GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Ce arbusti fructiferi susţin sănătatea şi performanţă sportivilor?

Articol de GSP - Publicat luni, 10 aprilie 2023 13:19 / Actualizat luni, 10 aprilie 2023 13:21

Pe lângă antrenamentul fizic, alimentaţia este una dintre cele mai importante aspecte pe care un sportiv de performanţă trebuie să le aibă în vedere. Un raport echilibrat între grăsimi, proteine şi carbohidraţi nu este de ajuns pentru a eficientiza şi a maximiza rezultatele atleţilor, ci va fi necesară adăugarea în dietă a unui număr considerabil de vitamine, minerale, antioxidanţi şi aşa mai departe.

Suplimentele alimentare nu sunt de cele mai multe ori recomandate, de aceea mulţi sportivi apelează la surse naturale pentru a-şi lua aportul zilnic. Una dintre cele mai delicioase şi sănătoase moduri de a realiza acest lucru este prin consumul regulat de fructe.

Orice persoană, indiferent că practică un sport de performanţă sau nu, poate beneficia de aceste alimente bogate în antioxidanţi şi vitamine, iar dacă aleg să îşi crească proprii arbusti fructiferi, aceştia vor putea profita în fiecare an de fructe proaspete, naturale şi bio, cu un gust mult mai delicios faţă de cele cumpărate de la supermarket.

Arbusti fructiferi recomandati pentru sanatatea si succesul sportivilor!

Agriş – bogate în vitamina C, fibre şi potasiu, aceste fructe sunt iubite pentru gustul incredibil pe care îl oferă atunci când sunt consumate proaspete. Sportivii de performanţă consumă astfel de fructe pentru un plus de energie înainte şi după antrenamentele fizice, dar şi pentru a se bucura de un deşert sănătos, scăzut în calorii.

Zmeur – aceşti arbusti fructiferi sunt cunoscuţi pentru protecţia pe care o oferă muşchilor şi a vitezei de recuperare. Bogate în antioxidanţi şi polifenoli, zmeură are un efect antiinflamator asupra organismului ce va ajuta orice persoană să se bucure de un nivel mai ridicat de sănătate şi un colesterol LDL mai scăzut.

Coacăz – bogaţi în antioxidanti şi vitamine, câţiva arbusti fructiferi de acest fel vor suplimenta dieta zilnică cu tot ceea ce are nevoie organismul pentru a menţine sistemul imunitar puternic.

Afin – aceşti arbusti fructiferi au un efect foarte benefic asupra corpului, având o concentraţie mare de vitamina C şi E. Aceste fructe ajuta la recuperarea musculară şi reduc stresul oxidativ.

Mur – bogate în vitamina K şi nu numai, murele au un efect antiinflamator asupra organismului şi ajuta la prevenirea unui număr considerabil de boli.

Goji – performanţa sportivă poate fi îmbunătăţită prin consumul regulat de goji. Cu un conţinut ridicat de fier, cupru, potasiu şi multe alte elemente, aceşti arbusti fructiferi pot avea un efect benefic asupra antrenamentelor fizice.

Aronia – datorită vitaminelor şi elementelor din compoziţie, aronia este un fruct care ajută semnificativ în prevenirea diabetului, cancerului şi a multor altor afecţiuni. De asemenea, sunt excelente pentru sănătatea inimii şi a întregului sistem cardiovascular, reducând tensiunea arterială şi şansele de boli de inimă. 

Arbustii fructiferi sunt o sursă esenţială de sănătate pentru sportivi, având în compoziţie nenumărate vitamine, minerale, dar şi antioxidanţi, aceştia având beneficii incredibile asupra organismului uman, atât la nivel fizic, cât şi mental. Indiferent de nivelul de activitate fizică, orice persoană poate beneficia din urmă consumului zilnic de fructe, mai ales dacă sunt crescute în propria grădină, departe de pesticide şi insecticide dăunătoare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează