei si-a bagat digi cine nu, nu. asa si acuma, va trebe euro 2012 bagati-va dolce. eu am doar dolce si nu m-am plans k nu vad premier league sau primera. le privesc pe net. cine da bani, cumpara competitii, asa ca bagativa dolce.

Euro si Olimpiada sunt competitii de interes national nu campionate interne de fotbal ... daca nu e nimic suspect in toata afacerea asta de ce nu a cumparat dolce direct drepturile de televizare pentru cele 2 competitii , ptr ca are doar 20% acoperire ?

wtf2aces
wtf2aces  •  13 Iunie 2012, 21:36
Postat de iraola pe 13 Iunie 2012, 13:56

cand digi a pus monopol pe alte competitii nu ati sarit ca arsi. dc oare? cine a vrut sa vada camp. italiei, spaniei, angliei si-a bagat digi cine nu, nu. asa si acuma, va trebe euro 2012 bagati-va dolce. eu am doar dolce si nu m-am plans k nu vad premier league sau primera. le privesc pe net. cine da bani, cumpara competitii, asa ca bagativa dolce.

jet in pula mea cu dolce.. ala-l au doar taranii de la sat :)

Vezi toate comentariile (32)
Comentează