GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  

Ce asteptam de la Campionatul Mondial de fotbal din Rusia 2018?

Articol de GSP - Publicat marti, 27 martie 2018 16:50

Pentru ca in aceasta perioada se desfasoara meciuri amicale de fotbal inter-tari, gandul ne zboara fara sa vrem la Campionatul Mondial de fotbal din 2018, competitie care se va desfasura in Rusia in perioada 14 iunie – 15 iulie. Alocand un buget de aproximativ 7 miliarde de dolari, tara gazda promite un eveniment senzational in care organizarea va fi la nivel inalt atat ca infrastructura, cat si ca servicii.

Autoritaritatile internationale manifesta oarecare reticente fata de succesul financiar al competitiei in conditiile in care numarul de sponsori anuntati este sub 50 % din numarul estimat, s-au retras sponsori de nivelul Johnson and Johnson si Castrol, nemultumiti de alegerile FIFA in privinta de tarilor organizatoare ale competitiilor din 2018 si 2022, iar Rusia a angajat o serie de diferende in plan international, diferende care este posibil sa reduca numarul de turisti. La precedenta mare competitie organizata, Olimpiada de vara de la Soci, Rusia a aratat ca poate sa suplineasca  lipsurile in privinta audientei, dar fara o expunere internationala, competitia risca sa piarda din punct de vedere financiar.

In timp s-a dovedit ca marile competitii coaguleaza interesele diferitelor parti si ca sportul reuseste sa transforme aceste evenimente in reale succese de ordin sportiv, financiar si, de ce nu, politic.

Cu regretul ca echipa reprezentativa a Romaniei nu a reusit sa se califice, desi a avut o grupa relativ acccesibila, trebuie sa amintim ca la aceasta competitie vor participa 32 de echipe. Acestea au fost repartizate in grupe dupa cum urmeaza: Rusia, Uruguay, Egipt si Arabia Saudita in Grupa A, Portugalia, Spania, Iran si Maroc in grupa B, Franta, Peru, Danemarca si Australia in Grupa C, Argentina, Elvetia, Islanda si Nigeria in grupa D, Brazilia, Costa Rica si Serbia in Grupa E, Germania, Germania, Suedia si Coreea de Sud in Grupa F, Belgia, Anglia, Tunisia si Panama in Grupa G, Polonia, Columbia, Senegal si Japonia in Grupa H. Trebuie sa remarcam, de asemenea , absenta reprezentativei Italiei, echipa care a pierdut barajul de calificare cu Suedia, dar si a reprezentativei SUA, o prezenta constanta in ultimele 2 decenii. Dupa cum se observa, vor participa 14 echipe europene, 5 din America de Sud, 3 din America Centrala si de Nord, 5 din Africa, 4 din Asia si Australia.

Meciurile de la Cupa Mondiala 2018 se vor disputa pe 12 stadioane din 11 orase: Ekateringburg, Kaliningrad, Kazan, Moscova, Nijni Novgorod, Rostov , Sankt Petersburg, Samara, Saransk, Soci si Volvograd. Acestea acopera o suprafata de 2.400.000 km patrati, o suprafata de 10 ori mai mare decat a Marii Britanii.

Organizatorii asteapta la aceasta competitie peste 1.000.000 de turisti. Aceasta cifra a fost atinsa la  precedenta competitie, organizata de Brazilia. Autoritatile ruse fac toate diligentele pentru a garanta turistilor securitatea pe toata durata intrecerii. Vizele nu vor fi necesare pentru turistii care au cumparat bilete, acestia primind un FAN ID in baza caruia pot calatori in Rusia pe durata campionatului. Metoda a fost testata cu succes la Cupa Confederatiilor, organizata tot de Rusia in 2017. Tot in ideea atragerii turistilor, autoritatile ruse au anuntat ca turistii straini vor putea transporta si consuma droguri de tipul maijuana, cocaina sau chiar heroina, daca vor detine o reteta in acest sens. Ele avertizeaza insa ca acestea vor fi verificate temeinic, in acest scop constituind un grup special de ofiteri.

 Din punct de vedere sportiv intrebarile se leaga de sansele unor echipe de a castiga competitia. Operatorii din domeniul jocurilor de noroc au pregatit deja oferta de pariuri pentru Cupa Mondiala. In opinia acestora, favorita la castigarea titlului este Brazilia, urmata de Germania, Franta, Spania si Argentina. Foarte interesanta va fi disputa la distanta intre argentinianul Messi, portughezul Ronaldo si brazilianul Neymar. Cei trei sunt considerati deja unii dintre cei mai mari fotbalisti din toate timpurile. Pentru a-si incununa carierele impresionante, fiecare dintre acestia ar trebui sa castige un Campionat Mondial. Messi si Ronaldo sunt la o varsta care ii presesaza, prezenta lor la viitoarea competitie fiind incerta intrucat vor implini 35 de ani. Ronaldo are un usor avantaj intrucat a castigat Campionatul European cu Portugalia in 2016, dar si Messi a jucat finala Cupei Mondiale in urma cu 4 ani. Prezenta lui Neymar este incerta deoarece acesta este in refacere dupa o operatie si nu se stie daca se va recupera pana la inceperea competitiei. El va avea cu siguranta si alte oportunitati, avand doar 24 de ani. Nu am uitat Germania, care, desi nu are un lider de aceasta anvergura, este o permanenta pretendenta la titlu, ea fiind de fapt detinatoarea trofeului.

Considerand ca autoritatile ruse au acumulat suficienta experienta dupa organizarea Olimpiadei de Vara de la Soci in2016 si a Cupei Confederatiilor in 2017, astfel incat sa asigure un climat sigur si propice pentru o competitie reusita, nu ne ramane decat sa speram ca fotbalistii echipelor calificate vor fi in cea mai buna forma la startul competitiei si ca ne vor oferi, prin intermediul Televiziunii Nationale, clipe de neuitat in aceasta vara.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
alexutu7
alexutu7  •  03 Aprilie 2018, 22:19

Iarna nu-i ca vara...spunea cineva... La Sochi era iarna in toata regula in timpul JO din 2016...

297450920586248
Traian Lalescu  •  31 Martie 2018, 22:38

Un lucru e cert- presa FAKE-mizerabila din West (in special Albionii) va acuza si vantul de va adia.

fibra
fibra  •  28 Martie 2018, 12:41

Grupa E pentru tine are doar 3 echipe.Doar atat poti? Elvetia iti spune ceva? Mai tare e grupa F,care are doua Germanii.Ce parere ai de Mexic? Nu e mai bine sa stai mereu.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează