GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

ASUS - primul producător de laptopuri care lansează o nouă generație de Copilot+ PC

Articol de GSP - Publicat marti, 21 mai 2024 10:58 / Actualizat luni, 27 mai 2024 15:42

Avem o veste bună pentru utilizatorii nerăbdători să experimenteze funcțiile Microsoft Windows AI. Începând cu 18 iunie, vă puteți bucura de noul ASUS Vivobook S15 (S5507), primul Copilot+ PC echipat cu funcțiile AI din Windows 11! Precomanda este deschisă din 21 mai.

De mai bine de un an, discuțiile despre inteligența artificială în industria tehnologiei sunt în vervă. Primele laptopuri pregătite pentru inteligență artificială au ajuns pe piață în decembrie, iar astăzi, ASUS Vivobook S15 (S5507) intră în lumina reflectoarelor ca pionier al noii piețe Copilot+ PC.

ASUS Vivobook S15 (S5507), echipat cu o serie de funcții software de ultimă generație AI de la Microsoft, cum ar fi Copilot, Subtitrare în direct (Live Captions) și Reamintire (Recall), nu numai că oferă funcționalități impresionante, dar se remarcă și din punct de vedere hardware. Să vedem care sunt detaliile care fac din acest nou instrument unul revoluționar:

·       Autonomie extinsă a bateriei: Vivobook S15 se mândrește cu o autonomie impresionantă a bateriei de până la 18 ore.

·       Ecran uimitor: Toate configurațiile Vivobook S15 vin cu un ecran OLED 3K, oferind o experiență excepțională de vizionare a conținutului. În plus, acest ecran este conceput pentru sănătatea ochilor, emițând cu 70% mai puțină lumină albastră în comparație cu ecranele LCD tradiționale.

·       Porturi I/O cuprinzătoare: Pentru a asigura o conectivitate ușoară cu accesoriile, Vivobook S15 dispune de 4 porturi USB, un port HDMI, un cititor de carduri microSD și o mufă audio.

ASUS  - primul producător de laptopuri care lansează o nouă generație de Copilot+ PC

În concluzie, Vivobook S15 combină îmbunătățirile AI avansate cu hardware de top, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru productivitate, divertisment și multe alte scenarii de utilizare.

De ce este atât de importantă noua generație de laptopuri de la ASUS?

Datorită lansării revoluționare a ChatGPT care a introdus un model lingvistic de mari dimensiuni pentru mase și a declanșat o schimbare de generație în industria tehnologică, puterea de calcul a centrelor de date a depășit așteptările.

Peste 60% din operațiuni se desfășoară acum în cloud, ceea ce a dus la o creștere a costurilor abonamentelor, pe măsură ce un număr tot mai mare de servicii de inteligență artificială devin disponibile online. De exemplu, factura serviciilor cloud pentru un creator de conținut mediu este astăzi cu 200% mai mare decât cheltuielile cu muzica și serviciile de streaming. Este foarte probabil ca această tendință să continue dacă unele operațiuni de calcul nu vor fi transferate către sistemele locale.

Așadar, combinarea serviciilor cloud și a celor on-bord va fi mai eficientă din punct de vedere al costurilor și mai sigură, deoarece serviciile și aplicațiile vor rula procesele de inteligență artificială la nivel local.

ASUS  - primul producător de laptopuri care lansează o nouă generație de Copilot+ PC

Noua generație de procesoare Qualcomm ARM

Copilot+ PC marchează debutul procesorului Qualcomm Snapdragon X Elite - primul procesor conceput pentru a rula Windows pe ARM. Pasionații de tehnologie visează de ani de zile la acest moment, lăudând avantajele cheie față de laptopurile convenționale, cum ar fi performanțe mai mari cu un consum mai mic de energie și o durată de viață a bateriei semnificativ crescută.

Mai exact, procesoarele ARM oferă o eficiență energetică considerabil îmbunătățită în comparație cu concurenții lor, oferind performanțe maxime cu doar o treime din consumul de energie. Acest lucru se traduce printr-o autonomie incredibilă a bateriei. La fel ca și smartphone-urile, laptopurile care funcționează cu procesoare ARM au timpi de funcționare și de standby remarcabili care se întind pe zeci de ore - o diferență considerabilă față de ceea ce suntem obișnuiți astăzi.

Vivobook S15 S5507 este primul model de acest fel și îl poți precomanda chiar de astăzi.

Specificațiile cheie ale laptopului Vivobook S15

Pentru a înțelege mai bine ce face din acest nou laptop un produs revoluționar, iată care sunt specificațiile cheie cu care ASUS a dotat pionerul noii generații de laptopuri AI:

·       Sistem de operare: Windows 11 Pro

·       Procesor: Qualcomm Snapdragon X Elite

·       Memorie RAM: 16 sau 32 GB LPDDR5x

·       Stocare: 1 sau 2 TB PCIe Gen 4

·       Ecran: 3K OLED 120Hz, 16:9

·       Baterie: 70Wh (autonomie de până la 18 ore)

·       Porturi: 2 x USB4, 2 x USB 3.2 Gen1 tip A, 1 x cititor de carduri Micro SD, 1 x HDMI 2.1, 1 x mufă audio de 3,5 mm

·       Dimensiuni: 352 x 227 x 14,7 - 15 mm

·       Greutate: 1,42kg

·       Material carcasă: Metal

·       Preț recomandat de producător: 7499.99 RON

Citește și:

„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Altele
„Am fost amenințată cu bătaia, ABUZATĂ și DOPATĂ fără să știu!” » O medaliată la Mondiale face acuzații ȘOCANTE pentru GSP: „Am fost idioată, sunt cel mai curat sportiv din România”
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
Superliga
Gică Hagi, mutări neașteptate la Farul! » Au retrogradat din Superliga, dar „Regele” vrea să-i aducă la echipă
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”
Superliga
„Îmi vine să urlu” » Antrenorul român care s-a enervat pe Gigi Becali: „E o insultă, plătește o fată care să-i danseze”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează