GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Cum ne poate ajuta sportul să ne îmbunătățim abilitățile de limba engleză

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 aprilie 2023 17:56 / Actualizat vineri, 07 aprilie 2023 17:56

Există multe modalități de a ne îmbunătăți cunoștințele de limba engleză. Printre acestea se numără și ideea de a ne folosi dragostea pentru sport pentru a învăța cuvinte și expresii noi. 

Cum funcționează acest lucru și ce beneficii ți-ar putea aduce? Află din articolul nostru. Dacă nu cunoști limba engleză, însă ai dorință, îți recomandăm să începi un curs de engleză pentru începători.

1. Vei învăța limba engleză în timp ce te distrezi.

Este mai ușor să înveți abilități noi în timp ce faci ceva ce îți place. Acest lucru se datorează faptului că este mai simplu să fii motivat și să continui învățarea pentru perioade mai lungi de timp. Nu te vei da bătut, și nu te vei plictisi dacă îți place atât subiectul, cât și limbajul. De exemplu, dacă îți place să urmărești fotbal, atunci vizionarea unui meci din Liga Campionilor în limba engleză îți va oferi 90 de minute de învățare, care nu se vor simți deloc ca o lecție. 

De asemenea, dacă nu există evenimente viitoare care să te intereseze, de ce să nu cauți pe Youtube câteva jocuri clasice din trecut? Ai putea să urmărești piesele de top din istoria Super Bowl-ului sau să ajungi din urmă unele dintre cele mai palpitante momente din NBA. Printre comentariile incitante, cu siguranță vei prinde câteva cuvinte noi. 

Mai mult de atât, poți asculta un podcast sportiv, aflând noi informații despre subiectele care te interesează. Bineînțeles că, dacă acel lucru îți place și te preocupă cu adevărat, este ușor să găsești abordări diferite care îl fac mult mai plăcut de la început până la sfârșit.

2. Este posibil să fii înconjurat de engleză

Învățarea imersivă este una dintre cele mai bune modalități de a învăța o limbă. Pentru mulți studenți, acest lucru înseamnă călătoria într-o țară în care engleza este vorbită pe scară largă și se înconjoară de limbă. Trebuie să înțelegi deja elementele de bază pentru a profita la maximum de această experiență. 

Cum se potrivește sportul cu această metodă? O modalitate este că poți merge pe un stadion pentru a asculta comentariile și scandările fanilor. S-ar putea să nu înțelegi totul la început, dar până la sfârșitul jocului lucrurile ar trebui să fie mai clare.

O altă opțiune este să mergi la un bar de sport pentru a urmări ceva acțiune. Aceasta este aceeași idee precum cea anterioară, dar ar trebui să fie mai ușor, deoarece vor fi mai puțini oameni pe care să-i asculți. Te relaxezi doar cu mâncare și băutură în timp ce te bucuri de atmosferă și îți îmbunătățești limba engleză.  

3. Poți vorbi cu alți supporteri

Unul dintre lucrurile grozave despre învățarea din lumea sportului este că există milioane de alți fani ai sportului care au păreri asemănătoare pe tot globul. Folosind internetul, este ușor să intri în contact cu unii dintre ei și să-ți exersezi engleza în același timp. 

Te-ai putea uita la un sport global precum fotbalul. Există multe forumuri online pentru fani la care te poți alătura sau pur și simplu să le citești. Fanii internaționali sunt bineveniți, parțial pentru că pot oferi informații utile despre jucătorii și echipele din propria țară.

Dacă alegeți un sport tradițional american, cum ar fi fotbalul, baseballul sau baschetul, vei avea tendința de a constata că forumurile sunt dominate de vorbitori nativi. Deci, s-ar putea să te simți mai confortabil doar citind comentariile altora la început. Cu toate acestea, ar trebui să începi să faci comentarii imediat ce te simți pregătit pentru asta.

În concluzie, nu este nevoie să te bazezi exclusiv pe sport pentru a continua să înveți limba engleză. Aceasta este o metodă ideală pentru combinarea cu studii mai formale. Culegând cuvinte noi de la fanii sportului și învățând și regulile gramaticale, vei simți în curând că te miști în direcția corectă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează